harapdálós kiskutya

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

harapdálós kiskutya

HozzászólásSzerző: matrijoska » csüt. márc. 24, 2011 11:20 am

Kedves Gazdik!

Valaki mondja meg nekem, hogy mit tehetek egy olyan hathetes fekete vizsla-labrador kölyökkel, aki imád bokát harapdálni, és nadrágot szaggatni (a bokát igen fájdalmasan). Megütni semmiképpen sem fogom. Próbáltam már élesen, határozottan rászólni, vagy elvonni a figyelmét más játékokkal. Ha elhúzom a bokámtól, azt bíztatásnak veszi, és annál jobban beleéli magát. Szeretnék hatásos, és mindenkinek fájdalommentes megoldást! :?
Avatar
matrijoska
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. márc. 24, 2011 11:14 am

Re: harapdálós kiskutya

HozzászólásSzerző: Kinga. » csüt. márc. 24, 2011 2:22 pm

Szia.

A kiskutyák szeretnek kergetőzni és belekapni mindenkibe, emberekkel azonban nem kívánatos. A kiskutyák egymás harapdálása közben hamar megtanulják, milyen erős harapás okoz már fájdalmat a másiknak. Ilyenkor a megharapott kölyök felvisít. Ettől a kiskutyák hamarosan visszavesznek a harapásaik erejéből. Ugyanígy meg kell tanítanunk neki, hogy mi az, ami fáj nekünk. Ilyen esetben kiálts fel fájdalmasan, és mondjad neki ,,nem szabad!". Ettől a kiskutya megtanulja a gátolt harapás fortélyát, és későbbiekben nem fog akaratlanul is sérülést okozni.
A harapós kiskutyával szemben hatástalan lehet ha megütjük befogjuk a száját, vagy eltoljuk magunktól. Ezzel csak fokozhatjuk az izgatottságát,mert durvaságunkat játéknak vélheti,amire még vehemensebb harapás lehet a válasz. Ha nem tudod lecsillapítani a kis jószágot, hagyd magára. Ez rendszerint hat mert a kiskutya nem szeret egyedül lenni, és elveszíteni a játszótársát. Fontos, hogy minden családtag tartsa be a szabályokat!!
Szivesen.
Avatar
Kinga.
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: szer. márc. 09, 2011 3:37 pm

Re: harapdálós kiskutya

HozzászólásSzerző: drakulina » kedd jún. 21, 2011 12:19 am

Sziasztok!
Nekem is ez a problémám.Mint,ha nem értene abból,h nem szabad harapdálni.A másik nagy problémám,h ha kiviszem az utcára,emberek közzé...folyton vonyít,sír és persze ugrálna.Nem tudom lehet igy szeretné magára hívni a figyelmet,mert félelemnek nincs nyoma benne.Folyton játszana,de senki nem reagál.Hogy lehetne erröl leszoktatni,mert ez igy egy rémálom!!!!Ö most 2 és félhónapos labrador keverék kislány.Majd nem 10kg.Gondolom vissza kéne fognom a kajából is,pedig csak 3-szor kap.Kérlek segítsetek,mert a vonyítás miatt csak a rétre visszem ki,de ott nem sokszor találkozik emberekkel meg kutyákkal azt meg nem szeretném.Válaszotokat elöre is köszönöm.Bea
Avatar
drakulina
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: kedd jún. 21, 2011 12:02 am

Re: harapdálós kiskutya

HozzászólásSzerző: Bunny1980 » hétf. aug. 08, 2011 5:03 am

Sziasztok! Létszí, aki tud, segítsen nekem! Előre is köszi. Egy hete magunkhoz vettünk egy kiskutyát, aki egy beagle keverék, de az állatorvos azt mondta, hogy nagyon beagle. Szóval, nekünk még sosem volt kutyánk, így tanácstalan vagyok. Az első éjszaka teljesen jó volt, még csak nem is vonyított, nappal kint tartjuk ha kint vagyunk az udvaron (mert kertes házban lakunk), este pedig bevisszük az előtérbe, ahol egyedül van a cipőkkel :D. Egyébként ott nem is bánt semmit, harapdál viszont napközben mindent. Tehát a problémám, hogy attól félek valami baja van: Napi 2x kap enni, reggel és este, az udvaron kakil, pisil, de most már 2-3 napja éjjel kaparja az ajtót és mire kimegyek , látom, hogy odakakilt a pelusára. Ma már éjjel kiengedtem, miután elkezd kaparni, és kakil is, de szerintem folyékonyat, bár nem sokat, de nagyon büdi. Ez normális? Konzervet kap, juniort, darlingot vettem neki pont, de ma már mikor éjjel becsinált, nem adtunk neki, csak száraz tápot vízzel egy picit keverve, de azt is napi 2x. Én egy gyerek méretű tálkába adok neki enni, a konzervből eddig 3 evőkanállal kapott etetésenként. Ez jó így????
Egyébként minden etetés után kb. 2 percig még nyalja és tolja a tányérkáját, hogy üres :D
De nem adunk neki többet. Az nem baj, ugye? Még egyszer a kérdésem az lenne, hogy miért kakil folyékonyabbat már napok óta?????? Azt még elfelejtettem, hogy 3 napja kapta meg az első oltását, lehet ezért? Tényleg nem tudom, és hiába olvasok utána, mindenhol mást írnak.
A választ nagyon köszönöm. :roll: :roll: :roll:

:)
Avatar
Bunny1980
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. aug. 08, 2011 4:43 am


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég