tanács

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Re: tanács

HozzászólásSzerző: livelygolden » vas. ápr. 10, 2011 4:37 pm

edy1983 írta:De ez állítólag 6-7 hónapig jó még kullancs ellen is!Akkor melyik az a csepp ami ugyaneddig kullancs ellen is jó!Eddig frontline-t használtam de az kullancs ellen csak 1 hónapig hatásos!


Spot on-ok, pláne ha ágyban alszik, első 2 nap elég büdösek tudnak lenni, összekenik a takarót stb.
Viszont Kiltix milyen vízben oldódik, ha megfogjátok, rátok is kerül, be a szervezetbe. Bár alapból nem veszélyes, nem tudom hosszan tartó kontamináció esetén milyen hatásai lehetnek.
Én inkább ajánlanám nektek a Scalibort! Ha jól emlékszem tud ez is 5 hónapot kullancs ellen, viszont ez zsírban oldódik! Így pl. kutya esetében is jó egy hét kell, mire kifejti hatását. ebből adódóan az alatt, hogy ti megfogjátok nem tud felszívódni! Illetve a szappanos kézmosás (esti fürdés) egyből le is viszi, míg a kutyánál a szőrtüszőkben fel tud halmozódni és kifejteni a hatást ;)
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » vas. ápr. 10, 2011 4:58 pm

Scalibor nyakörvet vettem neki!De azt mondta a doki hogy nem lesz bajunk ettől ha velünk alszik Mázli.De pont most olvastam hogy ugyanúgy hatással van ránk is a nyakörv.Vagyis pontosan így:Kerülje a nyakörv használat alatt a kutyával való érintkezést pl:kedvencünkkel való alvás
És most vagyok bajban.
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: liza4 » csüt. ápr. 14, 2011 8:54 am

edy1983 írta:Scalibor nyakörvet vettem neki!De azt mondta a doki hogy nem lesz bajunk ettől ha velünk alszik Mázli.De pont most olvastam hogy ugyanúgy hatással van ránk is a nyakörv.Vagyis pontosan így:Kerülje a nyakörv használat alatt a kutyával való érintkezést pl:kedvencünkkel való alvás
És most vagyok bajban.


Jó döntés volt a scalibor, mi is azt használjuk már évek óta. És valóban vízálló. Szerintem igaza van a dokinak nem lesz bajotok tőle. A gyártónak szerintem kötelessége ráírni amit idéztél.

Amúgy meg ezt az oldalukon olvastam:

"Vizsgálatok azt igazolják, hogy a deltametrin szájon keresztül történő napi bevitele a kutya megsimogatása és a kéz és az ujjak lenyalása után még 100 %-os bevitel esetében is jóval a napi elfogadható érték alatt marad."
Avatar
liza4
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: hétf. máj. 17, 2010 10:40 am

Re: tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » vas. ápr. 17, 2011 5:09 pm

Hát most mondja meg nekem valaki hogy miért zabál össze mindenfélét?Hiába kutyasuli meg a szidás mindig kiszimatol magának valami ocsmány büdös dögöt és sikeresen mint egy iratmegsemmisítő lenyeli másodpercek alatt!Nagyon félek azért hogy valami mérgezett valamit fog megenni akkor aztán leshetek!Már megfogadtam hogy nem engedem el legközelebb majd sétál velem pórázon de nem tudok ellenállni hogy ne engedjem el hisz olyan jókat szaladgál,nagyon élvezi a futkározást!Valakinek valami ötlete?Köszöntem
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: tethisz » vas. ápr. 24, 2011 3:35 pm

Sziasztok segítségeteket kérném. Van egy egyéves kan keverék kutyusom aki újabban ha egy ismeretlen másik kutyát meglát elkezd ugatni hangosan morogni mintha szétakarná tépni. Amikor odamegyünk a másik kutyushoz ledobja magát szeretne vele játszani nem bántja.Nem agresszív a múltkor hagyta egy 2 hónapos retrievernek hogy a fejére másszon:) persze előtte azt is látványosan megugatta. Az lenne a kérdésem hogy miért csinálja ezt és hogy hogy lehetne leszoktatni erről mert sajnos a gazdik megijednek tőle és sajnálom a kutyámat is mert nagyon játékos és nagyon szeret más kutyákkal játszani de hát így nem nagyon kivitelezhető.
Előre is köszönöm.
Avatar
tethisz
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: vas. ápr. 24, 2011 3:17 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » szer. jún. 29, 2011 3:29 pm

Sziasztok!
Használta már valaki az ÖKONET PET ápolószert kutyusra!Mert azt mondják hogy mindenre jó!Bőrbetegség,szőrzet,meg fertőtlenítésre meg stb:Köszi a válaszokat előre is
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: Zsofimomo » szer. júl. 06, 2011 7:33 am

Sziasztok! Új tagként, és új gazdiként vannak problémáim, aki tud, szívesen várnám pár dologra a válaszát. 7 hetes a dalmata szuka kutyusunk, két hete van nálunk. Már megszokta a családot, a férjem első perctől a falkavezér a szemében, tőle kér enni, követi, leül elé, játszik vele, bújik, stb. A két gyerekemmel is eljátszik, de engem folyamatosan csak harapdál, mint aki féltékeny, pedig én vágytam rá a legjobban a családban, mégis én vagyok, akivel nem jön ki jól. Ötlet kellene, hogy mit tegyek az ellen, hogy ne harapdálja sem a ruhámat, sem kezem, lábam. Ja, és mikor kezd a kutyus ugatni, mert a mi kis "Folti"-nk nem hajlandó rá. Első körben ennyi lenne a kérdésem, a többit, majd menet közben.
Köszi a válaszokat előre is.
Üdv. Zsofimomo
Avatar
Zsofimomo
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szer. júl. 06, 2011 7:26 am

Re: tanács

HozzászólásSzerző: mayababa » pén. júl. 29, 2011 9:26 pm

Sziasztok!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem!
Van egy kan yorki kutyusom szeptemberben lesz 3éves.
És az lenne a problémám,hogy hétvégente szoktam vinni apumékhoz ahol szintén van egy kan yorki és egész jóban vannak.Busszal szoktunk menni,eleinte egész jól viseli de ahogy a végállomás felé közelítünk előtte 3-4megállóval teljesen megvadul ezt úgy értem,hogy el kezd sírni nyöszögni,hangosan,meg ugatni,amikor be akarom fogni a száját persze úgy,hogy ne fájjon neki,rögtön megkap oda kap a kezemhez!
Ez már nagyon idegesít!
A buszon annyira nyöszög,olyan fájdalmasan mintha bántanám,és a buszon mindenki nézni szokott,mert gondolom azt hiszik verem a kutyám!
Pedig egyáltalán nem szokásom.
De amikor eljövünk apumtól haza fele ezeket a dolgokat már nem csinálja le fekszik az ölemben és alszik!
Na most kérdem én,hogy akkor oda fele miért csinálja és miért harap meg a saját kutyám?!Aki elég okos mert be van tanítva:ül,fekszik,pacsit ad,meg hopizik.
Valaki adhatna valami tanácsot,mert ez már nagyon kiborít!

Előre is köszönöm.
Üdv:Marianna
Avatar
mayababa
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: biusbaba » szomb. júl. 30, 2011 12:44 pm

Sziasztok! Tanácsokra lenne szűkségem! Nem volt még kiskutyusom.És két hét múlva pedig már itt lesz nálam a kutyus.8 hetes.Csak az a gond,hogy nekem még soha nem volt kiskutyusom.És valami tanácsokra lenne szűkségem.Például:milyen pórázt vegyek neki(milyen lenn az ideális),milyen tápot vegyek neki,mit csináljak vele az első két napban , mert gondolom azért hiányolni fogja a tesókat meg a mamát meg a papát.Létszi segítsetek nekem! :)
Avatar
biusbaba
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szomb. júl. 30, 2011 12:33 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: mayababa » szomb. júl. 30, 2011 2:25 pm

Biusbaba!

Minden féle képpen,kölyök tápot vegyél neki(junior) tápot ajánlani tudom a friskies zöld tasakos tápot.Nekem egy Yorkim van és nagyon imádta mikor kicsi volt,még mai napig is meg eszi.
Kicsit lehet hiányolni fogja a szüleit-tesókat,de ha lefoglalod hamar meg fog szokni téged!
Vegyél neki pár játékot,babusgasd:)
A lényeg,hogy foglalkozz vele,érezze a törődést de azért ne kényeztesd el:)

Ha további kérdésed lenne írj bátran:)

Sok szerencsét!
Avatar
mayababa
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég