Harapdálás

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:Harapdálás

HozzászólásSzerző: peva » csüt. jún. 18, 2009 7:00 pm

A szájbefogásos módszert régóta használod? És ahogy írtam? Hogy közben a fejét lenyomod a földre, egészen addig tartsd úgy amíg le nem nyugszik aztán hagyd ott. Vége a játéknak íg nem tekintheti provokálásnak.. vagy inkább így mondom nem értem a problémát... Ha ettől csak még jobban beindul, akkor megint lenyomod. De hagyd ott utána és menj olyan helyre ahova ő nem tud utánad menni. Mert akárhogyis a kutya számára az egyik legfontosabb dolog az ember figyelme, ha azt megvonod tőle mindig következetesen (nem úgy hogy egyszer így egyszer úgy) akkor abból tanulnia kell.
de akár rá is moroghatsz, abból többet ért mint a nem-ből meg a kiabálásból.
Ahogy érzékelem igazi kis \"királylány\", eléggé el van kényeztetve, attól hogy makacs egy kutya még neked kell a parancsnoknak (falkavezér) lenni.
Ha gondolod elküldöm a Fennel könyvet emailben ebből sokat tanulhatsz erről, és nemsokára elkezdhettek kutyaoviba járni ott is segítenek majd elsajátítani ezeket a dolgokat.
Majd hátha érkezik valaki tapasztaltabb aki tud nálam jobb tanácsokat adni...

Üdv
Éva
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:Harapdálás

HozzászólásSzerző: wickycs » csüt. jún. 18, 2009 7:08 pm

Akkor mégegyszer koszonom. Megpróbálom ezt az elvonulós módszert.

Udv.
Viki
Avatar
wickycs
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:Harapdálás

HozzászólásSzerző: Ördög » pén. jún. 19, 2009 2:32 pm

Javítok nem buta a gazdi hanem tudatlan.
Avatar
Ördög
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Re: Harapdálás

HozzászólásSzerző: Lucky gazdi » hétf. jan. 09, 2012 2:56 pm

Üdv!
Látom, régóta nem volt hozzászólás ezen a fórumon, de segítség kéne...
Örökbefogadtunk egy óriás schnauzer keverék kölyköt, aki a duplájára nőtt... állatorvos asszisztenstől hoztuk el, aki állította, hogy már nem fog nőni a drága, de már kb 25-30 kilós nagykutya lett.így nem tudjuk lakásban magunknál tartani, egy idősebb rokon kertjében éldegél. sajnos csak 2 hetente tudjuk látogatni, nevelgetni... a probléma az, hogy mostanában elkezdett felugrálni, és harapdál. ilyenkor ha rászólunk, sem hagyja abba. párszor már leszorítottuk a földre, hogy érezze a helyét a rangsorban, de akkoris eltelt 1-2 perc, mire megint az a kedves, jámbor kutyus lett, aki volt pár hónapja. most kamaszodik, és tudom, hogy baj, hogy nem neveli senki, de vissza nem vihetjük, elaltatni meg nem akarjuk, hátha hamarosan kertesházba tudunk költözni, és visszakerülhet hozzánk. egyre nehezebb vele a rokonunknak, és félek, hogy nem sokáig lesz így maradása... egyébként borzasztó okos kutya, voltunk vele kutyasuliban is, de azt is csak heti kétszeri rendszerességgel javasolták, ez pedig most nem megoldható.
van esetleg valami tipp arra, hogy lehetne lenevelni erről az ugrálásról, harapdálásról? illetve arról, hogy ha sétáltatni viszik, ne húzzon? minket a párommal már nem mindig húz, de nem mi visszük naponta kétszer sétálni....
Köszönöm a segítséget előre is!
Avatar
Lucky gazdi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. jan. 09, 2012 2:46 pm

Előző

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron