Törzskönyv

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:Törzskönyv

HozzászólásSzerző: agi112 » szomb. okt. 18, 2008 4:58 pm

Dia sajna igazat kell adnom Évinek mert a kiállításokon mostmár ahogy Évi is le irta nagyon ritka az a biró aki a kutyát nézi ink pofára mennek és ez nem egy megélt tapasztalat/sok panasz alapja is/és protekcio is vannak csokos kiállítók is nagyon kevés az a gazdi aki jol érzi magát a kiállításokon az a nagyobbik baj hogy ezek már fajtán belül át mennek rivalizálásba aminek nem szabadna lenni ugyan ugy kéne örülni más fajta beli eredményének mint a sajátnak legalábbis ez az én véleményem
Avatar
agi112
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:Törzskönyv

HozzászólásSzerző: Kacer » szomb. okt. 18, 2008 6:02 pm

hahó! :)

szerintem ne risszuk el Mirabellát a kiállításoktól (sem) :) valóban, a bírálat - mivel ember végzi - szubjektív. az, hogy melyik bíró mennyire a gazdát / felvezetõt \"bírálja\" a kutya helyett, bírófüggõ, mindkettõre lehetne példákat mondani. az is biztos, hogy mint mindenhol, ahol emberek vannak - korrupció is van (ha nem is szó szerinti, de a sógor - koma -jóbarát effektus megfigyelhetõ), nem csak a kutyakiállításokon.

mégis úgy gondolom, hogy ha van olyan kiállítás, ami még eléggé mentes ettõl, akkor az a hobbi kategóriás mksz kiállítás, ahol nem a \"nagy nevek\" versenyeznek, hiszen nekik törzskönyves kutyáik vannak.

ezért is hangsúlyoztam, hogy a kiállításnak nemcsak a verseny részét kell, szabad élvezni, hanem a \"társasági\" oldalát is, szerintem. :)

ez már offolás, de még leírom, hogy magyar agárban már sikerült kitapasztalnom, hogy melyik bíró bírál a saját ízlésének megfelelõen korrekt módon és melyik az, akihez nem érdemes nevezni, mert a kutya helyett a póráz másik végét nézi...

a fajtabírálatok \"feletti\", tehát csoport és bis bírálatok már számomra teljessen szakmaiatlanok, politikai döntések.
Avatar
Kacer
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:Törzskönyv

HozzászólásSzerző: Ördög » hétf. okt. 20, 2008 12:22 pm

Kiállítással kapcsolatban még annyit szeretnék modani,hogy én majd akkor veszek részt ha a kutyák név nélkül a felvezetõk pedig csukjában jelenhetnek meg!Egyébként volt olyan kiskutya iránti érdeklõdõm aki avval dicsekedett,hogy Õ több éven át volt az ... fatacsoport küllembírája Õ tudja milyen egy ilyen ... fajta kiskutya,csak éppen a ...fajta nevét nem tudta leírni HELYESEN.No comment.
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:Törzskönyv

HozzászólásSzerző: agi112 » hétf. okt. 20, 2008 12:51 pm

Laci vannak érdekes dolgok SAJNOS!! ez már nem a kutyákról szol hanem a rivalizációrol én épp ezért nem tezsem ki ilyennek sem magam sem a kutyáimat már csak nézelődni járok ki engem nem érdekel tudom és más is hogy a kutyáim honnan melik vérvonalbol származnak és kitől na meg fajtatiszták ennyi nekem elég sajnos non sok a panasz ezekel kapcsolatban és teljes mértékben IGAZAT ADOK NEKED
sajnos magyarok azok magyarok maradnak
Avatar
agi112
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

törzskönyv

HozzászólásSzerző: szyrup » csüt. jún. 24, 2010 1:33 pm

Sziasztok!
Én érdeklődnék hogy régen lehetett B törzskönyvet kérni azoknak a kiskutyáknak amelyek a fajta jellegét hordozták, persze bírói szemmel de a szülök nem voltak törzskönyvezettek. Kérdésem az lenne hogy létezik e még az hogy nem törzskönyvezett szülők esetén van e lehetőség a piciket törzskönyvezni. Válaszokat köszönöm:
ANdrea
Avatar
szyrup
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Re: Törzskönyv

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. jún. 28, 2010 3:54 pm

Már egyik fatánál sem lehet B törzskönyvet kérni jó néhány éve.
Ha a szülők sem voltak törzskönyvezve, akkor lehetetlen.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Előző

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron