SEGÍTSÉG!

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Válasz/Re:SEGÍTSÉG!

HozzászólásSzerző: dor » hétf. aug. 21, 2006 2:22 pm

Szia!
nekem is van egy magyar vizslám, és õ is nagyon izgága volt kiskorában. akkor lett kicsit higgadtabb, amikor elkezdtem õt tanítgatni. csak ilyen apróságokra, hogy ül, fekszik, lábhoz stb.
nem tudm, hogy lekötötte magát vele vagy véletlenül lett-e nyugisabb meg fegyelmezettebb.. próbáld meg
dor

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. aug. 21, 2006 8:29 pm

Szia Regi!

Mire gondolsz, mit kellene rajta nevelni?
Egyenlõre azt kell tudnia, hogy -gyere ide, helyedre, ül -
ilyen egyszerû dolgokat. A vizsla egy nagyon nagy mozgásigényû vadászkutya. Teljesen normális, hogy szélvész módjára viselkedik, majd elfárad és lenyugszik. Ha nem futhat szabadban nagyokat, akkor elég sokára fog lehiggadni.
Milyen helyen tartod, ki tudod elégiteni a nagyon nagy mozgásigényét?.
Ha nem, akkor még várható, hogy lesznek gondjaid.

Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: Regi » kedd aug. 22, 2006 7:51 am

szia ezeket már mind tudja h ül lábhoz fekszik de nem lett nyugisabbde azért kösszy
Regi

HozzászólásSzerző: Regi » kedd aug. 22, 2006 7:56 am

szia évi
a km hiányát biztos kielégítem ugyan is faluba lakom és ott bizony elég nagyok a telkek nekünk csak az udvarunk fél hektár tehát ha ez nem elég neki akkor még ott a kert ami majdnem duplája az udvarnak tehát rohangálhat eleget.
de azért köszi
Regi

HozzászólásSzerző: wolf03 » szer. okt. 18, 2006 8:54 am

ez egy tipikus gond a magyar vizslánál. Nagyon nagy a mazgásigénye már kölyk korában is és sajnos errõl nem nagyon lehet a kölyköt sõt a felnõtt kutyát sem leszoktatni. A helyzet az, hogy nagyon kevés esély van arra, hogy teljesen leszoktasd errõl a szokásáról. Meg lehet tanítani mundjuk úgy hogy ha ugrál akkor egyszerûen rá sem nézel nem foglalkozol vele nem lökdösöd csk álsz egyhelyben nem szólsz nem nézel rá. Amikor abbahadja akkor megdicséred és ezt sokszor kell vele gyakorolni elõbb utóbb összeköti, hogy akkor foglalkozol vele ha nem ugrál.
De sok munka lesz vele
wolf03

HozzászólásSzerző: wolf03 » szer. okt. 18, 2006 8:56 am

egyébként meg a kutye egyedül nem rohangál. Ha csak ott hagyod a kertben akkor nem fog csak maximum aludni. A kutya nem szaladgál magától . Sokat kell vele játszani és talán akkor leszokik a rossz szokásáról
wolf03

HozzászólásSzerző: klári » szer. okt. 18, 2006 6:24 pm

Nekem egy fél éves Magyar vizslám van én azóta amióta hozzám kerültsokat foglaskozok velle nekem ilyen gondjaim nem voltak velle. Az biztos hogy nagy mozgásigényû és sokat kell velle foglalkozni de meéri. Szerintem is pont ellég neki egyelõre ha azzokat tudja amit írtál. Erre kell fokozatosan építeni. Ha van a közelben nagy szabad tér askkor ott lehet velle labdázniés hasónló dolgokat csinálni. Nagyon tanulékony fajta Kép
klári

HozzászólásSzerző: klári » szer. okt. 18, 2006 6:27 pm

Besenyei írta::
Nekem egy fél éves Magyar vizslám van én azóta amióta hozzám került sokat foglakozok velle. Nekem ilyen gondjaim nem voltak velle. Az biztos hogy nagy mozgásigényû és sokat kell velle foglalkozni de meéri. Szerintem is pont ellég neki egyelõre ha azzokat tudja amit írtál. Erre kell fokozatosan építeni. Ha van a közelben nagy szabad tér askkor ott lehet velle labdázniés hasónló dolgokat csinálni. Nagyon tanulékony fajta Kép
Kép
klári

Vissza: Kiskutya portál