bepisilni

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

bepisilni

HozzászólásSzerző: pipacska » csüt. dec. 15, 2011 5:58 pm

Sziasztok!
Sohasem lehet eleget tanulni a felelősségteljes kutyatartásról...azt gondoltam, én már tartok valahol ebben a témában, hiszen most másodszor ismét kutyus a társam, jóbarátom. Havannai Bichon kislány , féléves.
8 hetes kora óta nagy szimbiózisban vagyunk, tanítom, nevelem és ő is teszi ezt velem, nagy örömömre, holott már 12 éve volt egy hozzá hasonló kutyusom.
Minden működik, egyet kivéve és az igen elkeserít: mivel sokat és rendszeresen sétálunk, a lakásban pedig kutyapelenka is van kirakva, amit használ, nem értem, hogy eshet meg, hogy mégis belepisil az ágyamba. Tudom, sokan nem engedik be az ágyukba a kutyát, én előző és mostani kutyámmal is megosztom azt,(naponta fésülöm, séták után ő vágtázik a fürdőbe és ugrik be a zuhanytálcába...tiszta kisállat és két hetente ágyneműt is cserélek, meg egy ágytakaró is van fent....). A lényeg: rágcsál fent az ágyamon valamit, aztán egyszer csak ott a tócsa. Tudja, hogy rosszat csinált, de elkeserít a dolog, mert azt olvastam, a kutya nem piszkít a fekhelyére, márpedig ő nagyon sok időt tölt fent, pihenget, szunyókál, játszik...
Miért történhetett meg már harmadik alkalommal is?

Válaszotokat nagyon köszönöm, minden segítséget , ötletet hálásan fogadok és várok!!!
Avatar
pipacska
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: vas. nov. 28, 2010 10:55 am

Re: bepisilni

HozzászólásSzerző: livelygolden » csüt. dec. 15, 2011 7:29 pm

szia,

2 dolog lehet a háttérben:
vagy lelki ok (sajnos az ilyen kis kutyáknál gyakori), ha történt valami változás a családban/környezetében.
vagy pedig állatorvosi! akár egy hugyúti fertőzés, akár hormonális változás (ösztrogénhiány, cukorbetegség stb) okozhat ilyet.
Ilyen időben én gyanakodnék valami hugyúti gyulladásra, ha az elsőt ki lehet zárni!
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Re: bepisilni

HozzászólásSzerző: Motkány123 » pén. dec. 16, 2011 8:35 am

Sziasztok!
Van egy keverék kutyusom, 6 hónapos. Talált kutya volt, menhelyen töltött kb. 2 hónapot, utána ideiglenesnél, most pedig már nálunk véglegesbe. Elég sok probléma merült fel vele kapcsolatban. Állítólag nincs olyan a kutyáknál, hogy bosszút állnak, mégis a miénk olyan, mintha ezt csinálná. Ugyanis hétvégén férjem levitte, volt pisi, kaki, ahogy szokott lenni, utána eljött értem vasútállomásra (kb. negyed óráig volt egyedül a másik kutyával), és odakakilt a lakásba. Amúgy minden nap vár otthon egy pisi minket,de azt mondtuk,hogy még kölyök, elfogadható. DE nem értjük, hogy pl. miért van az, hogy odapisil az ágyunkra, vagy a saját fekhelyükre, vagy a szőnyegre, stb. De szó nélkül, nem jelez , semmi. Amikor az udvaron pisil, mindig jutalmazom, fent, ha egyszer-egyszer elcsípem, leszidom. Mit lehetne tenni? Vajon miért csinálja ezeket? Legalább jelezne, és akkor le tudnám vinni gyorsan. Másik kutyánk 3 nap alatt szobatiszta lett. (ő fajtiszta, és tenyésztőtől,de egy tenyésztőnél is kint vannak a kiskutyák....).
Azóta durvult a helyzet. Jelenleg 3 pisi vár minket otthon minden nap, és néha még kaki is. :( Újságpapíros módszer nem használ, két kutyánk van, cafatokra tépik... Kutyapelenka ugyanez.
Légyszi segítsetek!
Avatar
Motkány123
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: hétf. dec. 05, 2011 7:57 am

Re: bepisilni

HozzászólásSzerző: Sarkany » pén. dec. 16, 2011 3:31 pm

Sziasztok nálunk is ez volt a gond. csináltak tesztet minden rendben találtak a westinél.
nagyon jóba vagyunk a dokival és kiderült boszuból pisilt be.
az tanácsolt reggel 8 kor vigyem le utána 16 kor majd 19-kor és este 22 kor megyek le vele azóta nincs pisi a lakásba, ágyról tessék le szoktatni valahogy mert hirtelen le tiltás és jön a pisi méregből.
Avatar
Sarkany
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: pén. szept. 16, 2011 10:13 am

Re: bepisilni

HozzászólásSzerző: Motkány123 » vas. dec. 18, 2011 7:08 am

Sokan mondták nekem, hogy a kutyáknál nincs olyan, hogy bosszút áll. Szerintem is létezik. Látni rajta, hogy azért csinálta, mert ott hagytad, vagy bármi másért. Pl. én egyszer leszidtam a pisiért, mert épp rajta kaptam, erre befutott a szobába, és a szőnyegre kakilt. Szóval van ilyen. De azért azt mégsem mondhatjuk el, hogy bosszúból 3-szor bepisil, és egyszer bekakil, amíg nem vagyunk otthon. Van mellette másik kutya is,ő nem csinálja, akkor miért nem tanulja meg tőle,hogy ezt nem kéne? :( Sajnos nálunk is büdös mindig a lakás, mire hazaérünk, de gyorsan takarítunk, szellőztetünk, és elmúlik. Csak hát már elég idegesítő ez a dolog, főleg, hogy nincs ötletem mit csináljak vele. :(((( Most hétvégén érdekes módon kibírja, pedig nem visszük le többször, nehogy összezavarjuk őt.....
Avatar
Motkány123
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: hétf. dec. 05, 2011 7:57 am


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég