tanács

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » hétf. dec. 21, 2009 7:18 am

nem mértem a lázát mert nem nagyon hagyta!Egész éjszaka megint csak fosi volt nem aludtam semmit csak rá figyeltem.Akaja ma reggel már nem is kellett neki pedig éhes mert amit mi eszünk azért meg ugrál.Nem tudom hogy szabad-e de én megpróbálom venni neki a proplant!Elvileg akitõl megvettük õ is ezt adta neki!Szerintem a kaja sem nagyon jön be neki.Azt is hallottam hogy kaphat kis szárnyas husit de csak megfõzve simán a táp mellé meg sajtot.Ez tényleg lehetséges?Mert akkor ma megpróbálnék neki azt venni!Ilyen vízszerût fosizott.Aférjem azt mondja hogy lehet hogy megfázott de szerintem nem:Kakilni muszály vagyok kivinni az erkélyre hogy szokja hogy kint kell kakilni.Jaj olyan bajba vagyok egyszerûen foggalmam nncs hogy mit csináljak.
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » hétf. dec. 21, 2009 9:49 am

A mai nap is fosis nap!Bélgyulladást mondott az állatkereskedésben a hölgy.A mai napon adjak neki csak fõttrizst?
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Detty16 » hétf. dec. 21, 2009 11:10 am

Edina 3napja megy a hasa a kölyök kutyádnak!!!
Vidd el orvoshoz mert lehet bélgyulladás lehet kullancs,a mi dokink még mai napig kullancsos kutyákat kezel mert vannak....
lehet most pár napja a nagy hidegbe nem ment bele de régebbrõl???

MENJ ORVOSHOZ!!!
Avatar
Detty16
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » hétf. dec. 21, 2009 11:19 am

szia!most megpróbálok adni neki fõtt rizst remélem az jó lesz!A vizet issza rendesen abba raktam neki most laktiferm pet-et hátha jobb lesz.Orvoshoz nem tudom vinni mert most nincs senki rendelésen sajnos.Remélem minden ok lesz nagyon aggódom!
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: peva » hétf. dec. 21, 2009 11:21 am

Edina!!

Én a helyedben már régen elvittem volna orvoshoz, de mostár mindenképpen eljött az ideje! NE az álatboltos nőtől kérdezd hogy mi baja van a kutyának mert ő nem orvos, csak találgat, valószínűleg haalvány lila gőze sincs a dologhoz.
A tápokról azt mondanám 1 éves koráig mindenképpen minőségi táppal etesd, így sok betegségtől, kellemetlenségtől megkímélheted magad. A legtöbb táp sokkal kevésbé jószagú és ízletes a kutyusoknak mint az amit ti esztek. Ezért ugrál a ti kajátokért. De egy kölyöknek nagyon sokrétű táplálékra van szüksége nemcsak proteinre(hús) és szénhidrátra(rizs). Ezért jobb neki tápot adni, abban minden benne van ami kell ahhoz hogy egészségesen fejlődjön. Én azt javaslom a táp mellé ne adj neki még húst, mert a kölyöktápok úgyis nagyon sok proteint tartalmaznak, abból nem kell neki még több. Ha nem akarja megenni a tápot, vedd el előle és hagyj ki egy etetést, és a következőnél is ugyanígy lent hagyod 15-20 percig hogy egyen, ha nem evett akkor majd a következő etetésnél. Így fogja megtanulni hogy akkor kell enni amikor te adsz neki és azt a mit adsz neki és nincs válogatás. Ehhez azonban az is kell, hogy az etetések között ne adjatok neki mindenféle jutifalatot. De mindezt amit leírtam csk azutánra érvényes hogy elvitted a dokihoz és rendbejöttek a dolgok.

Edina ha nincs a rendes dokitok, akkor vidd máshoz, biztos van ügyeletes állatorvos valahol a környéken!! A főttrizzsel lehet próbálkozni hasmensékor, de nem akor ha már napok óta nem evett rendesen a kutya!!!

Üdv

Éva&Csoki
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. dec. 21, 2009 12:19 pm

Edina Ne pánikolj!

Ha tegnap már jól volt és evett, akkor azóta mit tudtatok neki megint adni?
NE AKARD ETETNI SEMMIVEL. A főtt rizs esetleg beválhat csöpp sóval teljesen kásásra-nyákosra szétfőzve. (nem úgy ahogy mi esszük) Tegnap is hiába írtam hogy ne adj neki enni. Másról szó se lehet. Inni kamillateát rakj elé. Ha nem akarja meginni, akkor fecskendővel lehet a szája sarkába csepegtetni, de azt sem értem hogy a lázmérés miért nem ment. Annak kell történnie amit te akarsz! Ha lázat kell mérni, azt nem kérdezzük meg a kutyától hogy akarja -e. Egy ember hason fekve tartja erősen, beszél, nyugtatja, egy másik meg bedugja a lázmérőt és kész.
Ma ne kapjon kamillateán kívül semmit, ne egyetek előtte és holnap vidd orvoshoz. Valószínűleg antibiotikumot fog kapni. Ha ebben a hidegben az erkélyen kakál akkor megfázhatott. Persze a kijárás lenne a normális az ő korában, de ha ti bent rövidujjúban üldögéltek és ebből a hőmérsékletből viszed az erkélyre akkor megfázhatott.
(pont mint a kisgyerek)
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. dec. 21, 2009 12:30 pm

Azt eddig nem mondtad hogy ProPlanon nõt fel. Azt kellett volna tovább adni neki, mióta eljött a tenyésztõtõl, már a többedik fajta kaját kapja. Már beszéltünk errõl a kajáról, nem értem hogy amikor a Eukanubát vetted akkor miért nem a PrpPlant.
Remélem hogy a 15 kg-sat még nem vetted meg a Eukanubából, akkor ne is vedd, hanem majd ha teljesen meggyógyul akkor állj vissza az õ emésztõrendszerének ismerõs ProPlanra.
Nem kérdezted de gyorsan írom, hogy a kutya nem unja meg az eledelt. Ha rááll valamire, attól minden jól alakul, akkor évekig is ugyanazt eszik. Természetesen a felnõttek. A kölyök most 1 éves koráig eheti azt a fajtát amire végül beálltok.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » hétf. dec. 21, 2009 2:37 pm

sajnos Hatvanba van 100 ezer állatkereskedés de sehol nincs purina!De most ment a férjem gyöngyösre mert ott létezik.Mindenki támad tudom én vagyok a hibás.Most jöttünk a dokitól.Újhatvanba is van egy állatdoki és gyorsan szaladtam.Kapott szurit négyet.Azt mondta hogy melegen tartani és figyelni mi a reakció.Holnap vissza kell vinni de azt mondja az orvos hogy ma már ne adjunk neki enni,csak egy min imálisat de én lehet azt is kihagyom.Nemtudom holnap reggel adjak már neki enni vagy egész nap semmit?Meg azt írták hogy kivittem kaksizni az erkélyre a kutyát és ott megfázott akkor hová vigyem?Hogyan szoktassam szobatisztaságra.Alépcsõház is nyitott ott is ugyanolyan ideg van mint az erkélyen!Hát én már azt sem tudom mi a helyzet.
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Éca » hétf. dec. 21, 2009 4:58 pm

Sziasztok!

én csak annyit szeretnék hozzáfûzni (lehet hogy máshol már említettétek, akkor bocs), hogy ha váltogatjátok a tápot akkor ne egyik nap ezt másik nap azt , hanem folyamatosan kell növelni a kajaadagban az új táp arányát és végül a régit elhagyni. ez a hirtelen váltás is okozhat hasmenést és egyebeket!
Avatar
Éca
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:tanács

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. dec. 21, 2009 6:08 pm

Igen én írtam hogy megfázhatott, akkor ha a fûtött lakásból egybõl az erkélyre rakod. Persze hogy ez volna a természetes, de azért megfázhatott. De legalább ennyire okozhatja a hirtelen tápváltás és a nem neki való kis kóstolók is.

De a doki mit mondott, szerinte mi lehet?

Ma NE adj neki enni, csak kamillát itass vele, mert folyadék meg kellene nagyon. De a felforralt és lehûtött víz is jobb mintha semmit nem iszik. Holnap is csak a nyákosra fõzött rizst add neki.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég