42nm-en, 10 órán át egyedül, szabad e mopszit tartani?

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Re: 42nm-en, 10 órán át egyedül, szabad e mopszit tartani?

HozzászólásSzerző: peva » kedd okt. 19, 2010 1:27 pm

volgyesikriszti írta:köszönöm, h egyenesen állatkínzónak titulál itt mindenki. Szinte bánom, h hozzáírtam a dolgokhoz, mert fel lett nagyítva. ha leírnám neked, h a kutyám h örül nekünk , megint vmi baromi nagy analizálásra jogosítana titeket, így nem teszem. Sztem egy panzió sokkal rosszabb lenne neki, mint az ő megszokott helyre. Még jó, h senki nem egyforma, mint ahogy a gyerekeinket, a kutyáinkat is másképp neveljük. Lelkiismeretfurdalás: igen szokott lenni, amikor a munkahelyemen eszembe jut, h jaj szegény baba egyedül van, de olyankor mindig arra gondolok, h utána 2 teljes napot tölt velem, mint ahogy most is, itt hasal a mellkasomon.
ha többet dolgoznánk valószínűleg nem vállaltam volna a kutyust, mert én is emberből vagyok, bármennyire is ennek az ellenét állítjátok rólam.az orvosos dologgal pedig mellé lőttél, mert a dokink nagyon jó és megosztottuk vele ezt a gondot, ő egyedül él és van kutyája, és mégsem tiltakozott ...mert nem csak a szőre meg ilyen baromságok...ha a kutyám viselkedés zavaros lenne azt észrevenné. ne engem támadjatok, hanem az olyanokat, akik fára akasztják őket, kabátot csinálnak belőlük, stb...sztem azok a nagyobb problémák, nem Mi.
kösz


Azt banod leginkabb hogy nincs logikus erved arra hogy miert igy csinalod a dolgokat ahogy... Az meg rosszabb hogy keptelen vagy belatni hogy ez nem helyes es meg reklamozod is a hulyesegedet sot masokat is arra biztatsz hogy kovessek a peldadat. Ez az oldal es kozosseg arra valo tobbek kozott hogy felelossegteljes tapasztalt emberek megosszak egymassal a velemenyuket es tanacsokat adjanak masoknak.
Azert nem irod le hogyan orul neked a kutyad mert felsz az igazsagtol.
Latszik hogy meg nem voltal normalis kutyapanzioban, van olayn hogy valaki delutan oda viszi jatszani a kutyajat es szakkepzett emberek foglalkoznak veluk. De lehet a szomszed kislanynak is 500ft adni hogy elvigye setalni es jatszani a kutyat. Aki jozan esszel gondolkozik es szereti a kutyajat az megoldast keres nem foggal korommel vedi a sajat iagznak velt velemenyet.
Nem mondtam hogy nem szereted a kutyad, en azt mondatm lehetne ennel jobb kroulmenyeket biztositani neki. Az hogy most ott van veled 2 napig az neki nem karpotlas azert hogy 12 orakat van egyedul.
Eleg baj ha a dokid tudvan hogy 12 orat egyedul van a kutya meg meg is dicser, bar mint mondom ezt eleg erosen ketlem.
Sajnos azok akik felakasztjak a kutyakat altalaban nem allnak olyan szinten (IQ) hogy vitatkozni lehessen veluk.. azok akik ide irnak azokrol ennel kicsit tobbet feltetelezek.

Udv

PEva
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Re: 42nm-en, 10 órán át egyedül, szabad e mopszit tartani?

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. okt. 20, 2010 12:44 pm

Pevának tökéletesen igaza van, bármit mond az állatorvos.

Érdekes, hogy ha valakinek megmondjuk hogy valamit nagyon rosszul csinál, az azonnal megsértődik és elkezd vaktában lövöldözni.
Nem tudom hallottál-e róla hogy a kutya mindig a pillanatnak él. Tehát nem nagyon lehet kárpótolni. Most annak örül hogy a hasadon fekhet, de amikor tegnap 12 órát egyedül volt, akkor szoronghatott, félhetett, nyüszíthetett, szenvedhetett.
Tudod, amikor panelban laktunk egy kutyával, max 5 órát kellett egyedül lennie és röpködött amikor valamelyikünk hazaért. Nem tudom érted-e.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Re: 42nm-en, 10 órán át egyedül, szabad e mopszit tartani?

HozzászólásSzerző: pipacska » pén. dec. 24, 2010 5:39 pm

Tegnap olvastam egy kutyatartással kapcsolatos könyvet. Beleremegett a szívem, amikor azt a tényt taglalta a könyvíró: egy év az embernél 7 évet jelent a kutyánál..ezt mindenki tudja. Tehát ezek az állatok hétszeresen élik meg a várakozást is. Ha a postán csekket kell feladnom, előre feszülök az értelmetlen sorbanállás miatt, még akkor is, ha 10 perc csak. Nekik ez hétszer 10 perc...az a bizonyos 12 óra...az pedig hétszer 12 óra...még ha ez nem is szóróól-szóra értendő, akkor is elszomorító. Én nem szeretném bántani a hölgyet, de talán így mélyebben elgondolkodik és a környezetében sikerrel talál valakit, aki boldogan nyitná rá a kutyusára az ajtót. Én örömmel tenném, ha valaki erre kérne engem!!!
Avatar
pipacska
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: vas. nov. 28, 2010 10:55 am

Előző

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég