tanács

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Szultan » pén. feb. 12, 2010 1:45 am

Atis76 gondolom a hozzászólást nekem szántad, csak elírtad a nevet :)
Köszönöm neked is a válaszodat, és az ezelõttieket is amiket írtál!
A többieknek is köszi még1x, mert a mai nap úgy néz ki sikeres volt.
Egyetlen egy morgás sem volt, mert most valamiért ilyen napja volt :)
Ja, de bocsi reggel a férjemnek próbált volna morcizni, de nem volt rá ideje, mert le lett nyomva a kis feje, de hamar megjegyezte, mert ma (tegnap, mert már éjfél is elmúlt) egyáltalán nem volt morcos!

Megpróbáltam arrébb tenni, felemelni..., de nem morgott..., sõt ma nagyon jóban voltunk :)

Egyébként már 2 hete csináljuk velük az ennivaló elõtti ültetést, és annyira okos kutyusok, mintha így születtek volna hogy amikor enni kapunk, akkor elõtte leülünk és szépen megvárjuk amíg a gazdi elébünk teszi a tálat!
Próbálkoztam már játék közben is STOP-pal, az is ment, mert azonnal abbahagyják és figyelnek rám. Persze nem tart soká, mert már megy is a játék tovább :)
Sõt, már az is megy amikor bejönnek a játékból, vagy a pisi-kaki után, akkor mi megyünk be elõbb az ajtón, és addig õk ott ülnek és várják a vezényszót: jöhet!
Ez a férjem érdeme, és nagyon jól mûködik..., és még élvezik is, mert imádnak bejönni a hidegbõl a meleg házikóba :)
Ilyen téren nincs gond velük, sõt szinte egyáltalán..., csak az a morgás néha az nagyon zavart, mert megmondom õszintén: elõhozta bennem a gyerekkoromat, amikor megharapott a szomszédék Németjuhásza, aki egész életében láncra volt verve :(
Azóta eltel már több mint 30 év, és mindig is elkerültem a kutyákat..., tehát nekem ez terápia is egyben!
Amióta õk vannak, meg merem símogatni a barátnõm pitt-jét, és egy barátunk boxiját, mert tõlük is féltem eddig. Sõt az uncsitesóm Yorkijától is ;)

Szóval õk nekem az orvosaim is egyben, és lehet nevetséges de már sikerült annyit segíteniük, amit senki nem tudott eddig!

A napokban még jelentkezek, és mwegosztom veletek a változásokat és a jó élményeket!

További szép napot mindenkinek!

Gabcsi
Szultan

HozzászólásSzerző: edy1983 » pén. feb. 12, 2010 1:22 pm

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy,a kutya szőre egy kissé hullik egy picit korpás és rágcsálja a hátsó lábát de mindig csak egy helyen.Olvastam hogy ez utal bőrproblémára.De nem tudom hogy mi a helyzet mivel elvileg amit eszik tápot az allergia elleni táp kiskutyáknak.Szerintetek orvos?Vagy tudom ezt máshogy kezelni?És természetes ha a kutya inye vérzik?
edy1983

HozzászólásSzerző: edy1983 » csüt. márc. 25, 2010 10:32 am

sziasztok!Volna egy kérdésem.Ha megyünk le sétálni akkor mázli nagyon húz meg megáll aztán hirtelen elkezd szaladni meg persze ha nem tetszik valami akkor eszi a pórázt.Ez eléggé idegesít.Lassan egy hónapja tanítom neki hogyha mellettem megy akkor ügyes aztán jutifalat vagy ha húz akkor visszafordulok és ez így tovább.Nem tudnátok adni valami más ötletet,Meg papírzsebkendõ szindrómába szenved.Állandóan a papírzsepit akarja hiába szidom nem érdekli.Viszont ha nincs rajta póráz akkor egy angyal.
edy1983

HozzászólásSzerző: peva » csüt. márc. 25, 2010 2:18 pm

Szia Edina!

Örülök hogy hallani felőletek, és hogy jól haladtok a dolgokkal. Én nagyrészt egyet értek Atis76-tal, csak egy-két dolgot írnék le kiegészítésképpen. A sétálás egy olyan közös időtöltés, amit mindketten élveztek, és ráadásul lehetőséget nyújt arra is hogy szorosabbra fűzzétek a kapcsolatot és a már meglévő szabályokat megszilárdítsátok a külvilágban is. Én azt javaslom a séta nagyrésze az 1es típusból álljon. Mázlikának az a feladata hogy kövessen téged, a lábad mellett, vagy kicsit mögötted, semmiképpen nem előtted, és előre nézzen, és rád koncentráljon. Ha szaglászik, akkor az agyának kb 80%-a le van foglalva a szagokkal és nem rád figyel. Ilyenkor ettől a viselkedéstől csak akkor térhet el ha te engedélyt adsz rá. Te falkavezérként azt kéred tőle, hogy kövessen téged, ez ösztönös a kutyákánál, és segít megszilárdítani a poziciókat, ezért is fontos hogy ne menjen előtted, ne ő vezessen. Aztán akkor amikor te engedélyt adsz rá a mehetsz paranccsal, akkor lehet szaglászni, pisilni, kakilni, játszani a többi kutyával, vagy veled. A sétálás nagyon fontos része a kutyák életének, mivel az őseik a farkasok együtt vándorolnak, vadásznak, és ez teszi ki az idejük nagyrészét. Ilyenkor falkavezér megy elől ő irányít, ő mondja meg merre menjenek, kinek mi a feladata. Tehát ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy az ő nyelvükön kommunikáljunk a kutyákkal és hogy szorosabbra fűzzük a kapcsolatot.
Amikor sétáltok fontos hogyan tartod a pórázt és milyen testhelyzetet veszel fel. A póráz legyen laza, de úgy hog egy nem túl erőteljes rántással rögtön tud korrigálni a nem kívánt viselkedést. Te húzd ki magad, és legyél nyugodt és határozott, ezzel is segíted Mázlit abban, hogy rájöjjön mit szeretnél tőle. Fontos hogy ha elkezd húzni vagy akár ha elfordítja a fejét rögtön jelezd egy kis rántással vagy a lábaddal érintsd meg az oldalát (erre ő rögtön rád néz majd , és nem koncentrál más dolgokra).

Üdv

Éva&Csoki
peva

Re: tanács

HozzászólásSzerző: Erika66 » pén. jún. 18, 2010 9:11 pm

Sziasztok! Van egy 8 hetes Amstaff kan kutyusom 1hete.Játék közben annyira elszalad vele a ló, hogy harap, és alig lehet leállítani. Hamar megtanulta a "nem" jelentését, ez megfékezi. Ekkor látványosan megtörik, ott hagy, lefekszik és néz. Legszívesebben oda mennék és megbúbolnám, de nem teszem. Előfordul az is ritkán, hogy simogatom és kap a kezem után. Evés közben belenyúltam a tányérjába, nyugodtan evett tovább. Igyekszik mindég a közelembe lenni, ha leülök, rögtön a lábamra fekszik és már alszik is. Aranyos, barátságos kiskutya idegenekkel is, fark csóválva üdvözöl mindenkit. A leírtak alapján mit gondoltok?
Erika66

HozzászólásSzerző: edy1983 » pén. júl. 23, 2010 4:26 pm

Szia mindenkinek!
Hú már nagyon rég voltam ezen az oldalon szerintem egy kicsit bonyolultabb mint a másik de jó.Mázlikám nagyon jól van és ezt a folyamatos tanácsotoknak köszönhetem.Már 8 hónapos nagyon játékos és egy kicsit rossz kutyus.Most volt nemrég egy időszak mikor nem evett.Azt mondják ez a melegtől van de tegnap a székletébe orsóféreg volt gyorsan vettem neki féreghajtót ma reggel már az egész adagját megette.Amúgy komolyabb baja niincs lassan növögetünk.Most megyünk majd kutyasuliba mivel már most itt nálunk is van.Csak ennyit szerettem volna írni meg persze azért is mert már rég voltam.Sziaszok
edy1983

segítség

HozzászólásSzerző: annie_95 » szer. júl. 28, 2010 5:30 pm

Sziasztok!:)
Van egy 3 éves lány palotapincsim és már pár házat megjárt mire hozzánk került mivel tenyészetből jött és azért mert nem tudott teherbe esni ezért el akarták altattatni vagy máshova küldeni :S így került előbb egy panel lakásba(amit nem bírt)majd hozzánk. és gondolom ezért fél nagyon az idegenektől szeretnék segítséget vagy tanácsot kérni h jatvíthatnánk a problémáján!!:)
annie_95

HozzászólásSzerző: Rattler » csüt. júl. 29, 2010 11:45 am

Ez nagyon sok időbe telhet. Ő valószínűleg egy közönséges szaporítótól indult ahol nem volt emberekkel kapcsolata. Tenyésztő ugyanis egy fiatal kutyát emiatt nem altat el, keres neki gazdát. A második helyen szerintem nem a panel miatt, hanem az emberek türelmetlensége miatt kellett eljönnie.
Nagyon nyugodt életet kell biztosítani neki, nem szabad semmit erőltetni, meg kell várni hogy ő maga próbáljon a család valamelyik tagjával kapcsolatot létesíteni. Az idegeneket nem is szabad most erőltetni. Azt értse előbb meg, hogy veletek biztonságban van. Majd utána lehet óvatosan idegennel is barátkozni.
Sok-sok hónapig tartó türelem!
Rattler

HozzászólásSzerző: LillaTina » hétf. aug. 02, 2010 2:26 pm

Sziaszok!
Nagyon jól jönne pár tanács!Kérlek minnél hamarabb segitsetek!
Labrador kiskutyáink születtek!
9db kiskutya született.1 még az első napon meghalt.De a többi mind nagyon egézséges!
1 baj van!Az anyjuk nem akarja szoptati őket!
Van teje, de ha lefogjuk még akkor se hagyja a kiskutyákat szopni.
A kicsik egész nap sirnak kezdek lefogyni.Mit csináljak?
LillaTina

HozzászólásSzerző: livelygolden » hétf. aug. 02, 2010 3:21 pm

Mielőbb vidd el orvoshoz az anyát!
Általában 2 dolog lehet ilyenkor a háttérben:
Vagy beteg az anya (pl. bent maradt magzat/burok, vagy gyulladás) ami a kölykök irányába történő nemtörődöttséget okozza.
Vagy nincs meg benne az ösztön. Ekkor sokkal nehezebb dolgod van, hisz neked kell végig felnevelni a kölyköket.

Mellette vegyél gyorsan vmi kutyáknak való tejport. Legjobb a Royal Canin-é, de ha az nincs, akkor sos-ben jó vmi olcsóbb verzió is. (csak ezeket nem ajánlom hosszútávon)
Hasukat egy kis nedves vattával masszírozd, amíg nem pisilnek!
Etetni 3 óránként kéne őket.
Meg persze infralámpa, hogy melegítse őket, 30°körüli hőre szükségük van.
livelygolden

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok