Ugye nem beteg?????

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Ugye nem beteg?????

HozzászólásSzerző: lonci518 » pén. aug. 18, 2006 12:21 pm

Ez még nem fordult elõ, hogy nem ebédelt. Reggel 6-kor reggelizett, és eddig mindig fél egykor kajáltak a cicával együtt. Most meg nem akart enni. Csak fekszik és alszik. Ugye nem beteg?????

Vendégem volt délelõtt (normális esetben csak hármasban vagyunk itthon), csak beszélgettünk. Lehet, hogy az zavarja???

Jaj, nagyon ideges vagyok\'
lonci518

Válasz/Re:Ugye nem beteg?????

HozzászólásSzerző: Edith » pén. aug. 18, 2006 12:41 pm

Nyugi Mariann!

Elõfordulhat, hogy nem volt éhes. Velünk is megesik, hogy nem éhezünk meg ugyanabban az idõpontban....
Egyébként hányszor eszik? És mennyi idõs most? Lehet, hogy kevesebb kaja is elég lenne neki....

Bár az is lehet, hogy nem akar enni idegen ember elõtt, mert annyira izgatott. Kevin is csinált ilyet...

Addig nincs baj, amíg normálisan van kaki és pisi. Persze, ha holnap is ilyen lesz akkor mutasd meg dokinak.
Edith

HozzászólásSzerző: zsupszo » pén. aug. 18, 2006 12:59 pm

amig nem hány, nem megy a hasa, és nincs láza addig semmi baj..ha bármelyik külön külön van, az már gond..(bár nem nagy)..de ha mindhárom együtt jelentkezik, akkor már beteg a kutyus.
egyébként nálam is volt ugy, hogy napokig nem evett..
és tulélte.. nem volt éhes...
zsupszo

HozzászólásSzerző: kőpek » pén. aug. 18, 2006 4:35 pm

Szia Magdi vagyok.
Remélem semmi gond a kutyusoddal,én is nagyon tudok aggodni ha valami tõrténik.Ugye nem hányt és nem ment a hasa.Szoritok hogy minden rendbe legyen várom válaszod addig is sok puszi mindenkinek:Magdi,a kis Kõpek gazdája.
Õ mostmár 1 éves németjuhász fiucska.
kőpek

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. aug. 18, 2006 7:54 pm

Ugy érted, hogy a vendég ottlétekor nem ebédelt?
Ha igen akkor nincs semmi baja. Azóta már biztosan vacsorázott.
Az tényleg lehet, hogy lassan át kell kicsit alakitani már az étkezést, de ezt beszéljük meg.
Pontosan mennyi idõs és mikor mit eszik?

Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: lonci518 » vas. aug. 20, 2006 10:36 am

Bocs, ez már megint egy mobillal készült kép volt, nem tudom, miért csak a sötétség van, pedig az is jpg-t csinál. Kép
lonci518

HozzászólásSzerző: Rattler » vas. aug. 20, 2006 2:24 pm

Végülis az nem nagy baj, ha csak morzsákat kap a te kajádból, csak az lehet gond, ha több jut neki belõle. Ezt a gyomrára értem, nevelés szempontjából annyira nem jó, tudom saját tapasztalatból. Nekem is van ám elrontott kedvencem.
A zöldségek sem okoznak önmagukban bajt apró falatkákban.

Én nagyon haragszom azért, ha a kutya elõtt van hagyva az ennivaló, bármilyen. Nem értek egyet a tenyésztõvel.
Most nálad más lesz a helyzet, mert a délután közepéig valóban hosszú az idõ, de mivel már 4 hónapos, én 1 hónapon belül átállitanám a 2x-i kajára és máris nem lenne gond!
A mai nap: nem legelt mielõtt hányni kezdett? Nem kezdett olyan vehemenciával futni-játszani hogy felkavarodott a reggeli? Ezt gondold végig.
Az nem baj, hogy a délelõttöt átalussza.
Kár, hogy errõl korábban nem volt szó, én a három evés közötti idõt tul kevésnek tartom. Tehát késõbb adtam volna a délit és még késõbb a vacsorát. Az is lehet, hogy a napközbeni túl sûrû evés megterheli a gyomrát. És ehhez jönnek még az elõbb részletezett kismorzsák is.

Én hétfõtõl igy csinálnám: indulás elõtt adnék szokásos normál adagot, majd egy kevés szárazat elé tennék vizzel. Amikor hazaérsz azonnal levinni, aztán te is rendesen hazaérsz és utána jöhetne a hosszú játékos séta. Vacsora 7-8 óra között. Ne azzal kezdd fél négykor, hogy jaj szegény milyen éhes lehet!. Neked fog örülni és a sétának, eszébe sem jut majd hogy éhes.

Általában akkor teszünk jót, ha hagyjuk, hogy valódi éhséget érezzen és feltétlenül kialakitasz egy uj rendszert.
Az elõtte hagyott szárazat csak rövid ideig tartom jónak. Ugyanis étvágya és hangulata szerint csipeget belõle és ha unatkozik, játszani kezd vele. Ez pedig a lehetõ legrosszabb lenne.

(biztosan nem férges?)
Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: lonci518 » hétf. aug. 21, 2006 11:24 am

Biztosan nem férges.
lonci518

Következő

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok