Miért esznek fuvet a kutyák?

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

Válasz/Re:Miért esznek fuvet a kutyák?

HozzászólásSzerző: Slayer Valor » szomb. szept. 09, 2006 11:34 am

Besenyei Mercédesz írta::
Sziasztok!A fûlegelésre nagyon egyszerû a válasz!Azért esznek füvet hogy a hányást elõsegítsék.Ha például a pocakjában olyan valami van amit nem tud megemészteni azt így ki tudja hányni.Minden kutya szereti a füvet legelészni(fõleg a kemény vékony szálút).


Szia!
Igaz, de sok kutya nem hányja ki a füvet, szépen kinyomja magából XD Mindenesetre a mi kutyáink mindig esznek füvet, és általában szõrrel együtt ki is hányják!

Volt egyszer, nem is olyan rég, másfél, két hónapja, hogy az egyik kis máltai selyemkutyánk szült, oszt ugye sokáig nem ment ki, huzamosabb idõre. Mindig gyorsan pisi, kaki, vissza a kiskutyáihoz. Szülés után rá pár hétre tökre rosszul lett szegény. Nem tudtuk mi baja volt, nem akart se nni se inni. Már tiszta anorekszia lett szegény, nagyon megijedt mindenki. Próbáltuk mindenfélével etetni, többnyire jó \"márkás\" folyékony trutylikajákkal. Ezt jóízûen be is falatozta, csak utána kihányta.. másnapra jól lett, enni adtunk neki mindig. 1 héttel késõbb megint orsszul lett, 2 nappal késõbb már totál kihült a kutya, na mostmár nem kockázatunk, hívtuk is az állatorvost. Valami volt a gyomrában, elvitte megmûteni, és mi volt benne? Egy pingpong labda nagyságú összegyûlt szõrgombolyag, ami folyton elzárta a gyomrát..
Utána teljesen jól lett, sokáig csak folyékony kaját ehetett, mert ugye a gyomra gyógyulóban volt.

Többi kutyával ilyen még nem fordult elõ, õk nem voltak ilyen kiskutyafanatikusak, h ne egyenek semmi füvet. Szal ez a fûevészet dolog tutkó, h tényleg arra van, h a nem emészthetõ dolgokat könnyebben kihányják, vagy kikakkolják.
Avatar
Slayer Valor
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Miért esznek fuvet a kutyák?

HozzászólásSzerző: Dorcsi » szer. júl. 25, 2007 7:16 am

Akkor tényleg vicsáznod kell a kutyádra Fibire! Anikor be akarlya kapni a levelet akkor csapjálrá az orrára, ne nagyon csak anyira hogy picit megéreze. Én már sok kutyán segitetem! Nekem is van most egy magyar vizslám mindent rág szét és ött nehéz kordábban tartani! Ja, és probáld ki sikerülni fog!
Avatar
Dorcsi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Előző

Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron