tanács

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Re: tanács

HozzászólásSzerző: Snaci » hétf. jan. 24, 2011 2:35 pm

De, megfontolom, és ha jónak látszik akkor hasznosítom is annak a véleményét aki nálam régebben tenyészt, tehát 15-20 éve kutyákkal él, vagy a takarmányozás a tanult szakmája ,stb. Néhány ilyen tenyésztő barátommal tapasztalatokat cserélünk, másoknak igyekszem a sokéves tapasztalataimból és a rengeteg elolvasott szakirodalomból eredő tanácsokkal segíteni.
Hogy az állatorvosi rendelők némelyikében mi történik, mik hangzanak el.....nos ezt igencsak megszűröm. Ugyanis erről is rengeteg tapasztalatom van.
Avatar
Snaci
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2010 4:00 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: peva » hétf. jan. 24, 2011 4:10 pm

Kedves Samara,

Nehany hozzaszolasodat en is olvastam korabban csak Eva megelozott a valaszaval, es sok butasagot hajtogatsz megrogzotten.Tudd hogy Snaci evek ota ad tanacsot turelmesen leirva es elmagyarazva ezredszer is ugyanazat a dolgot az itt segitseget keroknek. Ezenkivul aranykoszorus mestertenyeszto es meg sorolhatnam. Sokan koszonhetunk neki itt sokat. En is kosztuk vagyok, de el kell hogy mondjam hogy Eva (Snaci, Rattler..stb becenevek) mindig nyitott az uj dolgokra viszont a sok eves tapasztalat nem veletlenul mondat vele dolgokat. Igy ha valamit butasagnak tart azt nem fogja csak annyiban hagyni. Te is lehetnel kicsit nyitottabb, mert hidd el van mit tanulnod tole ha kutyazasrol van szo. Inkabb olvasgasd a regebbi hozzaszolasait, hatha talalsz koztuk olyasmit aminek hasznat veszed.

Udv

P.Eva
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: samara » hétf. jan. 24, 2011 7:11 pm

akor legyen
nem vittatom senkinek se a hozzaerteset ,visszont amit leirtam nem a sok forumon olvastam & nettet bongeszve talaltam ki , rosz kovetkeszteteseket levonva ,hanem amit mindennap latok es tapasztalok.(lehet hogy mindig csak a rossz peldakat de sajnis azok vannak nagyob mertekben)
allaspontomat nem fogom megvaltosztatni,es ehez mindenkinek meg van minden joga.
remelem en is hogy sok hasznos dolgot fogok itt meg talalmi.
udv
Avatar
samara
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: pén. jan. 14, 2011 7:54 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: vadaszkata » kedd jan. 25, 2011 4:56 pm

szia! segítséget szeretnék kapni hogy mit tegyek a lassan 1éves jackrussel és törpespicc keverék kiskutyámmak mert elszökik és ha szólok neki hogy jöjjön vissza nem hallgat rám és csak továbbszalad meg kergeti az embereket az tucán!
Avatar
vadaszkata
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: kedd jan. 25, 2011 4:41 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: Snaci » csüt. jan. 27, 2011 10:38 am

Szia Kata!

Az a kiskutya szerintem egyszerűen neveletlen. Nincs berögzülve kicsi agyába hogy Te vagy a főnök és neked minden körülmények között szót kell fogadnia. Az igaz hogy elég pörgős fajtákból lett mixelve, de az alapengedelmességet neki is tudnia kéne.
Mit értesz azon hogy elszökik. Kiszökik a kerítésen, a nyitott kapun? Vagy séta közben otthagy és arra fut amerre a lába viszi?
Ha egyedül elszökik otthonról, akkor egyszerűen meg kell szüntetni ennek a lehetőségét. Át kell nézni kutyaszemmel a kerítést hogy ne tudjon se alul se felül kiszökni. A kaput meg megbízhatóan kell zárni. Ha megszúnik a lehetőség akkor lassan elfelejti keresni is.
Ha akkor hagy ott amikor az utcán sétáltok, akkor először otthon meg kell tanítani neki a behívást. Akár még a lakásban is -most kapcsolok, nem írtad hogy hol tartod -- mutass neki kedvemc jutalomfalatot, azzal hívd magadhoz és azonnal kapja meg. Ezt a legváratlanabb szituációban és időben ismételgesd. Ha már biztosan odamegy akkor növeld a távolságot a híváshoz, majd ne adj minden sikeres behíváskor jutalmat. Ha ez zárt területen már megy, akkor próbáld az utcán is. Persze a tanulás alatt is sétáljatok csak ne vedd le a pórázról. A pórázról levételkor tartsd őt ülve, nem rohanhat el, adj neki falatot és engedd ellépni , majd azonnal hívd és add a falatot. Tehát még igazán el se ment, máris erősíted hogy akkor nagyon jól jár ha téged figyel. Mindig egyre több lépést tegyen meg és hívd. Újra és újra. Ha előfordul hogy mégis elszalad és hiába hívod és mutatod a jutalmat, akkor nagyon keményen fordulj sarkon és indulj határozottan az ellenkező irányba. (bár ez a kölyköknél működik nagyon jól, azért ne félj megtenni) El kellene kerülni hogy szaladj utána, ez a kutyának a legrosszabb üzenet. Ha mégis így kell megfognod, akkor lép vissza a gyakorlásban, megint jó darabig ne engedd szabadon.

A legjobb lenne azonban egy kutyaiskola sürgősen.
Avatar
Snaci
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2010 4:00 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: liza4 » pén. jan. 28, 2011 10:49 am

Sziasztok,
rég jártam erre.

Remélem jól vannak a kutyusok.

Mi remekül vagyunk, imádjuk a havat.
Avatar
liza4
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: hétf. máj. 17, 2010 10:40 am

Re: tanács

HozzászólásSzerző: liza4 » pén. jan. 28, 2011 10:53 am

vadaszkata írta:szia! segítséget szeretnék kapni hogy mit tegyek a lassan 1éves jackrussel és törpespicc keverék kiskutyámmak mert elszökik és ha szólok neki hogy jöjjön vissza nem hallgat rám és csak továbbszalad meg kergeti az embereket az tucán!


Egyet értek az előttem szólóval.

Kitartó következetes nevelés meg fogja hozni az eredményt.
Avatar
liza4
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: hétf. máj. 17, 2010 10:40 am

Re: tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » csüt. ápr. 07, 2011 3:53 pm

Sziasztok!
Hú de rég tettem fel már kérdést nektek,ezért elődrukkolok 1el!Tudatnám azokkal akik nemsokára leordítják a hajam hogy Mázli velünk alszik.Sajnos elkényeztettem de amúgy nagyon okos és ügyes hála nektek.Akérdésem az volna hogy szeretnék neki venni Kiltix nyakörvet,hogy ha velünk alszik egy ágyban akkor ránk van valami hatása a nyakörvnek??Már most mátra szezon lesz és azért szaeretnék neki venni!Köszönöm előre is!
Küldenék a nagyfiúról képet,sokat változott!!
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: Snaci » vas. ápr. 10, 2011 12:49 pm

Szerintem nektek nem fog ártani, ha már muszály egy ágyban aludnotok.
Én viszont nem a nyakörvetket ajánlom, hanem a csepegtethető spot-on -okat. Lehet hogy drágább mint egy kiltix, de én megbízhatóbbnak tartom és főleg nem okoz a nyakon esetleges bőrbetegséget és nem koptatja ki a szőrt.
Avatar
Snaci
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2010 4:00 pm

Re: tanács

HozzászólásSzerző: edy1983 » vas. ápr. 10, 2011 4:22 pm

De ez állítólag 6-7 hónapig jó még kullancs ellen is!Akkor melyik az a csepp ami ugyaneddig kullancs ellen is jó!Eddig frontline-t használtam de az kullancs ellen csak 1 hónapig hatásos!
Avatar
edy1983
 
Hozzászólások: 23
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég