szőrtüszőatka

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: maryg » csüt. jan. 15, 2009 7:07 am

Szia! Ha ez tényleg így lesz, megtennéd, hogy utánaérdeklõdsz ennek az injekciónak? Mi ez, és hogyan hat? Nagyon köszi!
Avatar
maryg
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: Pipi » csüt. jan. 15, 2009 6:36 pm

No erre én is kiváncsi vagyok, mármint a két szurira. valami immunerősitő szer lehet, ami után a kutya szervezete már képes lesz arra, hogy megerősödve maga is legyőzze az atkát. de valahogy nem hiszem, hogy ilyen egyszerű lenne a dolog. a bőrbajok - s ez az embereknél is igy van - hosszu távú kezelést igényelnek. ám sok szerencsét, s legyen ilyen egyszerű a dolog, szivből kivánom.
GAbi, neked drótszőrű foxid vagy JR terriered van?
és baj van vele is? nekem az egyik barátnőmnek szintén foxija van, s szintén bőr- és szőrproblémás. ő nem atkás ugyan, de vagy húsz féle dologra allergiás.
Avatar
Pipi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: maryg » pén. jan. 16, 2009 8:02 am

Szia Erika! Marci keverék, valszeg parson és foxi. õ nem allergiás, hanem szõrtüszõ atkás. szerencsére nem kiterjedt, csak az orrán van baj, ott viszont elég nehezen kezelhetõ.
A Kutyabaj/FÖLDBAKTÉRIUM-ban tudod elolvasni elejétõl, hogy mi volt, most ugyan átírtam a címet szõrtüszõ atka?-ra. Ha van tapasztalatod, kérlek szólj hozz te is! Köszi!
Avatar
maryg
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: vargahajnica » szomb. jan. 17, 2009 10:34 pm

Sziasztok!
Az imént olvastam hogy hasonló problémával küszködtök mint mi. A én kis 7 hónapos palota pincsim november közepe óta beteg. Adoki szerint szőrtüsző atka. Ugyanolyan tünetekkel mint amit Ti is írtatok. Rendszeresen kapott antibiotikumot, de egy hete abbahagytuk mert már hányt, remegett. Azóta mégjobban elterjedtek rajta a kiütések. Jelenleg betadin oldattal mossuk, és Neortomosannal, kap béres cseppet, algás immun erősítőt, de semmi eredmény. A doki már elaltatná, de nekem egyszerűen nincs hozzá szivem.
Császárral születtek az anyja szoptatta őket de valószínű az immunrendszerük lehetett gyenge, mert atestvére ugyanilyen beteg lett az új gazdinál és hiába kezeltették egy hete az örök vadászmezőkre költözött.
Nagyon félek hogy a miénk is így jár, a szivem megszakad érte.
Arról az injekcióról és is szeretnék információt adni esetleg az orvos telefonszámát megtudhatnánk? Mi pesttől 40 km-re monoron lakunk. Előre is köszi!!!
Sűrgős lenne mert a mi kiskutyusunk nagyon beteg!

Erika!!!!

esetleg az osvos elérhetőségét aki végülis meggyógyította a kutyusotokat, nem tudnád megadni????
Hajni
Kép
Avatar
vargahajnica
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: Pipi » kedd jan. 20, 2009 10:56 pm

Szia Gabi,
elolvastam végig a földbaktériumos topicot, hát elég gáz, de ne add fel, van remény. azzal teszed a legrosszabbat, ha parázol (sajnos én is azt tettem annak idején), mert az a helyzet - az orvos mondta - hogy ugyanugy, ahogy az embernél, az állatnál is a bőrbajok hosszu távú kezelést igényelnek, javul, de rendbe csak sokára jön. kényes felület ez. mi annak idején sok orvost mejártunk, de nincs értelme itt reklámozi vagy lemondani egyiket sem, mert nem Magyarországon élek, hanem Szlovákiában, Pozsonyban, igy ide nem utazik egyiktek sem orvos miatt.
nagyjábol egy évig tartott nálunk a gyogyitási folyamat. az én kutyámnak nem volt sem nedvedző, sem varas a bőre-szőre, egyszerűen az atkás helyeken (feje tetején, mellkasán, első két lábán) gyenge, pehelyszerű volt a szőr, s nem fekete volt, hanem szürke, és pikkelyes volt a bőre. taktik fürdetőszerrel kezdtük, két honapig fürdettük, ehhez kapott echinacea homeopátiás szert (napi 3 bogyót, tejbe tettem neki, mert kézből nem ette, vizben érezte és utána nem akart vizet inni, a tej meg elmaszkirozta a szer szagát) és E-vitamint (hetente egy kapszulát). ez a kura nem hozott javulást, utána kezdtem adni neki a Luposan Lupoderm olajat, ettől jobb lett a szőr, de nem csodaszer. önmagában nem elég. utána találtam rá a mostani orvosomra, aki adott neki spot on-t, immuneősitő szirupot (Pleasan a neve - ebből kiszedett három üveggel, imádta, mert édes, naponta 5 millilitert). s amiota a mostani orvoshoz járunk (egy éve), azota Trovet (fehér tasak, rózsaszin betűs felirat) állatorvosi tápot adok neki, halas, szereti. szerintem ez az, amii igazán segitett. a kaja, nem a gyogyszer. bár hozzáteszem, sokig tartott, mostanra ugy-ahogy rendbejött. a lényeg, hogy sose add fel a remlnyt, mert mindig van segitség. ha az egyik orvos nem jo, menj másikhoz, kérj neten tanácsot valami webdokitol, ezer embert hallgass meg. szoritok, és mindenképpen számolj majd be az eseményekről. szép estét, erika

Hajni, ne engedd elaltatni, ez immunologiai betegség, ebbe nem halnak bele a kutyák, gyogyitani lehet. menj el másik orvoshoz, keress ajánlást a neten valami kutyabőrgyogyászrol, Pesten biztos van, s keresd fel. Ne add fel, harcolj érte.
Avatar
Pipi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: maryg » szer. jan. 21, 2009 7:23 am

Szia Erika! Köszönöm, hogy írtál!
Most pillanatnyilag a kezelésünk a Taktic-os ecsetelés, antibigyó és Lavet bõrbetegségekre való tablettája ... A Taktic-kalmég csak 2x kentem, 3 naponta kell, de máris lecsitult neki a bõre. Reménykedem, nem is adom én fel soha, csak nem gondoltam, hogy ez eddig tarthat ... de hol vagyunk mi még az egy évhez ... :)))
Két kérdés a Taktic-kal kapcsolatban ... elég, ha a szõrhiányos, \"beteg\" területen kezelem, ecsetelgetem? Hallottam olyan véleményt, hogy egész testét fürdetni kellne ... A másik, hogy rengeteget olvastam ezzel kapcsolatban, de nem találtam meg, hogy ez lehet-e fertõzõ (bár ha immunbetegség, nem gondolnám ...), illetve emberre lehet-e káros hatása?
Avatar
maryg
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: Pipi » szer. jan. 21, 2009 10:24 pm

Szia Gabi,
nyugodj meg, nem fertõzõ. minden kutyának van a szõrén valamennyi atka, legalábbis én azt olvastam, de mivel ha jol mûködik az immunrendszere, nem hatalmasodik el rajta a betegség, nem lesz belõle baj. azoknál az egyedeknél van probléma, amelyeknek nincs ellenálloképességük, nem jo a védekezõmechanizmusuk, ezáltal terjed rajtuk. de se emberre, se másik állatra nem veszélyes.
a taktikolással kapcsolatban: velem megvetették az egy literes koncentrátumot annak idején, aminek a huszadát ha elhasználtam, mert nagyon fel kell higitani. én az egész kutyát mostam vele hetente kétszer, nem ecseteltem, fõként nem naponta többször, de ha a paraszt logikát vesszük, az ecsetelés okosabb modszer, mert minek tennél oda is, ahol nem beteg a szõr. én annak idején szivaccsal kentem komplett az egész kutyát,aztán husz percet rajta kellett hagyni, aztán leöbliteni. jaj de szar volt, szegény annyira utálta...
az orvos mit mondott, ecseteljed? és lemosod vagy rajtahagyod a szert? mert olvastam már ezt is, azt is. van, aki azt mondja, le kell mosni, mások meg azt, hogy nem. szerintem jol csinálod. sok sikert. és majd irj, erika
Avatar
Pipi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: maryg » csüt. jan. 22, 2009 7:20 am

Szia Erika!
Nekem a doki ilyen szempontból rendes volt. Meg mással is ... Van neki nagy flakon Takctic-ja, és hígít belõle mindig annyit, amennyi kell. nem veteti meg drága pénzért, hanem osztja szét ... pontosan a mennyiség elhasználhatatlansága miatt. Én 3 naponta ecsetelem be csak azt a részt, ahol gond van, és nem mosom le. Nekem így mondta. Az az egy ad némi reménykedésre okot, hogy a kezdetekhez képest nem jött elõ több helyen. Csak az egyik lábaszárán van 2 kicsi folt, amin már régóta nincs gond, szõrösödik befele szépen + az orrán kell kenni, ami ugye elég gázos, mert sokáig kell kenés után szóvaltartanom, hogy ne nyalja rögtön le. Ennyi, nincs több helyen azóta sem, nem terjed. Az orra most a 3. kezelés után nagyon szépen lecsitult, nincs hólyag, seb ilyesmi ... és igazából még a Taktic elõtt elkezdett már az is beszõrösödni, és a pigment is már majdnem a régi ... reménykedem ... ma bekapta az utcsó antibigyót is ... hétvégén viszem kontrollra.
Ha tünetmentes, mennyi ideig kell még kencézni? Nem türelmetlensébõl kérdem, csak kíváncsi vagyok, mert gondolom, hogy még egy jó darabig csinálni kell ...
Szép napot neked, köszi hogy írsz!
Avatar
maryg
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: Pipi » csüt. jan. 22, 2009 3:12 pm

szia,
nekem még utána egy honapot kellett kenni, aztán még egy bõrkaparék, s ha az is tünetmentes, akkor gyogyul ki. az a helyzet, hogy bármikor kiujulhat, ha az immunrendszer legyengül, ezért nagyon kell vigyázni a kajára, a vitaminokra. mit etetsz?
Avatar
Pipi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:szőrtüszőatka

HozzászólásSzerző: maryg » pén. jan. 23, 2009 7:16 am

Marci Eukanubát kap, + fõzök + Lavet bõrös vitamint kap jelenleg. (Doki azt mondta jó ez is).
Úgy gondolom, hogy az immunrendszer legyengülése az a fertõzés volt az orrán és a szeme felett, ami után az atkásodás kezdõdött. A fertõzés idején láza volt, sok gyógyszert kapott stb.
Avatar
maryg
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég