szőrtüszőatka

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

vakarózás

HozzászólásSzerző: Mofi » kedd jan. 27, 2009 9:34 am

Sziasztok!
Segítséget és ötletet szeretnék kérni, hogy ha semmi szõr- és bõrtünete nincs az 5 hónapos kutyámnak, akkor mitõl vakarózik sokat és erõsen kb. 2 hónapja?
Ahogy olvasgattam a fórumot, eszembe jutott, hogy december elején a szokásos \"kiskutyaoltás\" után közvetlenül kapott egy antibiotikumos szurit is.
Lehet hogy ez a kombináció legyengítette az immunrendszerét és az atkák a bûnösek? Viszont nálunk egyenlõre nincs szõrhullás és bõrprobléma sem szerencsére.
Avatar
Mofi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: zman » szer. jan. 28, 2009 12:16 pm

Sziasztok!
Nem tom emlékeztek -e még rám az én francia bulim is atkás volt, de amióta megkapta a 3szuriát egyszerre, kezd elmúlni a lábán a folt!Ha idõben el tudod vinni a kutyát a dokihoz akkor még a kezdeti stádiumba elkapod az atkát és hamar megfékezed!
Egy tanács az atkát belülrõl kell kezelni!
Ja ha az orvos csak szemre akarja beadni a 3 oltást akkor ne engedjétek, mert ezt a kutya súlyához mérten kell beadni!Ha egy orvoshoz elvitted már a kutyát kétszer és semmi javulás válts azonnal mert a doki nem tudja mi a baja a kutyának vagy nem tudja hogy hogyan kell kezelni!Én 200km mentem egy dokiért aki ért a bulldogokhoz! Kép
Avatar
zman
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:vakarózás

HozzászólásSzerző: Szilvi75 » csüt. jan. 29, 2009 9:35 am

Szia

Nálunk a vakarozzás a táplálék allergiától van. Semmi külsõ jele nem volt csak nagyon vakarta magát. Atán csináltak allergia tesztet és 91-bõl 19-re allergiás 5 meg határ eset. Kapot gyógyszert de az a baj, hogy steroidos és szegény nagyon duci lett. Most jonn meg az injekció és kezdjük majd. A doki ahova járunk nagyon normális és ért az allergiás kutyákhóz.
Avatar
Szilvi75
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: cencebence » csüt. máj. 28, 2009 9:04 pm

Sziasztok!Én egy 11hónapos bernipásztor gazdája vagyok és szegényke atkás.Seba hex samponnal mosom 10naponta,ezt 10 percig rajta hagyom majd öblítés után Taktik oldattal leöntöm a kutyát amit rajta is hagyok.azt tapasztaltam hogy elmúlik egy idõre tõle minden viszketés szörhullás,de 3.napon visszajön.Jelei hogy rázza a fejét és a hátsó lábain rágja a szõrt ami kihullik és ott felpuffad a bõre és véresre rágja.Helyileg is használom a taktikot ecseteléssel.kap bõrtáplálót is és még sörélesztõt is naponta.Kérdésem az lenne hogy igaz-e hogy ezt kinõheti a kutya,és hogy ez örökölhetõ e?szeretnénk kiskutyát,de az orvos azt mondta hogy ivartalanítsuk mert tüzeléskor fokozódik az atkák rossz hatása.más részrõl pedig azt hallottam hogy jó ha egy szuka kutya legalább egyszer szül.Aki tud segítsen nekem hogy tudom a család szeme fényének a gyógyulását jobban segíteni,és arra az immunerõsítõ szurira én is kíváncsi lennék.Köszi elõre is!Fontos lenne hogy mihamarabb kapjak választ!!!Köszi!
Avatar
cencebence
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. máj. 29, 2009 2:59 pm

Szia Bence!

Az a nézet, hogy a szukának legalább egyszer ellenie kell, már régen elavult, bár sajnos még nagyon tartja magát. A lényeg, hogy ez NEM IGAZ! Esetleg fennálló hormonális betegségnél javasolja ezt az orvos, bár ez sem a jó gyógymód.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: livelygolden » pén. máj. 29, 2009 3:16 pm

SZia Bence!

A vemhesség, szülés talán az egyik leginkább megterhelõ az immunrendszer számára, egészséges kutya esetében is, nemhogy atkával küszködõnek. Folyamatos hormoningadozás miatt sokkal rosszabb helyzetbe kerül már csak a tüzelések alkalmával is.
Kölyköknek pedig születés után nagyon gyenge a védekezõképességük, így elkerülhetetlen hogy õk is el ne kapják. (bár nem öröklõdik)

Legokosabb az lenne, ha ivartalanítva lenne a kutyus, így a hormonháztartás egyensúlyba kerülne és nem rombolná tovább az egészségét.

Azt meg hogy egyszer szülnei kell - Ahogy Éva is mondta - teljesen alaptalan állítás.
Ha meg tenyészteni akarod, ahhoz elég komoly követekményeknek kell megfelelnie. Minden fajtánál minimálisan kell tenyészszemle (ha olyan a fajta képességvizsga) illetve a fajtára jellemzõ öröklõdõ betegségek szûrései.
Olvasgasd el ezt az oldalt: http://olcsokutya.uw.hu
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: freepetra » vas. szept. 06, 2009 8:23 pm

SZia!

Sokat olvastam a fórumon megjegyzéseidet,és megnéztem a honlapot is,ami által reménytnyujtottál nekem a kiskutyám ügyében.
6 hónapos keverék kiskutyám hasonló rossz állapotban van, ahogy a te Hugod is volt. Két állatorvosnál is jártunk már, az egyik 1 hónapig kezelte inekciot adott, és fürdetõ ampullát föként rühösség ellen. De 2 napja azt mondtanem tud mit kezdeni a kutyus betegségével. Elvittünk a közelik másik orvoshoz is, de az is lemondott a kutyáról, és az altatást tanácsolták. Interneten keresztül most megrendelek egy nyakörvet ami amitráz tartalmú, nem tudom mennyire hatásos, de reménykedek hátha beválna. Kerestem a taktik nevû oldatot is de sajnos enm tudok hozzá jutni. Abba szeretném segítségedet kérni , hogy vane mégneked ebbõl a szerböl és tudnál e nekem adni, anyagiakat megbeszélnék. Jelenleg külfödön tartózkodok, a kutyus a szüleimnél van, meg adom a msns és skype cimem:freepetra@freemail.hu

Most telefonon nem nagoyn tudok beszélni, de ezeken illetve ugyanezen emailbe el tudsz érni. Nagyon hálás lennék segítségért.

Üdvözlettel Petra
Avatar
freepetra
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:49 pm

Re: szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: vanilladogkennel » kedd aug. 03, 2010 4:47 pm

Nagyon is kezelhető és a szőr 1-2 hét alatt visszanő. Én ajánlom az advocate ( advokétet ) nagyon jó és hatásos. Viszont tudomásom szerint ez bármikor újra megjelenhet a kutyus bőrén :(
Avatar
vanilladogkennel
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: vas. máj. 02, 2010 11:10 am

Re: szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: Kinga84 » hétf. aug. 23, 2010 4:52 pm

Sziasztok!
van egy alig 12 hetes cocker spánielem...és hát ugy néz ki hogy szőrtüszőatkája van...
nagyon eleve, játékos, joétvágyú meg minden...csak hát vakarozik...és hát szánkázott...hogy miért?lehet férges volt...lehet a bűzmirigye miatt..(mondta a doki)---de hát a hátsó felén kikopott a szőr...meg a szemekörül..világos..vagy nincs is szőre..:(:(
most kaptunk vmi sampont..h mosdassuk meg 2 naponta...
a bőre nem piros..tök szép...csak a hátsóján lábszárán kicsit megkopott szegényke...
mennyi idő alatt gyógyul?ez most kezdetleges vagy már előrehaladottabb állapota az atkának?
csak atka lehet?vagy esetleg vmi más belső oka van?

köszönöm a választ
Kinga
Avatar
Kinga84
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. aug. 23, 2010 4:46 pm

Re: szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: livelygolden » kedd aug. 24, 2010 9:44 pm

Nézd, ezt csak az állatorvosod tudja eldönteni. Ő látta a kutyát, ő vizsgálta meg.
Ha meg nem vagy elégedett az állatorvosoddal, vidd el egy jobban felszerelt klinikára, ahol tudnak bőrkaparékot nézni az érintett területekről (hogy mi van pontosan rajta/benne) és küldenek a laborba egy adag vért megnézni az esetleges "belső okok"-at!
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég