tanácsok

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

tanácsok

HozzászólásSzerző: bandita_007 » pén. nov. 10, 2006 12:23 pm

Sziasztok,

Szeretném a segítségeteket kérni. Mit tegyek ha a kiskutyám aki 3 hónapos németjuhász arany drága tündér szerelmem egész nap egyedül van otthon. Kertben van de már most kezd rombolni.Nagyon okos, nagyon fogékony és borzastóan igéényelné a tárasaágot. Szerintetek melyik kutya illene esetleg hozzá. Ki az ideális párja a némejuhásznak?
bandita_007

Válasz/Re:Unatkozoooooooooooom :{

HozzászólásSzerző: Klauszka » pén. nov. 10, 2006 3:56 pm

Szia!
Nem vagyok egy kutyaszakértõ.Szerintem tegyél ki neki játékokat amivel elfoglalja magát.nekem is ezt tanácsolták.És szerintem ha egy németjuhászod van ahoz egy másik németjuhász illik.
Klauszka

Válasz/Re: Unatkozom :{

HozzászólásSzerző: Bencze » vas. máj. 06, 2007 8:13 am

Szia!
Szerintem ,ha mindenféleképpen kutyát szeretnél mellé, akkor szerintem egy kisebb termetű lenne jó pl.:valami foxi vagy egyéb terrier azok biztos meg mozgatják és nem fog unatkozni!Nekem is van 1 barátom akinek van egy Német juhásza és van mellette 2 kis Jakterrier .Egy feszt csak rohangál velük és elég izmos is ettől:)!ja és ha te is igy választassz akkor kutyusod nemével azonos legyen ,nehogy utánna pár év múlva keverék kiskutyáknak kelljen gezdit keresned!
Bencze

HozzászólásSzerző: lola!! » pén. máj. 18, 2007 6:23 am

Szia!
Nekünk is van egy Németjuhászunk és mellette egy Boxer! Hát ugye a Boxer nagyon mozgékony,szerintem ez is jó választás lenne! Mert nekünk Olden a németjuhász nem nagyon volt játékos,nem szerette a labdát stb.,de mióta Lola mellette van,ketten olyanokat játszanak meg birkóznak! Még labdázik is Olden:) És ha tényleg sokat van egyedül,akkor azonos nemût valóban,mert nem birsz rájuk odafigyelni!
Üdv:Anita
lola!!

HozzászólásSzerző: Maja » csüt. máj. 31, 2007 3:43 pm

Sziasztok!
Hát ha nagyon sokat van egyedül,akkor nem éppen az lenne az egyedüli megoldás,hogy mégegy kutyát veszel. Valószínüleg ellennének egymással,de nem jó,ha túl sokat van távol a kutya és a gazdi.Én a helyedben megpróbálnám úgy alakítani az időmet,hogy legyen időm elvinni a kutyát sétáltatni,hogy lefáradjon.A játék is jó ötlet,de egy néhetjuhászt aligha foglal le egész nap:).Ezek kemény munkakutyák,minden percben vmit kell csinálniuk,különben rongálnak,ugatnak.Arról nem is beszélve,hogy a 2 kutya még több kárt tud csinálni,ha éppen a kergetőzést megunták,és más szórakozás után néznek:-) Még amúgy is nagyon fiatal,ilyenkor minnél többet kell velük lenni.Esetleg valamilyen családtag nem tudna vele napközben fogalalkozni mikor ti dolgoztok?Meg ilyen korban a rongálás természetes,nekünk a Molly a málnabokrokat szerette a legjobban szétrágni,és a darabokat széthordani az udvaron.:) Próbáld meg az értékesebb dolgokat(virágok stb.) valahogy elkeríteni avyg ilyesmi,hogy en tudjon nagyon miben kárt okozni a lurkó.:) Mi szoktunk vennia Mollynak ilyen rágó-csontot,amit imád,nagyon sokáig elvan vele.Sok sikert,és majd mesélj ha vannak fejlemények!:)
Maja

tanácsok

HozzászólásSzerző: Andi88 » csüt. máj. 31, 2007 4:16 pm

Sziasztok!

Nekem is hasonló lenne a kérdésem Hozzátok. Van egy 11 hetes németjuhászom, Jenny. Barátoméknál születtek kis pit-bullok és lehet magamhoz vennék egyet,mert úgy néz ki rossz helyre fognak kerülni..A kérdésem az lenne hogy egy 3 hónapos németjuhász és egy 8hetes pit-bull hogy van el együtt? Két szobás lakásban lakunk és arra gondoltam jó lenne Jenny-nek egy játszótárs mert én és apum is sokat nem vagyunk itthon. Janny hiperaktív,lefárasztani alig lehet és félénk kutyák társaságában,de imád játszani ahogy fent is írtátok:)
Nagyon nehéz két kutyát nevelni??Egyszerre sétáltatni őket??Kant vagy szukát??Jót tenne Jenny-nek?

Köszi:

Andi Kép
Andi88

Válasz/Re:tanácsok

HozzászólásSzerző: niki0708 » szer. okt. 10, 2007 8:23 pm

Szia!
Mivel a pidbull egy helyes rendes kutya de meg kell szokniua a másikat így szerintem még azelöt szerezdbe hogy a németjuhászod elérné a fél eves kort és megfogják szokni egymást csak foiglalkoz ugyan ugy mind 2vel hogy ne legyenk féltékenyék és a rombolás is elfog tûni a németjuhász jovoltábol mert társaságot kap ha van még kérdésed .::
niki0708

HozzászólásSzerző: niki0708 » szer. okt. 10, 2007 8:28 pm

ha szuka a németjuhászod és nem szeretnéd ivartalanítani meindenképen lányt vehgyél de vigyáz ha tüzelnek és erösitsd majd akkor mega kerítést meg ne szökjenek mert egy esta alat sok kis kölyök fog megnemzödni de ha esetleg tenyésztein akarod akkor pedig szerencsés ha ugyanojan fajátát másik kennel bol vagy helyröl szerzed be! De ha fcsak kedvencnek akkor 2 lány a nyerö páros :)
és a sétáltatásnál mivel két igen nagy testü kutyáröl van szo ezér mindeképen a hámot ajánlom és persze a szájkosrat lehet hogy kellemetle és nem is valami élvezetes a viselése de sajnos a sétával jár és szerimntem szerezd be ezeket!
niki0708

HozzászólásSzerző: ederz » szer. okt. 10, 2007 8:31 pm

Sziasztok!Szerintem német juhászt szerezz be,ha bírod õket majd megfelelõen táplálni,nevelni,kordában tartani.Egy kutya nem kutya!Párban szép az élet!Õk is társas lények!Nekem pld. egy kan és egy szuka csivavám van.Rakok fel képet a most nyolc hetes kölykökrõl.Õk még gazdira várnak! Tel.: 30/457-8928 Kép
ederz

HozzászólásSzerző: Enix » csüt. okt. 11, 2007 10:29 am

Kedves Éder Zoltán!
Bocs, de muszáj reagálnom.
\"Egy kutya nem kutya!Párban szép az élet!Õk is társas lények!\"
Na, ez a legnagyobb marhaság. A kutyának gazdi kell. És a gazdi szeretetét, nevelését és törõdését soha nem pótolhatja egy másik kutya. Ráadásul pont csak azért, h ne unatkozzon szegény, nem szabad másikat venni... 2 kutyával sokkal nehezebb a tanítás és az odafigyelés is. Lehet h szemét vagyok, de pont ez a baj az ilyen kutyatartókkal. Úgy szerzik be a kedvenceket, hogy nem gondolják át, képesek-e teljes életet biztosítani nekik. Ugyanis az anyagiak mellett ugyanolyan fontos az idõráfordítás is. A németjuhász egyébként munkakutya. Aki csak \"dísznek, a kert díszének\" veszi, rohadt nagy hibát követ el, és helytelenül döntött amikor válaszotta.
Enix

Következő

Vissza: Kiskutya portál