Figyelmeztetés - Vigyázzunk a csalókkal

A kiskutya.hu egy mindenki számára használható, ingyenes apróhirdetési rendszer. Mint mindenhol, itt is előfordulhatnak rosszindulatú hirdetők, csalók, vagy olyanok, akiktől érdemes távol tartani magunkat. Óvatosnak kell lennünk. A kiskutyákat kereső újdonsült gazdik figyelmét két veszélyre is fel szeretnénk hívni. A „nigériai” csalókra és a szaporítókra.

Nigériai csalók

A köznyelvben ezen a néven terjedtek el azok a csalók, akik kisstílű, alávaló eszközökkel próbálnak meg emberektől pénzt kicsalni, legtöbbször személytelenül, mostanában leginkább az interneten keresztül. Ennek fellegvára Afrikában, Nigériában és Kamerunban van, természetesen csalók a világban mindenhol előfordulnak. A trükkös csalások szinte az élet összes területére kiterjednek, de úgy tűnik vannak, akik kifejezetten kisállatos hirdetési oldalakon próbálnak érvényesülni.

A csalók jellemzően ingyen, vagy nagyon kedvezményesen kínálnak fajtiszta kiskutyákat. A leendő áldozatot sokáig hitegetik, majd az utolsó pillanatban megpróbálják rávenni tetszőleges indokokkal, hogy számukra pénzt utaljanak.

Mik az intő jelek?

Mit tegyünk?

Szaporítók

Sajnos akadnak olyan emberek, akik minden erkölcsi és szakmai szabályt félredobva, csak az anyagi gyarapodást szem előtt tartva foglalkoznak kutyák „tenyésztésével”. Sem a fajta érdekeit, sajnos sem az állatok egészségét nem tarják szem előtt. Őket nevezi a köznyelv és a tenyésztői szakma szaporítóknak. Ha tőlük vásárolunk, egyrészt nagy az esélye, hogy kutyusunk valamilyen genetikai betegséggel rendelkezik, másrész támogatunk egy olyan embert, aki nem megfelelően bánik az állatokkal. Sokszor a határvonal nem teljesen éles a szaporítók és a tenyésztők között, így legyünk nagyon óvatosak, lehetőleg kérjük ki szakértők véleményét. Egy a Háziállat magazinban megjelent cikk, részletesen tárgyalja a témát, érdemes elolvasni:
https://www.haziallat.hu/kutya/orokbefogadas-vasarlas/szaporito-vagy-tenyeszto/2039/

Mik az intő jelek?

Mit tegyünk?

 
A közlejövőben technikai fejlesztéseket kezdünk annak érdekében, hogy Kedves Látogatóink a lehető legkevésbé legyenek kitéve a fenti fenyegetéseknek. Sajnos az emberi rosszindulatot és csalást technikai eszközökkel nem lehet teljes mértékben kizárni, ezért mindenkit óvatosságra intünk!

Kívánjuk, hogy mindenki találja meg azt az egészséges négylábú társát akivel sok-sok boldog évet fog együtt eltölteni! :)

 
Joomla SEF URLs by Artio