Yorkie tanácsok

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Válasz/Re::)

HozzászólásSzerző: anituka » kedd ápr. 24, 2007 8:24 pm

Nekem nincsen bochonom de semmi más kutya csak egy keverék(foxi tacskó) kép róla:
Kép
anituka

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » kedd ápr. 24, 2007 8:35 pm

Wow, nem gondoltam volna, hogy egy foxiból, meg egy tacskóból iylen kutya lesz :) Nagyon cuki, imádom a pamacsos kutyákat! Kell fürdetni rendszeresen? Nyírjátok a bundáját?
Alexandra89

HozzászólásSzerző: andi1025 » kedd ápr. 24, 2007 9:12 pm

Szia!

Hát az oltások 2000-2500Ft általában õfél éves és ez a 6. oltása illetve féreghajtva is 6szor volt, a féreghajtó kb 300ft/alkalom(Nem vészes).
A szemtisztító folyadék 1500Ft, ez elég sokáig elég, illetve a kalciumtablettanapi 1 kell nei pedig 2-3 havi adag 1800Ft, illetve a kullancsirtó(Frontline)1500Ft/hó.
Szóval van kiadás.

Nehéz ha az embernek nincs segítsége, én 25 éves vagyok , anyuék mégse hitték el, hogy minden reggel kelni fogok a kutyival, ez ne bántson, majd látják úgyis az eredményt.

A szobatisztaság nehéz ügy.
Nálunk nem vált be se a papír se az alom, se semmi, amerre ment a lakásba arra pisilt, kakilt rendszerint a szõnyegpadlóra, szóval elég sok folttisztító fogyott :-))).
Eleinte napi 6-8szor levittük.
Mostmár napi3-4 még kell neki.
andi1025

HozzászólásSzerző: Alexandra89 » csüt. ápr. 26, 2007 7:15 pm

Köszönöm a segítséget! Összeszámoltam a kiadásokat nagyjából. Hát nem kevés, az biztos. De legalább nem mégtöbb :) Hát igen, alaposan át kell gondolni, mert nagyon nagy felelõsség. Olyan végülis, mintha az embernek egy kisbabája lenne 15 évig.
Mondjuk ennek biztos jó oldala, hgoy megtanulja az ember a felelõsség vállalást. Meg egyelõre úgy vagyok vele, hogy inkább kéne egy kutya, mint egy baba... A babának még várnia kell pár évet.
Beteszek egy képet egy yorkiról, aki tegnap elõtt volt nálunk. Azóta még inkább belezúgtam a fajtába! Már lassan mániákus leszek, ha így megy tovább. Megõrülök, ha nem lehet kiskutyám! Anyu meg majd akkor fog megõrülni, ha megtudja, hogy vettem... Ezt még ki kell találnom valahogy. Irigylem mindegyikõtöket, akinek van kutyája. Én egész életemben akartam egy állatkát. Örültem, mikor családiházba költöztünk, mert reméltem, hgoy ki tudok harcolni egyet. De tévedtem. Nem baj, leszek még felnõtt és független! :D Kép
Alexandra89

HozzászólásSzerző: andi1025 » csüt. ápr. 26, 2007 7:45 pm

Megértelek, nagyon édi a ks yorki.
Én is szeretnék majd a Picim mellé 1et ha már elmúlt 1 éves, most még elég féltékeny...
Én sem gondoltam, hogy ekkora felelõsség, sokkal több idõmet leköti mint sejtettem mondjuk úgy, hogy 24 órás elfoglaltság, de annyira édes, hogy nem lehet nem szeretni. Kép
andi1025

HozzászólásSzerző: Ercsi » hétf. ápr. 30, 2007 12:33 pm

Szia!
Gondoltam én is írok pár szót(tanácsot) a Yorkival kapcsolatban.(Nekem is az van)
Nagyon oda kell figyelni,hogy hol veszi az ember. Én például hiába vettem tenyésztõtõl,mégis beteg lett. Lehet,hogy elõfordult volna akkor is ha máshol veszem,de utólag belegondolva nem volt valami lelkiismeretes tenyésztõ. Valószínû,hogy az ilyeneket hívjuk inkább szapotítónak.
Picurt már 6 hónapos korában megkellett mûteni a csípõjével. Sokan mondták,hogy ha a tenyésztõ lelkiismeretesen válassza meg a szûlõket az ilyen probléma ritkán következik be. Most már utólag azt is furcsálom,hogy nem mutatta meg az anyát és a testvéreit sem,hanem kihozott az elõszobájukba 2 kis kutyát,hogy ezek közül lehet választani.
Most már látom,hogy nem figyeltem oda eléggé ezek intõ jelek....
Szóval nagyon megkell nézni,hogy honnan hozod el a kutyust.
Ti merre laktok?
Egyelõre ennyi,de még biztos eszembe jut sok minden. :)
Ercsi

Válasz/Re:leendőbeli kis drágám!

HozzászólásSzerző: Kati0101 » hétf. jún. 18, 2007 7:00 am

Szia nekem is van egy kis yorkiem és nagyon gyonyoru nagyon sok boldogságot adott már nekunk. Annyira okossak ezek a kis kutyusok és nagyon nagy szivuk van na persze ha szeretik oket de ahogy látom te is biztos nagyon imádod a kutyusokat nekem o olyan mint ha kis fiam volna ha beteg ugyanugy aggodom mint a lányomért. Sok szerencsét
Kati0101

Előző

Vissza: Kiskutya portál