Szobatisztaság

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

Szobatisztaság

HozzászólásSzerző: Petra12 » szer. jan. 11, 2012 2:01 pm

Sziasztok.
Egy két hét múlva már itthon lesz a legújabb családtag, egy kölyök Beagle. Még nem volt kutyám és ezért szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan szoktassam rá a szobatisztaságra. Meg köszönném ha valaki segítene nekem a tanácsaival, tapasztalataival.! :)
Avatar
Petra12
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szomb. jún. 12, 2010 10:40 am

Re: Szobatisztaság

HozzászólásSzerző: feketebogarka » hétf. ápr. 30, 2012 8:48 am

Van egy 3 hónapos bichon bolognesem.Nekem is a szobatisztasággal van gondom vele ha valakinek van ötlete szívesen fogadom.
Akitől vettem egy panel sokadik emeletén lakik, reggel elment dolgozni, délután amikor hazament 4 óra körül ott várta az 5 kölyök és a mama.Gondolom, amig nem tudtak kimászni a magas falu ellető keretből nem volt baj de egy hónap után az 5 kölyök kimászott és hát gondolom mit hagytak maguk után délutánra.
Mi kertes házban lakunk, ahogy elhoztam azonnal levittem egy helyre végezze a dolgát, több-kevesebb sikerrel megtette, megdícsértem. Néhány napja hiába viszem le nem hajlandó a dolgát elvégezni, bejövünk a lakásba és azonnal egyik helyre pisil a másik helyre kakil. Először "fúj nem szabad" aztán behúzta fülét, farkát, viszont 2 napja egyáltalán nem izgatja a szidás sem, büszkén jár-kel, hogy ő még ezt is megteheti velünk pedig nincs ölben tartva, nincs kényeztetve.A szerencse az, hogy 5-6 óra között ébred reggel és akkor szól, hogy dolga van de csak a pelenkáig érünk de oda viszont sikerül sőt többnyire egyedül tudja a dolgát hova kell mennie.Aztán valahogy nap közben ezt elfelejti és ahol épp eszébe jut oda piszkít csak éppen nem az udvarra.
Nem etetem össze-vissza és nem is kivánja, szépen gyarapodott, 2 hét alatt 51 dkg-ot hízott de inkább nőtt, sokat van a kertben, imád futkározni, felfedezni, aranyos ragaszkodó játékos de ezt a szobatisztaságot nem tudom elmagyarázni, megtanítani neki.
Akinek van ötlete és tapasztalata szívesen fogadom.Köszönöm! :roll:
Avatar
feketebogarka
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. ápr. 30, 2012 8:16 am


Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 3 vendég

cron