Szőrhullás

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Szőrhullás

HozzászólásSzerző: pdiko » szer. jún. 28, 2006 10:40 am

Van egy 1 éves kan basset hound kutyánk és állandóan hullik a szõre. Az állatorvos azt mondta, hogy a bûzmirigyei nem voltak kinyomva, ezért, de a szõrhullás még mindig tart. Van valami ötletetek miért lehet?
pdiko

Válasz/Re:Szőrhullás

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. jún. 28, 2006 4:09 pm

Ezt a fajta ismerõitõl kellene megkérdezned. Jellemzõ -e a fajtára a szõrhullás? Vannak olyan rövidszõrûek, akik hullajtanak, de én nem ismerem a te fajtádat.
Esetleg a táplálék is okozhatja. Lehet, hogy bõr és szõrerõsitõ kiegészitõt kellene kapnia.
De kipróbálhatod a nyers tojássárgáját és pici májat hetente kb.háromszor.
Ezek ötletek, sokszor segitenek.

Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: Pug » szomb. aug. 12, 2006 4:29 pm

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni yorkshire terrier tulajdonosoktól. Nem tudom, h e fajtának mennyire hullik a szõre, mert a késõbbiekben szeretnénk egy mopszot és egy yorkit. A mopszról már van elég infom, de nem tudom, h a yorki is olyan szõrhullató e. :) Válaszotokat elõre is kösz!
Pug

HozzászólásSzerző: ¤Mia¤ » vas. aug. 13, 2006 4:42 pm

szia!
nekem yorkie-m van, igaz még picike (7hetes), de semmi szõrhullást nem tapasztalok. érdeklõdtem róla, azt mondják, h nem hullik, viszont majd kefélni kell mert hajlamos a csomósodásra. azt is mondták, h többek között ennek a fajnak a szörzete nem vált ki allergiás reakciókat az erre érzékenyekre. ha gondolod, a kutya fejlõdésével, néha-néha megosztom veled a tapasztalaimat.
sok sikert! Marci gazdája
¤Mia¤

HozzászólásSzerző: Pug » vas. aug. 13, 2006 5:13 pm

Jajj nagyon édi lehet, olyan kis picikén. Sok sikert a kutyushoz, úgy irigyellek. :) Persze, h örülnék, ha bármi tapasztalatot megosztanál velem, aminek késõbb hasznát vehetem. Gyakran járok a fórumra, de ha gondolod mailt is írhatsz majd, cím: amanda81@citromail.hu, ahogy neked jobb!
Kellemes yorkizást. Mandy
Pug

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok