SEGíTSÉG! 7kiskutyából egy maradt életben!HIDEG ELLLEN...

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

SEGíTSÉG! 7kiskutyából egy maradt életben!HIDEG ELLLEN...

HozzászólásSzerző: aguus » pén. feb. 03, 2012 2:12 pm

Segítséget szeretnék kérni minden tapasztalt kutyatartótól! Mindenki véleményére kíváncsi vagyok!!!
Pont egy hete született a magyar vizsla kutyánknak 7 kölyke, de csak 1 maradt életben, a többi közül 5 halva született, és 2 pedig rendellenesen fejlődött, és pár óra múlva meghalt.

Ez volt az első szülése a kutyánknak, a kölykök valószínűleg(ezzel kapcsolatban nem akarok vitázni és véleményeket sem) azért születtek halva, mert az állatorvosunk a 'kankutya akciója után' adott be a kutyánknak injekciót amit 3x kell megismételni és elvileg akkor nem fog születni kiskutya..

A kérdésem igazából az lenne, hogy a megmaradt kiskutyával mit csináljunk. Mármint ilyenkor kell-e majd a közeljövőben valamilyen különleges módszert alkalmaznunk vagy ilyesmi. A kicsit megnéztük, semmi baja sincsen, minden rendben van vele, sőt, jó pocakos is :)
De én kissé aggódóm miatta, hogy tud-e majd jól szocializálódni testvérek nélkül, mivel úgy tudom meghatározó szerepe van a kölykök közti játéknak és harcnak.

Emellett ami rendkívül FONTOS most az az lenne, hogy mit lehet csinálni a kölyökkel a ideggel szemben. Jelenleg kint van szélvédett helyen a kutyaház, terítettünk rá különböző szélvédő anyagokat és kartonpapírt rögzítettünk az oldalához, belülre tettünk jó sok szalmát, amiben az anyja kialakított egy kis odút és jól elfészkelte magát és a kölyköt is, és az ajtóhoz szögeltünk fel vastag anyagot a hideg ellen... DE A HAVAZÁS egyre erősebb és állítólag -18 fok várható...
A lakásba nem tudjuk őket behozni, a garázsban is ugyanilyen hideg van és oda amúgy sem tudnánk őket bevinni...
ELEGENDŐ ENNYI A KICSINEK, VAGY AJÁNLOTOK MÉG VALAMIT?
Avatar
aguus
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: pén. feb. 03, 2012 1:49 pm

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron