Oldal: 1 / 12

A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: csüt. nov. 24, 2005 12:36 pm
Szerző: admin
Ez a szál tartozik a cikk tartalmához: A szobatisztaság

Egy vallomással tartozom nektek.

Bár próbáltam szakszerűen összefoglalni azokat a tippeket, amiket a szakirodalomban olvastam, vagy hozzáértő emberektől hallottam, nem rendelkezek túl jó referenciával e témában.

Bubuka 6-7 hónapos korában lett csak teljesen szobatiszta. A vége felé csak pisi problémák voltak. Sajnos hétköznap 8-9 órára is magára kellett hagynunk, szóval ez nem véletlen.

Nektek hogyan ment a szobatisztaságra nevelés?

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: hétf. dec. 12, 2005 1:00 am
Szerző: Kata manó
Szia Ákos!

Nekem sem megy valami fényesen, hiszen suliba járokés nem tudom abban az idõben kivinni. Az alom félig meddig bevált, de jelenleg talált egy új helyet magának, az én régi izolíromat, és csak arra piszkít.
Õ egy hete van már nálunk, de a szüleim máris elvárják szegénykétõl, hogy hipp-hopp szobatiszta legyen, úgyhogy azt hiszem itthon lesznek problámák még ezzel a kérdéssel. Te milyen módszert alkalmaztál a kutyus szobatisztaságra való nevelésére?

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: hétf. dec. 12, 2005 10:07 pm
Szerző: Kata manó
Köszönöm Éva a segítséget. Memutattam a szüleimnek is amit írtál, és végre nem várnak el csodát sem tõlem sem a kiskutyámtól. Szerinted van értelme a kutyust kutyasuliba járatni? Égy skót juhászt ami az engedelmességérõl híres?

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: kedd dec. 13, 2005 8:40 pm
Szerző: Kata manó
Köszönöm a segítséget. Tudod Bonó nagyon önfejû és nehezen lehet tanítani, de vérvonala nagyon jó, rengeteget kutattam, két tenyésztõ kivételével mindenkit meglátogattam magyarországon, de nagyon okso a kutya, látszik rajta, hogy élrti amit modnok, csak valamikor nicsne kedve megcsinálni amit kérek, dehát még kicsi.
Szertnék tõled még egy tanácsot kérni, jövõ télen, a hugom is fog kapni egy kutyust, õ 15 éves, és a snaci és a beagle a kedvence, melyiket ajánlanád egy 15 éves lánynak?

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: szer. dec. 14, 2005 8:44 pm
Szerző: lidi
Sziasztok! Nekem mostmár tényleg segítségre lenne szükségem ebben a témában:( Vany 1 éves bischon havanese és sajnos nem szobatiszta. Naponta 8 órát sajnos egyedül van és mire hazaérünk 1 pisi általában van..((
Pici korától próbálkoztunk mindennel, spray, kutyapelenka, stb...., de sajnos a 8 óra sok Neki.
Mindig ugyanoda, de sajna van...
Ha valakinek van valami ötlete szívesen várom.
Lidi

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: pén. dec. 16, 2005 10:58 pm
Szerző: Kata manó
Szia Éva!

Köszönöm a tanácsod, azt hiszem egyik kutya sem alaklmas a hugomnak. Inkább egy bichon lenne jó, ami könnyen irányítható, és dögönyözni is lehet. Nem tudom, szerintem nagyon fontos, hogy az ember az egyéniségéhez illõ kutyát válasszon.

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: szomb. dec. 17, 2005 11:03 pm
Szerző: liza
Helló Kata!
Bocsánat, hogy közbeszólok, de a legjobb dajkálásra, dögönyözésre, hízelgésre a shih-tzu. Õ teljesen olyan mint egy gyerek. Mindig kész a hancúrra, felnõtt korában is éppen olyan gyerek. Csak azért tudom, mert nekünk is van és éppen ma este kellett dajálni mint egy gyereket. Hátára dobja magát az ágyon vagy hozzánk bújik tévézés közben és simogatás közben már alszik is.
Szóval SHIH_TZU
Erzsi Kép

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: szomb. dec. 17, 2005 11:12 pm
Szerző: Kata manó
Igen? Jaj nagyon köszönöm a tanácsot, tudnál pár szót szólni a fajtáról. Kinézetre ismerem, és nagyon édes kutyus, sõt szép is, csak szeretnék róla pár dolgot tudni. Szüleim tegnap kijelentették moddjuk hogy bigli lesz, de én nem tratanám helyesnek, nagyon ari a kutyus:)

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: hétf. dec. 19, 2005 4:06 pm
Szerző: Kata manó
Szia Erzsi!

Nagyon köszönöm. Ismerem a sheltieket, pont ezért nm akartunk olyat, mivel örökmozgó. Tudod nekem colliem van, az a kutyus akit a mikulás sapkában látsz, és õ is örökmozgó. Én imádok sportolni, megyünk agilitzni minden, de a tesóm az ellentétem, szépen itthon a kutyával, az a nagy vágya hogy a kutya csak az övé legyen vagyis õt szeresse a legjobban és ez látszódjon. Gondolom ez nem gondd ha egy collienál megvalósult, aki hozzám vonzódik nagyon, a többiek sokkal kevésbé érdeklik...
Nagyon édes a kutyus:)
Esetleg tudsz egy megbízható tenyésztõt ajánlani, és egy körübelüli árat monda i mennyibe kerül eghy ilyen kis tündér?
Elõre is köszi:)

Válasz/Re:A szobatisztaság

HozzászólásElküldve: kedd dec. 27, 2005 12:31 pm
Szerző: Rattler
Szia Tünde!
Sok segitséget kapsz, ha itt a fórumon elolvasgatod figyelmesen a hozzászólásokat! Én is több helyen válaszoltam a felmerülõ kérdésekre, és ha mégsem találsz valamire megoldást, kérdezz! Remélem, az orvos azt fogja mondani, hogy teljesen egészséges. aA képen annak látszik.
Nekem a Baumann könyve van meg és elég jónak tartom.
Sok gyakorlati tanácsot ad.


Sok sikert! Juhász Éva