tanács

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » hétf. feb. 01, 2010 4:12 pm

Szia Éva!
Hála égnek megúsztuk.Fertõtlenítette az orvos is és amúgy semmi komoly.Amúgy amikor az eset után hazaértünk akkor mi is egybõl betadinnal tisztítottuk ki a sebet.Amúgy ugyanúgy játszik szerintem nincs befordulva Mázlikám.Nagyon sajnáltam szegényt foggalmam nincs hogy a fenébe kerûlt oda az a kutya de mivel kiszökött a házból a gazdája még minket ba..... le hogy miért arra visszük a kutyát.Gondolhatod hogy megmagyaráztam neki hogy miért.De amúgy pont a feneke nyílásásnál van a seb de ha nyugodtan kakil ugyanúgy úgyhogy nem fáj neki.Remélem minél elõbb rendbe jön és nem hagy benne maradandó élmény a nagyobb kutyák iránt!!
edy1983

HozzászólásSzerző: Atis76 » hétf. feb. 01, 2010 4:30 pm

Sziasztok!

Természetesen örülünk, hogy Mázli jól van, ha jókedvû és játszik, biztos kutya baja.
Mivel, hogy nem tudjuk pontosan, hogyan történt az eset, így nem igazán próbálom kielemezni, de az biztos, hogy sétáltatáskor mindig nagyon résen kell lenni, ha pedig tudom, hogy van valamerre ismeretlen vagy agresszív kutya, akkor arra vagy ne menjetek, vagy még jobban figyelj, mint máskor.Hogy pontosan miért támadhatta meg azt a pontos történeti tényállás nélkül nehéz lenne megmondani.
A jövõre nézve minden esetre fõleg neked kell majd levetkõzni a félelmed a nagy kutyákkal szemben, mivel a francia bulldog alapvetõen nem félõs, persze egyedileg változó.
Ha van rá lehetõséged úgy vidd el egy ismert barátságos nagytestû kutyához, hogy lásd hogyan reagál. Ezen felül pedig semmi képen ne húzd vissza, vagy ne kapd fel ha legközelebb nagy kutyát látsz, mert akkor biztos, hogy a félelmet erõsíted meg benne.
Atis76

HozzászólásSzerző: edy1983 » hétf. feb. 01, 2010 4:38 pm

Én is reménykedem benne hogy nem lesz maradandó emlék!Ne is tudtuk hogy van ott kutya és hidjétek el hogy szinte a semmibõl jött elõ!Foggalmunk sem volt hogy hogy a fenébe kerûlt az a kutya oda!Szerintem ösztön szerûen kapta el de még annak örülök hogy nem lett nagyobb baja végzõdhetett volna rosszabbúl is.De nekem ezt is rossz volt átélni.
edy1983

HozzászólásSzerző: Leilike » szer. feb. 03, 2010 9:57 am

Sziasztok,kérdésem volna....Olaszországba szeretném kivinni kiskutyáimat...hogyan érdemes ebbe belekezdeni,melyik városba érdemes kivinii...vagy egyéltalén létezik -e ott olyan ,h Állatpiac....esetleg,hogyha tudnátok segíteni nekem linkekkel..vagy esetleg felvenni a személyes kapcsolatot és úgy....megköszönném,sokat segítenlétek...Elõre is köszi midnenkinek
Leilike

HozzászólásSzerző: liligerda » szer. feb. 03, 2010 11:04 am

Hát, erre most mint mondjak....Kutyapiac??????Nincs más értékesítési lehetõséged???? Hogy esetleg nyomon tudd követni õket és informálódni hogy biztos jó helyre kerülnek-e? Azért ezt kicsit át kellene gondolnod.... Szerintem lelketlenség....
liligerda

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. feb. 03, 2010 4:06 pm

Érthetetlen a szándékod. És nem létezik. Az lenne a jó ha itthon sem lennének állatvásárok, merthogy ezteket használják a szaporítók kutyapiacnak.
Minek is vannak kiskutyáid?
Rattler

HozzászólásSzerző: peva » szer. feb. 03, 2010 4:50 pm

Kedves Leila!

Olaszországban nem létezik állatpiac. Sajnos nagyon sok kiskutyát csempésznek be az országba. Az itteni vám és pénzügyõrség ezért egyre komolyabban lép fel azok ellen akik illegálisan keresekedlmi célokkal kutyát szállítanak. Ez azt jelenti ha elkapnak akkor elkobozzák a kiskutyákat és komoly pénzbírságot kell kifizetned ami akár 10.000euro is lehet. Másrsézt itt a kutyákat 12 hetes koruknál korábban nem lehet eladni és a külföldrõl érkezõ kutyáknak kötelezõ a veszettségi oltás is! Ezek hiányában akár a börtönbüntetést is kockázatathatod!
Ezenkívül a TVben rendesen kampányolnak ezek ellen a szaporítók ellen, tehát még az is lehet hogy nem a pénzügyõrök kampnak el, hanem valaki feljelent. Ez tavaly nyár-õsz óta van így, akkor kaptak el egy kamionnyi kiskutyát, betegen, 30%uk élte túl. Ez eléggé felkavarta a közvéleményt. Igaz itt meg kell fizetni egy kiskutya árát, de õk sem hülyék tudják hogy magyarországon tizedannyiért lehet kapni õket, tehát az autó hátuljából senki nem fog kutyát venni, pláne nem jópénzért.
peva

HozzászólásSzerző: Rattler » csüt. feb. 04, 2010 11:08 am

Õ az a Szultán, aki a nagykutya mancsától megijedt, Ugye?

Már eleve jelenthet neki gondot, hogy túl korán vittétek el aqz anyja mellõl. Most 8 hetesen kellene elhozni. Aztán egy 8 hetes Vizsla-staffi kölyök nem olyan apróka, hogy ölben kelljen hordozni. Nyugodtan szoktasd hozzá a lépcsõn járáshoz. Hogy miért morog a felvételnél? Talán nem érzi magát biztonságban, Nem éri a lába a talajt, kézbõl még mélyebb szakadékot lát maga elõtt, egyszerûen vannak dolgok ami rá érzékenyebben hat. De az hogy te félsz a morgástól, nagyon vissza fog ütni! Ha már mindenképpen ölben viszitek (ami marhaság) akkor a férjed csinálja jól.
Ha jól vannak etetve, akkor szerintem nem lesz bajuk a lépcsõzéstõl, nem olyan \"fajták\".
Az viszont nagyon fontos, hogy mindenhez szokjanak!
Rattler

HozzászólásSzerző: Szultan » csüt. feb. 04, 2010 7:41 pm

Köszönöm a válaszokat!

A kaja elvételt már próbáltam, nem morog egyik sem. Ha elveszem, ha belenyúlok..., semmi!
Sõt amikor ritkán egy tálba adok nekik enni, akkor ha pici morgás van közöttük, azonnal odateszem közéjük a kezem, és abba marad a morgás.

Valójában már megpróbáltuk azt is, hogy nem készülünk pisilni, hanem csak úgy felvesszük a gramancánál fogva, akkor is morog. Viszont akkor, amikor õ kéredzkedik fel, és azt akarja hogy \"ringassuk\" el, akkor nem morog az uraság, amikor felvesszük!

Nem tudom mi lehet az oka, mert SOHA nem bántottuk, még az orra koppintás sem kellett, mert nagyon okos kutyusok, és valójában értelmesek és szeretik a jutifalit ülésnél, és ha lent van kaki, akkor is kapnak néha. A lakásba be sem kakilnak, csak pisi van néha, de az is egy kijelölt rongyon.
A kiscsajszi Vénusz, õ nem morog, vele bármit csinálhatsz :)

Igen, valójában azért visszük ölben, meert azt mondták nehogy lépcsõztessük õket, mert nem tesz jót a gerincüknek.

Amiért 6 hetesen elhoztuk õket, annak az volt az oka, hogy az anyjuknak elapadt a teje. Felhívott a barátnõm, hogy vannak kiskutyák, tudunk-e valakit akinek kellene, mert nekiik sok van a telepen. Ezért hoztuk el õket mi!!!

Akkor légyszíves segítsetek hogy miként lehetne rájönni, vagy leszoktatni Szultánt a morgásról. Vagy az a megoldás, hogy nem veszem fel?
A férjemnél nem gond a falkavezérséget rendbe tenni, én magától a morgástól tartok, mert nem tudom mi lehet az oka!
Mert ha bármi baja lesz, és például orvoshoz kell vinni, akkor sem tudjuk felemelni mert morog?

Érdekes még az is, hogy amikor morog, és magunkhoz szorítjuk (nem összetörve), és azt mondjuk jól van, semmi baj, akkor abba hagyja a morgást.
Talán éppen ezt nem így kellene, hanem szigorúbban? De Õ egy 8-9 hetes kiskutya, és nem büntethetem, mert lehet valami valóban nem tetszik neki a felemelésben.

talán még annyi, hogy olyan a morgása, mint amikor játszik a tesójával, mert annak is morog rendesen amikor elmerülnek a játék világában. Persze azt kétlem hogy ugyanazat gondolja, mint játék közben, mert akkor éppen nem játszani akar :)

Köszönöm elõre is a válaszaitokat!

Gabcsi

Juhász Györgyné: Igen, ez az a kiskutya akit megmancsolt egy nagyobb, de ma bemutattuk neki a szomszéd kutyáját aki 10 éves szuka. Megszagolgatta és nem félt tõle, persze játszani sem akart vele :)
Ránézett, megszimatolta, és odébb állt. nem volt semmilyen morgás, vagy félelem benne a nagyobb kutya látványa miatt!
Szultan

HozzászólásSzerző: Ördög » pén. feb. 05, 2010 1:51 am

Ha adsz egy elérhetõséget + lakcímet én segítek megszabadulni a kutyáidtól...jaj azt nem mondtam,hogy a mûanyag lakat rád rohad ha megfognak Olaszországban \"kishülye\"...de remélem ebben a tetves államban is lesz egyszer rend...és a hozzád hasonlókat felkötik...

I the devil
Bari Leila írta::
Sziasztok,kérdésem volna....Olaszországba szeretném kivinni kiskutyáimat...hogyan érdemes ebbe belekezdeni,melyik városba érdemes kivinii...vagy egyéltalén létezik -e ott olyan ,h Állatpiac....esetleg,hogyha tudnátok segíteni nekem linkekkel..vagy esetleg felvenni a személyes kapcsolatot és úgy....megköszönném,sokat segítenlétek...Elõre is köszi midnenkinek
Ördög

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok