Oltások

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Oltások

HozzászólásSzerző: Detty16 » szomb. júl. 08, 2006 12:42 pm

Sziasztok!!
az oltások érdekelnek engem a leginkább!
Egy családnál születtek kiskutyák,akik most lesznek 6hetesek!És majd most fognak \"megválni tõlük\"eladják a kicsiket áron alul,ugyanis olyan sok kiskutya lett,meg most hosszú idõre el is mennek,h nem kaptak oltást!!
Tehát ha én elhozok egy kicsit milyen oltást kell neki kapnia?Szépen sorban,és körülbelül anyagilag mennyi lesz?
Az anyagi nem azért érdekel,h ha drága akkor nem kapja meg,csak hogy mégis mire számítsak?
Elõre is köszönöm írásaitokat
Detti
Detty16

Válasz/Re:Oltások

HozzászólásSzerző: Rattler » szomb. júl. 08, 2006 2:42 pm

Szia Detti

6 - 12 hetes kora között kéthetente kell kapnia, tehát összesen 4-et. Ezután a veszettség elleni az 5-ik. Közben 3-4 alkalommal féreghajtót is.
Egy oltás ára nagyonn változó, lehet 2500 - 4000 között. Függ attól, hogy hol laksz, tehát budapesten drága vidéki nagyvárosokban a rendelõtõl és az orvostól függ, falusi orvosoknál olcsóbb. Csak a veszettség elleninek van szabott ára, de azért az orvos kitalálhat dolgokat, hogy többet fizethess.
A 6 hetes kiskutya nagyon pici, egyáltalán minek van olyan családban kiskutya, ahol nem látják el õket rendesen?
Az állatorvos majd tudni fogja, hogy mikor milyen oltást adjon!

Éva
Rattler

HozzászólásSzerző: zsupszo » szomb. júl. 08, 2006 2:48 pm

Szia Detti..
leirom, ami a mi oltási könyvünkben van, hogy mennyi idösen milyen szuri jár nekik..
6.hét féregtelenités
7.hét parvo elleni oltás
9.hét kombinált védõoltás
11.hét coronavirus elleni
13.kombinált védöoltás + corona
16.hét veszettség elleni
39.hét kombinált + corona + féregtelenités
42. veszettség elleni
ha ez megvan, utána évente egyszer veszettség elleni kell, meg negyedévente féregtelenités..
nekem ez van a kiskonyvemben,lehet ez dokitpl is függ, hogy mit mond
Árakról annyit, hogy 2000-3000között mozog egy egy oltás..nálunk.. de ebben az árban sokszor benne volt egy egy szemcsepp, vagy valami ami éppen kellett.. a natur szuri olyan 1500 körül jött ki.. de mondom NÁLUNK..ez sajna dokifüggö..
Üdv:Éva
zsupszo

HozzászólásSzerző: Detty16 » vas. júl. 09, 2006 10:08 am

Köszönöm szépen a segítségeteket!!
Hát a mi dokink nem tudom,majd milyen árat fog kérni,vidéki kisváros,egyelen állatorvos,majd meglátjuk!!Az se biztos még hogy eltudom hozni a picit,mert 20án el kell hozni,mert mennek el a gazdik,nekem pedig az agusztus lenne a jó fizetés szempontjából....
mégegyszer köszönöm nektek
Detty16

Oltás

HozzászólásSzerző: mayababa » vas. dec. 28, 2008 12:03 pm

Sziasztok!
Nekem van egy Kan Yorki kutyusom most vettem nemrég.
A kutyust 12hetesen hoztam el az előző gazdájától és még csak 1oltása van benne az oltási könyvében ami a következő:
CANVAC P
Nem lesz baja a kutyusnak?
Most fogom őt el vinni az állatorvohoz a jövőhéten.
Csak szeretném tudni hogy mégis mire számítsak.
Köszönöm Szépen:Marianna
mayababa

Válasz/Re:Oltás

HozzászólásSzerző: btbs » vas. dec. 28, 2008 12:18 pm

Szia Marianna!
Ez az 1 oltás mindenképp kevés, sajnos a rövidítésbõl én nem tudom hogy melyiket kapta meg mert sok vakcina és elnevezés létezik. Nálunk csak Nobivac-al oltanak amire garancia van. Mennyi idõsen kapta ezt meg a kutyus?
Elméletileg 3 oltással le van maradva (ennyi idõsen már 4nek kellene lennie) és 2 hét múlva kéne kapnia a veszettség ellenit.
A dokid majd biztos elmondja hogy milyen oltás ez. Féregtelenítve mikor volt? Szerintem az is idõszerû lenne.
btbs

HozzászólásSzerző: Rattler » vas. dec. 28, 2008 2:18 pm

Szia Marianna

A Parvo vírus ellenit kapta meg, és Csillának igaza van, nagyon le van maradva. Nagy baj azért nem lesz, be fogja pótolni az orvosotok, 2 hetenként kapja majd.
Csak így sajna a szocializáció is késni fog, és ez már nagyobb baj. Õt ugyanis már naponta kellene utcára vinni, hogy szokja a közlekedést, a zajokat, ne legyen félõs felnõtt. Ha még megvárod, hogy megkapja a lemaradásait, akkor túl idõs lesz ennek a megkezdéséhez, úgyhogy nagyon óvatosan és jól ismert helyre egyszer-egyszer vinni kellene. Ezt az orvos valószínûleg tiltani fogja, de mégis!
Rattler

HozzászólásSzerző: Sandan » hétf. dec. 29, 2008 4:06 pm

Szia Marianna!

Csatlakoznék az elõttem szólókhoz, annyit még azonban hozzátennék, hogy azért vidd szocializálódni a kutyust, de mindenképp figyelj rá, hogy semmit ne vegyen fel, nyaljon meg a földrõl, és lehetõleg amíg nincsenek meg az oltásai, ne nagyon birkózzon más kutyákkal. Nekünk talált kutyusunk van (kb. 2,5 hónaposan találtuk), és mi is elölrõl kezdtük az oltásokat és ezt javasolta dokink. A kutyus azóta 10 hónaposra nõtt, makkegészséges, és nagyon jól szocializált.
Sandan

HozzászólásSzerző: livelygolden » hétf. dec. 29, 2008 5:48 pm

Szia Marianna!

Itt találsz bõvebb infot az oltásokról:
http://kisallatbudafok.hu/index.php?f=3&sf=22290
A lényeg, hogy minél elõbb lássa orvos a picit! Féregtelenítést is minél hamarabb.
Ha több, mint 3 hét telt már el az elsõ oltás óta, akkor pedig valószínûleg elõsõl lehet kezdeni az oltási programot.
livelygolden

HozzászólásSzerző: mayababa » szer. dec. 31, 2008 3:09 pm

Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm hogy írtatok nekem.
A Yorkimat tegnap vittük el állatorvoshoz és megvizsgálta azt mondta hogy nincsen semmi baja és meg kapta a kombinált oltását valamint féregtelenítõ pasztát is kapott.
A doki nagyon meg dicsérte a kutyusom fogazatát.
At elõzõekhez vissza térve akitõl vettem a kutyust csak 1oltásra vitte el a kutyust és csak 1szer féregtelenitette.
De minden rendben van 2-3hét múlva megyünk a köv oltásra.
Köszönöm.
Sziasztok
mayababa

Következő

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok