Yorkie tanácsok

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

kérdések

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » hétf. ápr. 23, 2007 8:37 am

Mivel soha nem volt még kiskutyám, nem igazán vagyok tisztában a dolog anyagi részével. Például mennyibe kerülnek az oltások, vagy egyéb orvosi költségek. Mik azok a lényeges dolgok, amik speciálisak erre a fajtára nézve, viszont elmaradhatatlanok. Itt nem a póráz, vagy sampon árára gondolok, mert be tudok menni bármilyen kutyás boltba körülnézni és az árakkal ismerkedni, hanem például a kutyakozmetika költségei.
Ha veszek egy Yorkshire terriert, biztosan a rövid frizuránál maradunk. Nem tudom, milyen gyakran kell a kozmetikust látogatni, és mekkora lehet a várható összeg. Esetleg lehetséges-e, hogy a vágást magam végezzem.
Sziasztok
Alexandra89

legszebb a világon!

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » kedd ápr. 24, 2007 1:54 pm

Kép
Alexandra89

leendőbeli kis drágám!

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » kedd ápr. 24, 2007 1:58 pm

Hát csoda, hogy megõrülök érte? Meg lehet zabálni! Ha jól megnézed a képet, olyan ingered támad, hogy jól megpuszilgasd a nyaka alatt. Vagy csak én vagyok ilyen õrült?
Alexandra89

Válasz/Re:leendőbeli kis drágám!

HozzászólásSzerző: andi1025 » kedd ápr. 24, 2007 2:08 pm

Szia!

Nekem Bichonom van de a kozmetikához hozzá tudnék szólni kb 1 éves korig nekem 4-6 hetente kell vinnem az ára 2000Ft, ebbe benne van a nyírás, fürdetés, körömvágás illetve idõszakonként a kis fülébõl is ki kell szedetni a szört, ez is benne van.Én is Yorkit akartam, de amikor megláttam a picimet, nem tudtam nem-et mondani. Kép
andi1025

:)

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » kedd ápr. 24, 2007 6:30 pm

Hehe :) Hát ez a kutya is valami tünemény :-) Olyan, mint egy nagy darab vattacsomó :DD Jól meg lehet szeretgetni!
Falun papáméknál komondor van, az hasonlít a te kutyádra, csak kb 10szer nagyobb:) A komondornak elvileg földig érõ, rasztás szõre van, de nagynéném imádja Sátánt ( a kutya neve) és sokszor fürdeti, meg levágja a bundáját, amitõl pontosan ilyen vattás, mint a kutyusod. Mennyibe kerül egy ilyen Bichon?
Alexandra89

Válasz/Re::)

HozzászólásSzerző: andi1025 » kedd ápr. 24, 2007 6:35 pm

Szia!

Igen olyan mint 1 játék kutyus, kb akkora mint egy westi kutyus , az ára kb35-65 e között mozog, õ egy kisfiú , mondjuk a fiuk olcsóbbak , de én semmikép se szerettem volna kislányt.Teljesen megváltoztatta az életünket, minden nap 5 kor kelünk mert munka elött le kell vinni, ...
szóval so törõsdést igényel mint minden kis jövevény, de készülj fel a lakásba pisi.kakira , nálunk is kb 2 hónapba telt mire kineveltük belõle, néha még most is megesik 1 pici pisi, de a világ minden kincséért se tudnám odaadni.
andi1025

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » kedd ápr. 24, 2007 8:16 pm

Hát igen...Én már ott tartok, hogy jöjjön akármi, nekem kell egy kutya! Csak sajnos nagyon megnehezíti a helyzetet, hogy nem kapok támogatást attól akitől a legjobban kéne: a szüleim. Mert hát elvileg semmire és senkire nem számíthat az ember jobban, mint a családjára. Sajnos, anyu nem hiszi el, hogy van bennem felelősség tudat. Ez igazságtalan, mivel még ki se lett próbálva. Na mindegy...
Huhh, 5 kor keltek? Az nem rossz :D Akkor ezek szerint gondoskodik a pici arról, hogy fittek maradjatok :) Olvastam az egyik fórumban, hogy valaki 4kor kel csak azért, hogy munka előtt még jól lefáraszthassa a kiskutyát, hogy végigaludja a munkaidőt, szóval nyugodtan magára hagyhatja addig a lakásban, mert úgyis alszik. Ez is egy érdekes megoldás, de nagy elszántság kell hozzá :)
HOgyan szoktattátok rá a szobatisztaságra? Kutyaiskolával, vagy valami saját technika?
Ja, még annyit hadd kérdezzek, hogy mennyibe kerülnek az oltások? A féreghajtó tablettáról azt hallottam, hogy 10kilónként 2000Ft, vagy valami ilyesmi. Ezt tényleg így számítják? Mert egy ilyen picuri, 3-4kilós kutyinál akkor ez alig valami.
Alexandra89

HozzászólásSzerző: anituka » kedd ápr. 24, 2007 8:24 pm

Nekem nincsen bochonom de semmi más kutya csak egy keverék(foxi tacskó) kép róla:
Kép
anituka

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » kedd ápr. 24, 2007 8:35 pm

Wow, nem gondoltam volna, hogy egy foxiból, meg egy tacskóból iylen kutya lesz :) Nagyon cuki, imádom a pamacsos kutyákat! Kell fürdetni rendszeresen? Nyírjátok a bundáját?
Alexandra89

HozzászólásSzerző: andi1025 » kedd ápr. 24, 2007 9:12 pm

Szia!

Hát az oltások 2000-2500Ft általában õfél éves és ez a 6. oltása illetve féreghajtva is 6szor volt, a féreghajtó kb 300ft/alkalom(Nem vészes).
A szemtisztító folyadék 1500Ft, ez elég sokáig elég, illetve a kalciumtablettanapi 1 kell nei pedig 2-3 havi adag 1800Ft, illetve a kullancsirtó(Frontline)1500Ft/hó.
Szóval van kiadás.

Nehéz ha az embernek nincs segítsége, én 25 éves vagyok , anyuék mégse hitték el, hogy minden reggel kelni fogok a kutyival, ez ne bántson, majd látják úgyis az eredményt.

A szobatisztaság nehéz ügy.
Nálunk nem vált be se a papír se az alom, se semmi, amerre ment a lakásba arra pisilt, kakilt rendszerint a szõnyegpadlóra, szóval elég sok folttisztító fogyott :-))).
Eleinte napi 6-8szor levittük.
Mostmár napi3-4 még kell neki.
andi1025

Következő

Vissza: Kiskutya portál