Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: -Méhecske- » hétf. nov. 22, 2010 2:55 pm

Sziasztok!
Sajnos nekem is negatív tapasztalatom van.Egy internetes hirdetésben találtam egy eladó óriás schnauzer kölyök kutyát.Az eladók Budapesten élnek,én viszont Szegeden.Felajánlották lehozzák a kutyust Szegedre.Egy rossz Suzukival jöttek.A hölgy kutyakozmetikusnak és tenyésztőnek mondta magát.A férj pedig csak "sofőr" volt aki lehozta a kutyát.A lényeg 40000 ft-ot kértek a kutyáért.Írtak egy használati útmutatót,benne mivel etették stb...amikor el kezdett cseperedni a kutya akkor derült ki,hogy csak félig schnauzer, valójában korcs.Mi szeretjük,csak átverve érezzük magunkat.Az eladót azóta nem lehet elérni.Kívánom egyszer kapja vissza az élettől,hogy becsapott minket és persze egy gyereket.A pénz átadásáig törzskönyv pótlását mindent ígért,kaptunk egy oltási könyvet amiben egy kötelező oltás sem volt beírva,csak egy vitamin injekció.... :(
Ezek után csak és kizárólag tenyésztőtől illetve kennelből fogok venni kutyát!
Avatar
-Méhecske-
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. nov. 22, 2010 2:42 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: kotel.petra » csüt. dec. 23, 2010 12:59 pm

Olvasva a történeteket folyamatosan mellbe vág a tény, hogy mennyi aljas ember van az országban. Még egy kutyát is megpróbálnak kihasználni annyira amennyire lehet...hihetetlen,hogy mivel próbálnak az emberek pénzhez jutni. Azért ehhez elég vastag bőr kell arra a bizonyos pofára... :shock:
Avatar
kotel.petra
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:50 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: Snaci » csüt. dec. 23, 2010 2:07 pm

Pedig ez rendszeresen megtörténik és akit át lehet verni azt át is verik.

Itt lejjebb Méhecskének pl. nem lett volna szabad elfogadnia hogy helybe viszik neki a kölyköt. Ez már önmagában gyanút kellene hogy ébresszen. Meg ha állatot akarok venni az a minimum hogy megnézem az eddigi tartási körülményeket, abból szinte mindent látni lehet. Azt nem persze hogy nem fajtatiszta a kölyök, de biztosan vannak a helyszinen árulkodó jelek. /na ez úgy hangzik mint egy krimi/.
Tudjátok, olcsó húsnak......
Avatar
Snaci
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2010 4:00 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: papilaci » vas. jan. 09, 2011 9:30 pm

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni hátha van valaki aki tud nekem tanácsot adni.A neten most folytatok "tárgyalásokat egy illetővel aki Yorki kiskutyát ad ajándékba "Kamerunból" csak 15ezret kér a szállitási költséget. A levelei eléggé összevissza vannak irva mint aki nem tud rendesen magyarúl ezzel még nem is lenne gond, azt irja azért válik meg a kutyától mert nincs rá ideje de már több hirdetést is találtam ezen a néven. Igazából párom azt mondja hagyjuk a fenébe az egészet és keressünk másik kutyust, de én csak azért is meg akarom nézni a kutyust, hátha rossz a sorsa és mi akár milyen is szeretetet tudnánk neki adni.A papirjait is küldi a kutyával elvileg. de "Kamerunból" szerintem kevés a "szállitási díjnak" a 15ezer. Ha tényleg összejönne a dolog akkor állitólag házhoz hozzák a kutyust. (az biztos csak utólag fizetek ha már itt a kutya és a papirjai is) Abban szeretném a segitségeteket kérni, hogy hallot e már valaki ehez hasonlóról? Vagy tudja e valaki hogy milyen papirok kellenek egy ilyen kutyushoz? Kell e karanténba mennie mivel külföldről kerül ide (ha minden igaz).remélem tud nekem valaki segíteni! előre is kösz mindenkinek.
Avatar
papilaci
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: vas. jan. 09, 2011 9:28 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: livelygolden » vas. jan. 09, 2011 10:28 pm

Ezek ilyen webfordítós hirdetések.
Anno teleszórták az oldalt mindennel, kutyától kezdve papagájon át majomig bezárólag. Én nem próbálkoznék ilyennel, nagyon gázosnak tűnik, még ha valós is a hirdetés...
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: Snaci » kedd jan. 11, 2011 2:18 pm

Persze hogy hallottunk ilyenről, csak kutyát ne vegyen senki így. Ha egyáltalán van a hirdetés mögött valamilyen állat, nem biztos hogy kutya lesz szegény pára.

Egyébként nálunk nincs karantén.
Avatar
Snaci
 
Hozzászólások: 50
Csatlakozott: hétf. nov. 08, 2010 4:00 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: tucsok78 » csüt. okt. 13, 2011 6:21 am

wkriszta írta:Sziasztok!
Mi Tata-Környéről vásároltunk Zsóka nevű regisztrálótól labrador kölyköt. A hirdetésben az állt hogy a kutya oltva féregtelenítve gyönyörű egészséges.
Persze a lányommal voltam aki nyilván nem tudta otthagyni a kutyát. Elvittük még aznap állatorvoshoz aki megállapította, hogy a kiskutya bolhás, hiányzik az utolsó oltása, chip nélküli és baktérium fertőzés van a beleiben amitől hányt és hasmenése volt. Ez még plusz 15.000 ft állatorvosi költség volt.
Nyilván a kutyát nem visszük vissza mert hagyná elpusztulni.
Hát ennyit az egészséges kiskutyáról.
Csak innét ne vegyetek labradort.
Ja és még nem is vagyunk benne biztosak hogy fajtiszta!!!



Kedves Kriszta!

Mintha a mi történetünket olvastam volna, annyi szomorú kiegészítéssel, hogy a mi labradorunk (Bodza) 1 hét után feladta, és elpusztult.
Parvo vírusos volt Ő is, és az egész alom.
A düh, és a tehetetlenség tombolt bennünk (egy 1,5 éves kislánynak hogyan magyarázod meg, hogy elment a kutyus...)
Kiegészíteném a környéket Szárral-Vértessomló lovardával....
A hölgy nevét is megadnám, aki tatabányai...és kutyatenyésztőként, lovarda tulajdonosként "üzemel", de nem szeretnék pereskedni, de én már csak úgy hívom őket, hogy szaporítók, mert a labrador fajtán kívül ugyanazon a telefonszám alatt más fajtákat is árulnak.
Erkölcstelen amit művelnek!!!
Avatar
tucsok78
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: pén. okt. 07, 2011 6:04 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: sosropi » kedd feb. 21, 2012 1:23 pm

Engem is átvertek. De engem egy oroszlányi csaló. labrador kutyus helyett egy vélhetően labrador-tacskó keveréket adott el nekem. Most nyolc hónapos a kutyus és akkora, mint egy nagyobb tacsi. A kislányomnak vettem......... A csaló még mindíg hírdet kutyákat a neten. Úgy látom, hogy valamiféle szaporító lehet, sajnos nem tájékozódtam eléggé és átverhetó voltam. De hát nem is gondoltam, hogy ilyennel is átverik az embert. A csalót Szadeczki Mihálynak hívják telefonszáma: 06204856113. Ettől az embertől ne vegyetek semmit! Gerinctelen csaló! Ha felhívom leteszi a telefont. Nem tudom mit tehetnék, hogy legalább vételárat visszakapjam. Azóta több hírdetést is feltett. A másik telefonszáma: 06705450665. Több féle állatot és kutyafajtát árul. Nagyon vigyázzatok vele!
Avatar
sosropi
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: hétf. feb. 20, 2012 9:40 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: Rebi67 » szer. márc. 21, 2012 5:09 pm

Helló!

hát meg is érdemlítek,mert ha kutyát akartok menjetek el MEOE által bejegyzett tenyésztőhőz,aki tudja is igazolni,csak itt mindenkinek olcsó kutya kell...
én tudtam venni "normális" kutyát,törzskönyvvel,chippel,oltásokkal és nagyon jó barátok is lettünk a tenyésztővel.Igaz,nem 10000-20000ft-ért,hanem majdnem a tízszereséért.

HA MEG NINCS PÉNZED KUTYÁRA NE SIRÁNKOZZ..ENNYI..
Avatar
Rebi67
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: pén. máj. 06, 2011 12:18 pm

Re: Milyen embertől nem szabad kutyakölyköt venni!

HozzászólásSzerző: bendekitti » hétf. márc. 26, 2012 5:04 pm

Sziasztok!
Elnézést mert a kérdésem nagyon nem ide tartozik, de hátha innen tudd nekem valaki segíteni :oops:
Van egy 5 éves fiú westiem és az melle szeretne a férjem egy amerikai bulldogot aki szinten kisfiú :oops: mit gondoltok lehetne a későbbiek folyamán ebből probléma!?!
Köszönöm és meg egyszer elnézést!!!!
Avatar
bendekitti
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: hétf. márc. 26, 2012 4:54 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron