tanács

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Ördög » kedd dec. 22, 2009 11:26 pm

Purinától a Darling az egy fos már elnézést a kifelyezésért televan szójával és \"gyönyörű\"szines piros zöld stb tehát tele van mesterséges szinezékkel és hulladékból állítják elő!!!
De tudnod kell,a tápváltás nem úgy működik,hogy ma ezt a fajtát holnap meg egy másikat!Minimum 4-5 nap alatt kell FOKOZATOSAN átállítani,de én egy hetet szoktam javasolni!
Nemhogy egy KÖLYÖK KUTYÁT de még egy felnőttet is meghajt egy hirtelen tápváltás!!!Ráadásul igy is fosik szegény.
Ha nem vagy képes egy egyszerű lázmérést megcsinálni akkor ÍRÁNY a doki de a normális fajtából valóhoz vidd el a kutyát könyörgöm!!!
Igen azért vagyunk itt,hogy tanácsot adjunk és segítsünk!
De mivel egyikünk sem Uri Geller hiába modogatjuk a fejecskédnek \"MUKODJ\"!!!
Nem tudunk távgyógyítani és eszet adni sem,és hiába fogsz itt írogatni a KUTYÁD KÖZBEN SZENVED!!!Fogd már föl!

I the devil
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » szer. dec. 23, 2009 8:18 am

hihetetlen hogy itt mindenki úgy ossza azt észt mintha nem nem mentetek volna keresztûl ezen a problémán.Mikor a kutya el lett hozva igen purinán nõtt fel és ezt mondtuk is az orvosnak.õ adta nekünk a happy dogot.Én honnan tudtam volna mi a jó õ azt adta én nem ellenkeztem az orvossal.Tegnap rizst meg macskakaját evett már estére volt széklete is.immonovet port is ajánlottak a francia bulldog tenyésztõ meg nekem azt mondta hogy meg ne próbáljak azt neki adni.Fölöslegesen veszem megy a cuccokat.kapok tanácsot innen-onnan és azt sem tudom hogy mi van .most úgy látom minden ok remélem.Ma megyünk dokihoz.Purinát adom neki majd csak nem tudom hogy viseli majd az újabb tápváltást.Egyszer azt mondják csak simán adjam neki másik hogy áztatva az orvos meg azt mondta hogy nem kell a tápot áztatni.Na akkor megmondaná valaki mi a jó?
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » szer. dec. 23, 2009 8:20 am

a hasija már nem megy tegnap este volt egy kis fosi.Sok vizet megiszik kiszáradva nincs bélgyulladása van az orvos szerint,nemlázas.Én rontottam ezek szerint tápváltással.
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. dec. 23, 2009 9:51 am

Edina!

Te kértél tanácsokat és legalábbis én nagy türelemmel adtam is folyamatosan.
Szeretném ha többet tudnál az állatorvosokról, ezért most egy kevés \"tekintélyrombolás\" következik.
Az orvos valószínûleg azért a Happy Dogot ajánlotta, mert azzal a céggel van szerzõdése. Ennyi. Az állatorvosok általában csak tanulják könyvbõl a kutyákat, nem valószínû hogy egyet is saját maga felnevelt és így gyakorlati tapasztalata lenne. Hidd el hogy a régi kutyatartók és a tenyésztõk százszor többet tudnak a gyakorlatból.
Azért írtam neked hogy éheztesd ki mert a váratlan csirke és sütõtök koktél, valamint a Eukanuba együtt már sok volt, ezért nagyon erõs gyomorrontása, illetve bélhurutja lett. Erre a gyakorlati kezelés az éheztetés és utána a nagyon lassú pici adagos etetés. Az még rendben hogy úgy elfajult a dolog a sok kapkodás miatt hogy injekciós kezelés vált szükségessé. Én azonban változatlanul azt mondom hogy folyadékon kívül semmit nem kaphatott volna.
A száraz tápot neki már nem kell áztatni csak pici meleg lével /víz, leves, tésztalé stb/ benedvesíteni.
Az orvos tudhatná, hogy a kutya, fõleg a kölyök aki apró szemût eszik, belehalhat abba hogy a pici szemû tápot beszippantja evés közben, félrenyeli stb. Az utóbbi fél évben 3 olyan kölyköt ismertem akik így pusztultak el félórán illetve 24 órán belül. Ezt se tanítják az egyetemen, mi viszont tudjuk.

Ezután is szívesen adok tanácsot, pláne ha haszna is lesz. Most azt javaslom, hogy semmiképpen ne kapja meg a soron következõ oltását, amig teljesen meg nem erõsödik.

Aggódásoktól mentes boldog karácsonyt!
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Ördög » szer. dec. 23, 2009 12:13 pm

Hááát észt csak annak lehet osztani aki fel is tudja fogni,hogy mi elsõsorban a KUTYÁD javát akarjuk!!!
Hidd el már egy pár almot felneveltem és egysem volt fosos!Milyen érdekes?
Évának pedig igaza van az állatorvosokkal kapcsolatban,nagyon sok közöttük kevesebb tudással bír mint egy tapasztalt tenyésztõ!Sõt tovább megyek még ráadásul a szaporítók kezére is játszanak jópáran a Kamara tagok közül,kiállítva a CITES bízonyítványt,de mégtovább megyek sokuk látatlanban kiadja a kezébõl a származási lapot és a chippet a Meoe zászlaja alatt!
Uff én beszéltem.
I the devil
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » szer. dec. 23, 2009 12:54 pm

igen én kértem a tanácsot amit meg is köszöntem.Te azt mondod hogy a kutyának ne adjak semmit enni.Az orvos tegnap azt mondta hogy kapja ezt a macskakajás cuccot rizzsel keverve.Most jöttünk tõle és most is ezt mondta hogy ezt egye napi 3*.Most vonjam kétségbe azt amit az orvos mondJó pénzért akkor csak a papolásáért járok oda?Atápot egy evõkanálnyit adtam neki tegnap azt kihányta de ezt a macskás cuccot megeszi és kakil tõle.Te is megérthetnél engem hogy tõled ezt a választ az orvostól mást kapok.Dönteni nekem kell!És sajnálom hogy miattam ilyen helyzetbe kerûlt a kutya.
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Ördög » szer. dec. 23, 2009 1:05 pm

Nos én nem vitatkozni akarok Veled!De olvass vissza én olyat nem mondtam,hogy ne adj neki enni!Legföljebb,hogy 1-2 nap koplalásba nem hal bele.De viszont a tápváltogatásról írtam és ezt fogadd meg,hisz a KUTYÁD érdekében írtam.Az orvosokról meg nincs több mondanivalóm,olyanok mint a kutyatáp!Nem bíztos,hogy az ÁR-ÉRTÉK arányuk reális!!!Nekem spec több mint 30 km-re lévõ \"fogadott állatorvosaim\" vannak,ha õk mégsem elérhetõek akkor írány az 50 km-re lévõ Állatkórház!Pedig 5 km-es körzetemben több \"hentes\" is egzisztál doktori cím alatt és szíves örömest vállalná kennelem kutyáinak kezelését,csak éppen én NEM KÉREK BELÕLÜK!
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Detty16 » szer. dec. 23, 2009 1:09 pm

Én csak anynit jegyeznék meg,hogy ki kell álljak emalett az orvos mellett,nekem mentett már meg kutyámat nem egyet nem kettõt,kaptam tõle tanácsokat,és õ is tenyésztett anno.
Megvagyok vele elégedve,iosz én is utazok hozzá nem hiába választottam õt.....
Avatar
Detty16
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Ördög » szer. dec. 23, 2009 1:48 pm

Kedves Bernadett!Én hiszek Neked,bár ateista vok!De akkor miért koptatjuk a klaviaturát ha olyan nagy tudással rendelkezik?Egy hasmenés még nem a világ vége?Vagy csak találgat-tippelget?Neked szerencséd volt és bejött a tanácsa!De ebben a helyzetben akor most mi is a kerek történet?12.hó 21-én látta a doki először 4 injekciót adott a kutyának majd 12.22-én szintén elvitték hozzáé a kutyát újabb injekció sorozat az állítólagos bélgyulladás ellen!Nos elkell mondjam egy gyulladás ha nem jár lázzal annyi rá az esély minthogy én nyerem meg a lottó 5-öst,mivel nem lottózom így erre az esély 0.000%
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. dec. 23, 2009 2:15 pm

Szerintem a történet akkor kerek, ha minden felnõtt embernek van annyi józan paraszti esze, ahogy ezt mondani szokták, hogy a kapott tanácsokból ki tudja szûrni azt hogy melyiet tartja használhatónak és melyiket veti el.

Edina
a lényeg szerintem a számodra az, hogy a gyógyszeres kezelést adja meg az orvos, ezért jársz hozzá. És amit mi itt próbálunk beléd tölteni aból azt fogadd meg amit pl anyád nálad alkalmazott, amit Te már magadon tapasztaltál, ahogy a csecsemõddel tennél.
Gondolj bele hogy nagyon erõs gyomorrontásod van, hasmenéssel, hányással. Neked ilyenkor egy félbögre teán kívül kellene valami? Csak ennyi.
Engem néhányan nem szeretnek mert én az orvosaimmal megbeszélem a teendõket, nem pedig szolgaian végrehajtom amit mond. Amelyikkel ezt nem lehet, oda nem járok.
PL. mûtét után beadnak egy hosszú hatású fájdalomcsillapító injekciót és mehetek haza. Kérdem hogy otthonra valami? Á, hát ez elég lesz. Az én válaszom: doktorúr, az én hasamat néhányszor már felvágták, pontosan tudom hogy milyen az utána következõ néhány nap. Javasoljon fájdalomcsillapítót neki. És kaptam.
Más Pl. Speciális gonddal egy másik orvosnál. Elvégez egy vizsgálatot, tart 5 percig, megmondja a véleményét és ad 2 receptet. Az egyik egy állatpatikában szabadon vásárolható étrendkiegészítõ, a másik ehhez hasonló de már 3 éve megszünt! Fizettem 6000 ezret. Ezek után én utánaolvastam igen komolyan a megoldási lehetõségeknek és meg fogom oldani.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég