Túl agresszív

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Mitchii » kedd márc. 02, 2010 8:55 pm

SOS lenne. van egy spitz-pincsi keverék kiskutyám. pont ma van 3 hónapja hogy nálunk van. egyetlen egy baj van vele, hogy túl agresszív. a nagykutyáknak is simán nekimegy pedig nagyon pici kutya. tudom hogy a pincsi vér ilyen, de se az anyja, se a tesói nem voltak ilyenek, sõt a régi gazdája azt mondta hogy a testvéreivel is folyton verekedett. sétáltatni se tudjuk vinni, mert mindenkire ráugrana és még be sincs oltva és ha megharapna valakit az kockázatos lenne. pár helyen olvastam hogy talán azért mert nincs megszokva az emberekkel. mondjuk ha jönnek nálunk akkor is agresszív de pár perc múlva inkább fél, de szabadtéren vagy utcán pedig nagyon bátor és mindenkit letámadna. mit csináljak hogy kicsit nyugodtabb legyen? mert szeretnénk nyáron a balatonra is vinni, dehát ott ugye sok az ember. elõre is nagyon köszi :) Kép
Avatar
Mitchii
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:51 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: liligerda » szer. márc. 03, 2010 8:40 am

Szia!
Az oltásokat már rég meg kellett volna kapnia. 3 hónapos korig kell beadni a veszettség ellenit is.
Ez egy ördögi körforgás, Te nem mered vinni sétálni, mert agresszív, Ő pedig egyre agresszívabb lesz, mert nem viszed és nincs lehetősége szocializálódni.
Szerintem vidd minél többet ki, ha kell és nagyon félsz,pórázzal, akár szájkosárral is, de muszály szoknia ,tanulnia és emberekkel, kutyákkal találkozni, különben egyre rosszabb és kezelhetetlenebb lesz. Sőt, szerintem egy kutyasuli is jó lenne, egy hozzáértő szakember sokat tudna nektek segíteni!
Segíthet még, ha szituációs gyakorlatokkal, akár az otthonotokban is, megbarátkoztatod idegenekkel, ehhez mindenképp kutyához szokott és értő ismerőst kérj meg, akit nem tud megilyeszteni. És egy tipp: Jan Fennel: Kutyapszichológia, és a többi könyve, azt hiszem rád is férne egy kis tanulás, hogy tudd kezelni a helyzetet! Sok sikert!
Ja, és ezen az oldalon van írás a kölyök oltássorozatáról, féregtelenítési programjáról is azt hiszem, keresd meg! De ha elviszed orvoshoz, Ő tudni fogja.
Avatar
liligerda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Sandan » szer. márc. 03, 2010 11:18 am

Szia!

Osztozom Zsuzsa válaszában, az alapvetõ szocializáció hiányzik neki. Vidd el kutyaoviba, persze csak akkor ha már megkapta az összes kötelezõ oltását, féreghajtáson és egyéb ilyen kezelésen is átesett már. Enélkül (ha jól tudom) nem is engednek be a csoportba. Legyetek minél többet kint, szigorúan pórázon, ha megpróbál morogni, ugatni, határozottan szólj rá, tanítsd meg neki az alap parancsokat, és fõleg tanítsd meg neki, hogy hol a helye a \"falkában\", tehát azt, hogy te vagy a fõnök. Az agresszivitás egyik oka, ha azt gondolja, hogy neki kell téged mindenkitõl és mindentõl megvédenie.
Sok sikert!
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Mitchii » szer. márc. 03, 2010 6:32 pm

huu. köszike. :) amúgy pont hétfõre terveztük hogy elvisszük beoltatni. köszi, akkor megpróbálom többször elvinni sétálni. és szerintem tényleg az a baja, hogy azt érzi hogy neki kell minket megvédenie és minden idegent *ellenségnek* tekint.
Avatar
Mitchii
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:51 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Ördög » szomb. márc. 06, 2010 12:07 pm

Kedves Zsuzsa és Ildikó!

Jó érzés olvasni,jó érzés látni,hogy változik a szemlélet.
Azt hittem,ebben az országban generációk szükségesek a változáshoz...Lehet,hogy maradok?
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Mitchii » vas. márc. 07, 2010 2:21 pm

Lenne még egy kis baj. Már azóta kétszer vittem el sétálni. Vagyis az elsõn nem volt senki, csak pár néni akiket ugatott, másodjára viszont csak pár lépést mentem mert hiába húzogattam a pórázt és mondtam hogy nem, mindenkire rátámadt. Hogy tanítsam meg neki azt a parancsot, hogy *nem szabad*? Ha kicsit megütögetem az se segít mert olyankor még rám is haragszik, szinte rá sem lehet ismerni. Szóval próbálom szokatni az emberekkel, de nagyon nehéz :S hogy érjem el hogy tudja hogy én vagyok a fõnök? elõre is köszike.
Avatar
Mitchii
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:51 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: liligerda » vas. márc. 07, 2010 4:52 pm

Ez nem egyik pillanatról a másikra megy. Ne gondold hogy mondok egy-két varázstrükköt és a kutyád megváltozik. Azt hiszem nem igazán lehet kutyás tapasztalatod és a kutyus teljesen félre lett nevelve. Elõször is, olvasd el a könyvet, amit ajánlottam! Mert szemléletváltás nélkül nem jutunk semmire. Nem egy-két parancsszót kell megtanítani, hanem egy szemléletet kell elsajátítanod, alkalmazni ezt a gyakorlatban és akkor leszel képes változtatnod a kutyád viselkedésén. Ez egy kicsi kutya, séta alkalmával, amikor ugat valakit, ne állj le kétségbeesetten rángatni, ütni, hisztizni vele, ez csak ront a helyzeten. Mintha tudomást sem vennél róla, sétálj tovább, húzd egy picit a pórázt, kénytelen lesz veled tartani. Nyilván nem akarod a kutyád a nyakánál fogva hózni, tehetsz rá hámot is, ekkora kutyust simán el tudsz húzni vele. Ne adj rá lehetõséget, hogy megálljon ugatni,támadni. Mindemellett leginkább egy kutyasuli szocializációs, problémás kutya csoportját ajánlanám!!! Ott Te és a kutyus is tanulhatnátok!
Avatar
liligerda
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Mitchii » hétf. márc. 08, 2010 6:26 pm

nagyon köszönöm. és igen :D õ az elsõ kutyám igazából úgyhogy nincs sok tapasztalatom. de remélem mindent jól csinálok :D
Avatar
Mitchii
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:51 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Vicky74 » szomb. márc. 13, 2010 11:21 am

Szia Kitti!

Ha nem láttad még ezeket a filmeket, szerintem érdemes megnézned, segíthet abban, hogy jobban megértsd és megismerd a kutyád. Érthetõ és humoros formában mutatja be a kutyapszichológia alapjait:


http://www.emberkepzes.eoldal.hu/cikkek ... g-for-dogs

Üdv,
Viki
Avatar
Vicky74
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:Túl agresszív

HozzászólásSzerző: Sandan » hétf. márc. 15, 2010 12:13 pm

Kitti, két séta nem a világ! A kutya nem tudja egy szóra megtanulni mindazt, amit elvársz tőle. Fontos, hogy türelmes és határozott legyél. Ha nem megy máshogy fokozatosan szoktasd hozzá a külvilághoz, először olyan helyre vidd sétálni, ahol ketten vagytok, aztán beszélj össze barátokkal, hogy találkozzatok útközben, aztán már mehet az utcai séta, de ne mindent egyszerre, rögtön egymás után. Ez egy hosszú folyamat, neked is nagyon türelmesnek kell lenned. Ne akarj mindent egyszerre megoldani. És fontos, hogy otthon is neveld, ne csak az utcán mondogasd neki, hogy \"nem szabad\". Keress rá a neten a problémátokra (engedetlen kutya), olvass utána, és kérdezz bátran! :-)
Sok sikert!
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Következő

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég