Vizsla kan kiskutya etetése

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Vizsla kan kiskutya etetése

HozzászólásSzerző: fkomis.karoly » szomb. jan. 13, 2007 9:38 pm

Ma kaptam egy 3 hónapos német-magyar drószõrü vizsla keverék kan kiskutyát.Ahol megszületett, a tenyésztõnél össze-vissza etetették.Én naponta kétszer adok neki enni.Kérdésem,milyen ételek, tápok felelnek meg neki?
fkomis.karoly

Válasz/Re:Vizsla kan kiskutya etetése

HozzászólásSzerző: Rattler » vas. jan. 14, 2007 1:41 pm

Kedves Károly!

Egy 3 hónapos kölyöknek még naponta háromszor kell ennie. Lehet neki főzni meg az ételmaradékot adni, de ezek nem igazán alkalmasak. A legjobb megoldás, ha száraztápot veszel neki és lehetőleg a jobb minőségűből. A fehérje tartalom 28-30 a nyerszsír 15-18 százalék legyen.A kölyöktápok zsákjain van etetési útmutató, ott megnézheted, hogy a gyártó cég mennyi napi adagot javasol. Azt kellene háromszorra elosztani. Lehet adni szárazon, nedvesítve és áztatva, meleg vízben, levesben, főzelékben is. A jó márkák az Akana, Eukanuba, Rolyal Canin, Pro Plan. Vigyázz, mert sok márkánál többféle is van, aszerint hogy a felnőttkori súly mennyi. Ő a nagytestűekhez sorolható, tehát olyan táp kell, ami 25 kg-nál nagyobb felnőtt kutya kölykének való. Egyet ne tegyél: kutyakonzervet vagy húsmaradékokat ne rakj bele. A konzervek nem jók, a húst meg ki fogja válogatni és a tápot majd nem akarja enni.
Ha van valami finom maradékod, azt teljesen külön add neki, miután a napi tápadagját nagyjából megette.

Ha mégis a házikoszt mellett döntesz, akkor legyen benne sokminden. Pl. egyik nap tojás, másnap olajos hal, majd egy-két kanál túró, sajt stb. Ehhez kell kálcium és vitamin is.
Kb. 5 hónapos korában lehet a középső etetést elhagyni és reggel-este etetni, de ő ezt majd fogja jelezni. Ha már soha nem éhes igazán, elmegy a kajától és nem lendületesen eszik, kb akkor jön el ennek az ideje.

Oltási könyve van a kutyusnak?

Szia, Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: fkomis.karoly » vas. jan. 14, 2007 8:10 pm

Kedves Éva! Az a vadász, aki nekem ajándékozta a kiskutyát,azt mondta;hogy februárban kell a kiskutyát beoltani.megadta az állatorvos nevét,telefonszámát.Akkor fogom megkapni az oltási könyvét is.Egyenlõre kétszer adok neki enni,de holnaptól rátérek a napi háromszori étkezésre.nem akar a kutyaházába bemenni,itt alszik a házunk tornácán,a bejárati ajtó elötti szönyegdarabon.Ha megakarom kötni-mert az elözõ;tragikus körülmények között elhalálozott boxeremnek volt egy kifutója,lánccal-sir és nyüszit.Pedig idõnként és éjszakánként meg kéne kötni;mert a faluba,ahová a hétvégi házunkba véglegesen leköltöztem;egy alattomos kiskutya mérgezõ garázdálkodik.A szomszéd portákon már több kiskutyát mérgezetten találtak.A vadásznál nem volt megkötve és szintén az udvaron tartották.Kérlek,ha tudsz adj tanácsot a megkötésre vonatkozóan.A kutyus édesanyja egy magyar vizsla,a papája pedig egy drótszörû német vizsla.Mindkét szülõ fajtiszta.E-mail címem:fkomis.karoly@freemail.hu.Köszönettel:Károly
fkomis.karoly

HozzászólásSzerző: fkomis.karoly » vas. jan. 14, 2007 8:10 pm

Kedves Éva! Az a vadász, aki nekem ajándékozta a kiskutyát,azt mondta;hogy februárban kell a kiskutyát beoltani.megadta az állatorvos nevét,telefonszámát.Akkor fogom megkapni az oltási könyvét is.Egyenlõre kétszer adok neki enni,de holnaptól rátérek a napi háromszori étkezésre.nem akar a kutyaházába bemenni,itt alszik a házunk tornácán,a bejárati ajtó elötti szönyegdarabon.Ha megakarom kötni-mert az elözõ;tragikus körülmények között elhalálozott boxeremnek volt egy kifutója,lánccal-sir és nyüszit.Pedig idõnként és éjszakánként meg kéne kötni;mert a faluba,ahová a hétvégi házunkba véglegesen leköltöztem;egy alattomos kiskutya mérgezõ garázdálkodik.A szomszéd portákon már több kiskutyát mérgezetten találtak.A vadásznál nem volt megkötve és szintén az udvaron tartották.Kérlek,ha tudsz adj tanácsot a megkötésre vonatkozóan.A kutyus édesanyja egy magyar vizsla,a papája pedig egy drótszörû német vizsla.Mindkét szülõ fajtiszta.E-mail címem:fkomis.karoly@freemail.hu.Köszönettel:Károly
fkomis.karoly

HozzászólásSzerző: klári » vas. jan. 14, 2007 8:25 pm

Kedves Károly
Nekem egy gyönörû egy éves vizslám van én is háromszor szoktam neki enni adni, ebben van maradék, táp és konzer én a Acana kölyök tápot szokotam venni. Meg ritkán szoktam fõzni neki csirkefarhátat. Ha egyre kérhetlek a kutyát ne kösdmeg mert, saját magát fogja megfojtani Kép
klári

HozzászólásSzerző: Rattler » vas. jan. 14, 2007 9:28 pm

Én is azt mondom, hogy ne kösd meg, az semmiképpen nem jó megoldás. És attól még meg tudják mérgezni, a kutya viszont tönkre megy. Én úgy tudom, hogy a vizsla, ha éppen nem dolgozik, akkor a gazdája mellett szoros közelségben érzi jól magát. Ezért nem megy a kutyaházba, hanem az ajtód elõtt alszik. Ennyivel is közelebb van hozzád.
Nem tudom, te hogy gondolkodsz errõl, de én sokszor beengedném a házba magamhoz, vagy legalább valami elõszobába. Ha lesz még tél, akkor szerintem nem fogja birni a hideget. Mellettem lakik egy német vizsla nagyon elhanyagolva és rajta látom, hogy a minuszos idõben mennyire fázik. Meg azt is hallom, ahogy idõnként feláll a lépcsõre és hivja a gazdáját. Aki soha nem jön, legfeljebb kiordít, hogy halgasson el.
Te ne ilyen gazda legyél!

Éva
Rattler

Vissza: Kiskutya portál