Oltások

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:Oltások

HozzászólásSzerző: Szultan » pén. márc. 12, 2010 1:39 am

Sziasztok!

12 hetes kutyusaim megkapták a harmadik oltásukat (parvo-kombinált-kombinált).
Én szerettem volna még ha beoltják õket még1x parvo ellen, vagy kombinálttal, de a doki azt mondta teljesen felesleges!
Ez tényleg így van, mert én keveslem az \"oltási sorozatot\"?

Köszönettel,

Gabcsi
Szultan

HozzászólásSzerző: liligerda » pén. márc. 12, 2010 8:49 am

A mi dokink is 3-at ad, ne aggódj, teljesen rendben van így, a kombináltban is van parvo elleni. De tényleg vannak orvosok, akik felváltva adják, és akkor 4 lesz, 2 parvo, 2 kombi. Nem értek nagyon hozzá, de a doki biztosan tudja miért, nekünk még soha sem volt egyik kutyával sem gond. Szerintem megnyugodhatsz. Már csak a veszettség ellenitek van hátra!
liligerda

HozzászólásSzerző: Szultan » pén. márc. 12, 2010 10:36 am

Köszönöm a gyors választ!
Mostmár akkor tényleg megnyugodtam :)

További szép napot!
Szultan

Funny pictures !!!

HozzászólásSzerző: werist » csüt. júl. 08, 2010 12:57 am

Kép
werist

Re: Oltások

HozzászólásSzerző: zsani1989 » hétf. aug. 16, 2010 7:50 am

Sziasztok!Én csak annyit szeretnék hozzáfűzni ,hogy vigyázni kell az orvosokkal nagyon éhesek,jobb ha tudod pontosan milyen oltások kellenek megy egy oltást képesek 5-alkalomra szólóan beadatni és az mind mind pénz és egyben is megkaphatná a kutya...minket így akarnak lahúzni:(
zsani1989

HozzászólásSzerző: Rattler » kedd aug. 17, 2010 1:22 pm

Azért ennyire nem rossz a helyzet. Minden olyan állatorvosnak, aki valóban ORVOS, van oltási programja amit jónak tart és alkalmaz. Ez orvosonként elég eltérő lehet. Az egyszerű gazditól annyi várható el, hogy képben legyen annyira hogy tudjon kérdezni.
Rattler

HozzászólásSzerző: zsani1989 » kedd aug. 17, 2010 6:33 pm

Tudok kérdezni de nem is kellett mert érdekes módon mostmár nem akar annyit adni neki elfelejtette hogy minket akart behúzni:)
Lenne egy kérdésem...Miután megkapja az oltást rá egy órára mindig nagyon sír ha hozzáérek és remeg is multkor elmúlt remélem most is elfog..Ez mért van?Az orvos azt mondta,hogy túl hideg az oltás és viszket neki...de rá egy órára???
zsani1989

HozzászólásSzerző: livelygolden » kedd aug. 17, 2010 7:08 pm

Ezt olvassátok el:
http://users.atw.hu/livelygolden/oltasok.htm

Oltás után felléphet oltási reakció. Attól függően, milyen mértékben és mikor alakul ki, különböző a kezelési módja.
Meg is duzzadt neki a helye?
Ha nem kezd el dagadni a kölyök feje, nyaka stb (anaphylaxiás reakció) akkor nem sürgős az eset. Ilyenkor elég valami hűsító krémmel bekenni pl. kámforos, vagy eukaliptuszos kence.
livelygolden

HozzászólásSzerző: zsani1989 » kedd aug. 17, 2010 7:47 pm

Nem nem duzzad a helye meg semmi ilyesmi...csak ha hozzáérek ilyenkor sír és levert:(,de másnapra jobba szokott lenni,valószínű megviseli őt és ennyi.Köszönöm a tanácsot.
zsani1989

Előző

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok