Oldal: 1 / 15

A Beagle

HozzászólásElküldve: szer. dec. 14, 2005 7:38 pm
Szerző: Fruzsi
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A Beagle

A beagle egy csodás fajta, élénk vidám, imádja az embereket s hamar megkapja a viszonzást. Egy amerikai tenyésztõtõl egyszer azt hallottam, akkor szép egy beagle feje, ha úgy néz rád mintha mindig mosolyogna..
Rám mindig mosolyognak:) Kép

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásElküldve: szer. dec. 14, 2005 7:45 pm
Szerző: Fruzsi
Beácska Kép

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásElküldve: szer. dec. 14, 2005 7:47 pm
Szerző: Fruzsi
. Kép

Válasz/Re:A Beagle

HozzászólásElküldve: szer. dec. 14, 2005 7:49 pm
Szerző: Fruzsi
Bea a tesóval, Bogival Kép

Beagle

HozzászólásElküldve: csüt. dec. 15, 2005 8:37 pm
Szerző: Viky
Fruzsi!! Nagyon szépek a kutyusaitok!! Már énis nagyon várom, hogy az enyém is annyi idõs legyen, hogy hazahozhassam!!!

HATÁRMENTI PAJKOS KENNEL!!! <---ajánlom!!!!

Kép

Válasz/Re:Beagle

HozzászólásElküldve: hétf. dec. 19, 2005 8:09 pm
Szerző: Fruzsi
Köszi Viki:) Én is várom már hogy cseperedjenek:)

Válasz/Re:Beagle

HozzászólásElküldve: kedd jan. 03, 2006 6:39 pm
Szerző: Fruzsi
Korai még kétségbeesni ha karácsonykor került hozzáttok.A szobatisztasághoz, 4-5 hónap kell, mire tökéletessé válik, probálj meg irattmegsemmisitovel vagy ollóval papirbol almot csinálni neki és nem baj ha van egy kis pisi szaga hogy tudja oda kell végezze a dolgát. Természetesen tarts tisztán, mert koszba ö sem szereti végezni a dolgát. Jó ilyenkor ha ad a tenyésztõ egy kis hazait, almot vagy vmi hasonlót.. A magányérzete is megfog szûnni ha megnyugszik nálatok, foglalkozzatok vele napközben sokat hoy estére lefáradjon. Nincs túl melege vagy nem fázik, vagy akármilyen zavaró tényezõ? Biztosan hiányzik neki az anyukája és a testvérei. Evett már magától rendesen mikor elhoztatok? mennyi idõs?

Válasz/Re:Beagle

HozzászólásElküldve: szer. jan. 04, 2006 9:43 pm
Szerző: Fruzsi
Szia!
Hát igen, egy beaglelel azért foglalkozni kell, fárasszátok le, nyugodtan viheted késõbb futni, sõt.. Javaslom az agilityt is, attól tuti lefaradna es szofogadobba valna. Szerintem tegyél rá pórázt, ne engedd el. És hogy is engedhetitek el ha még csak 10 hetes? Talál vmi kutyakakit, megkóstolja(szeretik,szokasuk), parvos lesz, 3-4 nap alatt elpusztul és nem tudsz mit tenni.. Nem kene ennyire szabadjara engedni amig nincsenek meg az oltasaitok. És egy beaglenek meg kell elöször tanulni hogy kell menni porazon es csak utana szabad elengedi, ha nagyon magabiztosak vagytok. Nyugodtan tegyél rá pórázt, most is, és ne dõlj be a nyafogásainak, meg fogja szokni. Csak következetesen lehet kutyát nevelni és ugy hogy tevagya fonok es nem õ.

Válasz/Re:Beagle

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 05, 2006 5:16 pm
Szerző: Fruzsi
Szia Éva!

Nem azt mondtam hogy ne vigye lesétálni, csak azt hogy ném kéne szabadon engedni hogy minden kutyaürüléket megtaláljon+ épp a vadászösztöne miatt. Nyáron vettek egy kislánynak a szülei nálunk egy kis beaglet, majd az iskolába odajött hozzám néhány hónap múlva sírva hogy a kutyusa elszökött és szeretne venni egy másikat. Annyi felelõtlen gazdi van hogy néha nem is tudom mit gondoljak.. Baj is volna ha nem menne a szag után a beagle, nyilván, befog egy pl macskaszagot, aztán jobb esetben szaladhatsz utána...
Az én kutyusom, Dina pl. mindig a szomszéd tyúkjaira izgult, végül megcsináltuk a szomszéd helyett a kerítését, mert nem bírtuk már idegekkel.
Tõlünk 2 oltással viszik el nagytöbbségben a kiskutyákat és persze én sem azt gondolom h nem szabad kivinni, de a beagle az a fajta akinek meg kell tanulnia elõször pórázon menni. A hugom pl gond nélkül sétál szabadon a 2 éves kan kutyájával az utcán, nyílván kutyaiskolás felkészítés után. Ha õ hívja a kutyáját minden erejével elkezd vágtázni és rohana gazdihoz. És rátettük a pórázt, mert rá kell elõször tenni, ez szintén tapasztalat.
Én amuúgy még nem találkoztam olyan beaglelel aki nem volt hihetetlenül kedves és nem ment oda egy imiért bárkihez is.
Nem akarom a beaglet a többi fajtahoz hasonlítani, de nálunk még mopik vannak. Nyilván teljesen más kategória, sokkal jámborabb és nem fog elfutni mellõled ez is biztos.. Amit leírtál Éva azt az általam ismert összes nem vadsz kutyáról el tudom hinni, mármint hogy könnyen visszahívod.
A visszahívást érdemes gyakorolni egy nagyon hosszú pórázon vagy a nyakörvre egy több méteres madzagot téve motivációval magadhoz csalni. Mi ezt úgy szoktuk hogy hugom leül egy helyre én is apu is, és jutalomfalattal a kezunkben mindig más valaki hívja magához oda a kutyát.
Szóval szerintem a beagle egy kivételes kutya és talán egy kicsit másfajta elbánást igényel.
Éva, nektek milyen kutyáitok vannak?

Válasz/Re:Beagle

HozzászólásElküldve: csüt. jan. 05, 2006 9:06 pm
Szerző: Rattler
Szia!
Gondolom, hogy igazad lehet a szabadon engedéssel és behivással kapcsolatban!. Azt viszont nem tudom, hogyan oldjátok meg hogy jól kifussák magukat?. Nekem is feltünt, hogy ezt a fajtát sohasem látom szabadon sétáltatni, de akkor mikor fejleszt izomzatot. Hiszen a többség nem viszi vadászni.
Én középschnauzert tenyésztek és közvetlen tapasztalatom csak velük van. Teljesen más egyéniség. És kielégithetetlen a mozgásigénye, és õket nagyon korán kell szocializálni. Ugyhogy én már 8-9 hetesen viszem a térre szabadon. 13-14 hetes korban már része a nevelésnek a villamos busz és gépkocsi.
Kép