Molly, a goldi

Itt oszthatjuk meg kedvenceinkkel kapcsolatos élményeinket, fényképeinket. A legjobb írásokat, képeket a „Hét kutyusa” rovatban külön is publikáljuk.

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: livelygolden » kedd okt. 30, 2007 9:04 pm

Jók a képek! Jól beszõrösödött:-P
Alapból lehet a neveléssel változtatni, de a kutya alaptermészete benne van és ezek szerint dominanciát hordoz...Igazából komoly kézbe kell venni és nincs mese, valami \"komolyabb\" nyakörvet rá és elkéne a földbedöngölés. Sajna ezt a fajtát nem tudod belõle szépszóval kivenni.Csak ezt te nem tudod, mindenképp kiképzõ kéne, csak az a baj, hogy közülük se mindenki megbízható...

Tény, hogy a szukák elõbb ugranak egymásnak, mint a kanok, de attól még nem jó.
3 hete voltnunk úsztatni, most 5 kutyu volt, 3 szuka szépen elvilt, a 2 kan kicsit fitogtatta magát egymás elõtt, de semmi komolyabb, rászoltunk és elmentek egymás mellett:-) szóval lehet õket kezelni:-P
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: livelygolden » pén. nov. 02, 2007 7:34 pm

Már hogy ne ismerném Szalay tanárurat?:-))) Õt sztem mindenki ismeri, érdekes figura... Lehet róla hallani 1-2 dolgot, ha fülel az ember.
Én szerencsére megúsztam, Fekete Zoltánt kaptam töribõl, tudod, neki fog most december körül születni fia/lánya (nem tudom pontosan).
Föcibõl meg Monostori Tibor volt nekünk.
Hát, mindketten érdekes, felejthetetlen jelenségek:-P
Avatás miatt izgulsz?
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: Maja » szomb. nov. 17, 2007 2:32 pm

Szia!

Sikeresen megnyertük,aminek borzasztóan ötült az egész osztály!Ahogy kimondták a nyertes osztályt felugortunk a helyünrõl és szó szerint egymás karjaiba borultunk!:):) felejthetetlen pillanat volt!Ráadásul mi vagyunk az 1. olyan gyõztes osztály,akik 7.-esek!De nagyon sok energia volt több héten kersztül késõ délutánig bennmaradni próbálni,aztán telitorokból ordítani egész nap,hogy 12.c!:D majd pedig pénteken a mûsort jól elõadni.De elvilge jól sikerült,bár a 2. helyezett lett a 9.a,akiknek nagyon jó produkciójuk volt,sokáig úgy gondoktuk,hogy õk fognak nyerni.De most olyan fáradt vagyok,szerintem le is fogok betegedni.Mindenesetre nagyon örülök neki!:-)
Avatar
Maja
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: livelygolden » vas. jan. 27, 2008 11:15 am

Szupi!
Öcsém is mesélt, hogy milyen jó volt:-)

Nekünk is Feka volt a töritanárunk, bár akkor még 60 kilóval több volt, és azt mind múlt év végén, pont érettségink elõtt adta le:-)))

Most végeztem a vizsgákkal, van még egy szabad hetem, úgyhogy megyek be majd vmikor jövõ héten a Tópartyba. Ofõmmel, Nyeste mesterrel akarok már nagyon találkozni, annyira szerettem/tük:-)))

Szalay minket nem tanított hál\' istennek, de egyik barátomnak õ az ofõje és õ nagyon nem szereti... Mindenesetre nagyon nagy tudásû, tehát nem nagyzol, amikor a sok nyelvrõl beszél, amiket ismer!


Múltkor beszéltünk az ivartalanításról, csak leírom, majd beszéljétek meg otthon:
Van akció, szukákat 13e-ért ivartalanítanak,és Fehérvárról dr.Rossner Gyula is benne van. A zoldzebra.hu-n fent vannak a részletek. Ha jól emlékszem, hozzá jártok, ugye?
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: Maja » szer. máj. 14, 2008 4:12 pm

Ja és azóta se sikerült felhízlalni,bár már (szerintem) egyáltalán nem sovány. Egy másik kutyatulajdonos mondta,hogy szereinte teljesen normális alakja van.Meg egyébként is,amit megeszik,azt úgyis rögtön lemozogja.:) Eddig mindig vettünk az állatorvosnál Hill\'s-t,meg ilyeneket,de nem nagyon csípi.Meg nem tudom,hogy mennyit kéne adni neki így mennyiségben,hogy meghízzon.Nerm tudnál egy körülbelüli értéket mondani?

Múltkor kivittük egy óriási mezõre,és megkergetett egy nyulat.:) Persze Mollynak esélye sem volt!:D
Avatar
Maja
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: livelygolden » szomb. máj. 31, 2008 9:26 am

Szia Emese!

Ajánlom akkor Steigerwald Ferenc új rendelõjét:-) Picit arrébb költöztek, de ez egy hatalmas, tágas ház, nagyon jól kiépítették!

Örülök, hogy kezd megkomolyodni a nagylány! Idõvel komolyodnak (mégha ez nem is nagyon látszik:-)))

Úszással kapcsolatban: Én mindig úgy kezdem a piciknél, hogy hagy pancsoljanak a szélén. AZtán ahogy nõnek, (ha nem mernek úszni) bedobok egy dummyt, vagy labdát, viszonylag közel, de úgy hogy már úszni kelljen. Ha ez se elég motiváció, pórázt ráadom és bemegyünk együtt az apportért. Így látja, hogy én is ott vagyok, nincs mitõl félni, és megszerzi a labdát, kimegyünk, elveszem és nagy dicséret. Általában ez elég szokott lenni, de ha még mindig bátortalan, még egy kör. Utána úsznak, mint a kisangyal:-P

Ha nem éhes, és nem is beteg, akkor valószínûleg csak a testalkata ilyen. Mint az embereknél:-) Kira volt anno ilyen, sehogy se lehetett egy kis plsuzt ráadni, aztán most meg teljesen megváltozott. Lehet hogy évek múlva majd Molly is felszed egy picit, de végülis az se baj, ha nem:-)
Hill\'s-t dicsérik, bár én még sose próbáltam. Nagyon kutyafüggõ, hogy melyikük melyiket szereti. Próbáltatok már mást is? Lehet, hogy érdemes lenne venni egy kis adagot, és megnézni, mennyire szereti.
Nálunk EUkabubát kapnak, ebbõl olyan 250g-ot naponta, és ez bõven elég. Ami hízlalhat, az a tészta, risz, ilyesmik.

Igen, állatorvosin vagyok:-) Még egy pár vizsgám hátravan, aztán élvezhetem a nyarat:-P
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Molly,a goldi

HozzászólásSzerző: Maja » szomb. máj. 31, 2008 9:25 pm

Szia!
Most Royal Canin és Hill\'s van nálunk.A Royal Canin-ból olyan fajta,ami aktív kutyáknak való,a Hill\'s pedig valami új fajta,tartósítószer nélküli.Az a baj,hogy hamar megunja.Az elején rendesen megeszi,aztán pár nappal késõbb ré se néz.
Egyébként egy kicsival megemneltük az adagját,meg néha kap igazi húst is(ami maradt az ebédbõl :P) meg riszt,úgyhogy már jobban néz ki.:)Persze nem a szárazkajaától,hanem a konzervektõl.
Most csináljuk a kertet,vetünk tujákat,és rászállt az egyikre.Mindik kikaparja a gyökere körül.Már ezt az elõzõ házunknál is egy tujával eljátszotta.El is száradt.:S Érdekes módon a többi nem érdekli(egynlõre:P) de azt az egyet ki akarja csinálni.Nálatok nem volt még hasonló probléma?Persze mikor sokat sétál,akkor jó kutya,de ilyen hosszú,fárasztú sétákra suli mellettt csak ritkán van idõm.

Úgy várom a suli végét,annyit kell tanulni!:S

Sok sikert így az évvégére! Már csak pár hét és jön a nyár!:)

Most a Tesco mellett megnyílt a Park center,nem tudom hallottál e róla.És ott van több üzlet is,de ami a legjobb,az egy nagy állati bolt.Egész nagy a választék!:)
Avatar
Maja
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Előző

Vissza: Büszke gazdik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég