Kiskutya-kérdések

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Kiskutya-kérdések

HozzászólásSzerző: rajoco » csüt. aug. 03, 2006 2:39 pm

Hali! Egy hete örökbe fogadtam egy kutyát, mivel halálra letzt volna ítélve, és nagyon megsajnáltam. Körülbelül 2 hónapos, és szerintem egy roti-németjuhász keverék! Amikor megkaptam, nagyon szép volt, nem nézett ki úgy, mint akit éheztettek, viszont az étvágya...Mindent megeszik, és 10 másodperc alatt befal egy nagy adag kajcsit! És utána még kunycsorog...Ha adok neki, akkor meg kirókázza. Mit tudok-e kóros étvággyal tenni?
Még egy kérdés: le fog-e szokni a harapásról? Sajnos mostanában a lábamnak is előszeretettel nekiugrik, és ha elrántom, akkor morogva újra rávetődik. Mit tegyek? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv!

Ja, és még valami! Van-e arra esély, h. összeszokik a 2 macskával, meg a 10 éves spániellel? Mert nagyon pipák egymásra. Mit tudok tenni?
Avatar
rajoco
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Kiskutya-kérdések

HozzászólásSzerző: Rattler » csüt. aug. 03, 2006 3:12 pm

Szia!

Állatorvos látta már? Ez az első lépés,
A harapdálásról és a durva játékról már nagyon sokszor volt szó, légyszives keresd meg ezeket az irásokat.

A többiekkel össze fog szokni, de rajtad nagyon sok múlik.
A kicsit fogd szigorúan, az öreget pedig soha ne szidd meg miatta!!

Azért hányja ki amit befal mert egyszerre túl hirtelen túl sokat fal fel. Az ő gyomra még nagyon kicsi.
Legalább háromszor egyen naponta, lehetőleg mindig azonos időben. Ha megette az adagját és nem tudod a figyelmét elterelni a további kunyerálásról, akkor adj neki rágnivalót, amit csak nagy munkával tud elfogyasztani. Ezzel a sok rágással az az érzete lesz, hogy milyen sokat evett, és még a figyelmét is jó időre leköti.

Éva
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kiskutya-kérdések

HozzászólásSzerző: Nóra » csüt. aug. 03, 2006 3:13 pm

Szia :)
Én azt javasolnám, hogy nézd meg a tápos zacskón. Azokon rajta van, hogy hány kilos kutyának napi hányszor és mennyi kaját kell adni. Ha kuncsorog ne adj Neki, minden kutya ezt csinálja :) Mindig az kell, amit nem kaphat meg. Errõl egyszerûen le lehet szoktatni: nem kell adni Neki.
Ha a lábadat harapdálja nyugodt szívvel az orrára kopinthatsz, hangosan rászólhatsz, ha lehet, minél erélyesebben, mert ha hagyod, azt fogja hinni, szabad. Minél hamarabb szoktasd le róla, mert késõbb nagyon nehéz lesz, fõleg egy ilyen típusú kutyánál. Vegyél Neki játékokat, hogy azokat rágja, azokkal szórakoztassa magát. :)
Avatar
Nóra
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kiskutya-kérdések

HozzászólásSzerző: rajoco » csüt. aug. 03, 2006 3:20 pm

Köszönöm a válaszokat, és igen, állatdoki is látta már, ez volt az elsõ!
Avatar
rajoco
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Kiskutya-kérdések

HozzászólásSzerző: Christina » pén. aug. 04, 2006 8:43 am

Szerintem egyáltalán nem kell \"bántalmazni \"a kutyát és eröteljesen sem kell rászólni,kiabálni vele,mert azzal semmi jót nem érünk el!Ha rászólunk akkor az határozottan kell tenni és nem megfélelmitöen!!!A neveléshez sok türelem kell!Ö még csak 2hónapos még könnyen nevelhetö!Egyébként meg van,hogy mennyi idös kortól,mekkora nagyságú kutyusnak mennyit szabad adni naponta enni!Az is jo lett volna,ha megkérdezi,hogy ott mit kapott enni!Azzal kellett volna otthon is ettetni elsö idöben és fokozatosan hozzákeverni amivel ön szeretné etetni,végül teljesen rátérni az ön által választottra!Csak gratulálni tudok,hogy magához vette!Ès sok örömet kivánok hozzá:-)
Avatar
Christina
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Kiskutya-kérdések

HozzászólásSzerző: Dodó001 » pén. aug. 04, 2006 10:18 am

Sziasztok! Én is kb. azt tudnám csak mondani amit a többiek! Ha harapdál rá kell szólni, egy kicsit hangosabban mint, ahogy beszélsz hozzá egyébként, és egy idõ után rá fog jönni, hogy nem szabad, amikor már tudja, akkor is fogja csinálni. Én kutyám iy ilyen, de ha már ránézek is tudja, hogy nem szabad, és akkor néz rám olyan bûnbánóan. A másik kutyáddal valószínûleg össze fog barátkozni, csak idõ kell neki is megszokni, hogy most nem csak egyedül van.

Sok sikert a neveléshez

Dodó és Morty
Avatar
Dodó001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég