Minimenhely fórum

Vannak kutyák, akiket sintértelepre küldenek. Vannak kutyák, akiket láncra verve éheztetnek. És van egy hely, ami értük jött létre ...

Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: admin » szer. jan. 02, 2008 12:53 pm

Örömmel tettem eleget a Minimenhely önkéntese, Magosi Éva kérésének, hogy hozzak létre egy külön fórumot a számukra.

Mindíg nagyra becsültem azoknak a munkáját, akik idõt és energiát nem sajnálva tesznek azért, amiért mindannyian szeretnénk ...

Hogy segítsenek szegény nehéz sorsú kutyusoknak ...
Avatar
admin
Site Admin
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: kedd feb. 23, 2010 11:13 am

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:24 pm

Kedves Ákos!
Köszönet a segítségért, köszönet, hogy biztosítottad Nekünk a fórum lehetõsségét! Reméljük, így mégtöbb gazdátlan, rossz körülmények közül mentett ebecske kerülhet az álomgazdihoz.
Bárkinek, bármi kérdése, észrevétele lenne, nyugodtan keressen meg: 20/341-9600 Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:31 pm

Bemutatkozás
A Noé állatotthon Alapítvány (elõzõ nevén Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány), Budapest máig legnagyobb állatmenhelye tíz éve mûködik saját anyagi erõforrásainkból, és csak 2000-ben alakult alapítvánnyá. A másfél hektáros állatmenhely ma közel háromszáz kutya, cica, malac, kecske, emu, megunt húsvéti nyuszi, csirke, kacsa, liba, páva, vaddisznó, mosómedve, vadkacsa és szarvasmarha átmeneti, vagy sok esetben végleges otthona.
A MiniMenhely-projekt (www.minimenhely.hu) a Noé Állatotthon máig legnagyobb és legsikeresebb programja, ami 2004 tavaszán jött létre. Tulajdonképpen egy rehabilitációs programról van szó, ami azért jött létre, hogy szervezetten végezhesse sintértelepeken halálra ítélt állatok mentését, gyógykezelését, rehabilitációját és örökbe adását - egy szóval, hogy még egy esélyt nyújtson azoknak az állatoknak, akikre a biztos halál várna. Ilyen kezdeményezés Magyarországon még nem volt, így itt volt az ideje, hogy valaki felvállalja ezt a nagyon nehéz és fájdalmas, de szép feladatot.
A program annyira sikeresnek bizonyult, hogy az eredeti célkitûzés mellett egyre több közvetlen életveszélyben lévõ, megkínzott állatot is fogadhat a MiniMenhely-részleg. Az elmúlt két évben volt olyan kutyánk, akit a saját gazdája fõbe lõtt, volt olyan, akinek sörösüveggel verték szét a fejét, úgy, hogy megsüketült és részben megvakult, sõt, volt olyan is, akit vidéki sintérek vertek félholtra - és még sorolhatnánk a szomorú eseteket, akikben egy a közös: hogy sikerült megmentenünk õket!
A MiniMenhely-részleget 100%-ban önkéntes munkával építettük fel - sárban-fagyban-napsütésben; elhordtuk a szemetet, kiástuk a kennelek helyét, betonoztunk, festettünk, kutyaházakat készítettünk - és néhány hónap alatt elkészült a 10 kenneles kis részleg, ami azóta tizenkettõre bõvült. Ma már több, mint háromszáz hányatott sorsú kutya megmentésével és gazdihoz adásával büszkélkedhet ez a programunk, ami két év alatt rendkívüli teljesítmény, pláne, ha belegondolunk, hogy milyen nehéz feladat ezeknek az ebeknek a rehabilitálása és gyógykezelése.
Mivel itt az esélytelenek kapnak mégegy esélyt, ezért rengeteg az idõs, beteg, sérült állatunk, akiket különösen nehéz örökbe adni. Minden nehézség ellenére, önkénteseinknek hála, fantasztikus eredményeket értünk el; aki bármelyik szombati nyílt napunkra kilátogat, az láthatja, mennyi lelkes segítõnk foglalkozik a kutyusokkal és milyen remek kis csapat állt itt össze, hogy a hányatott sorsú négylábúakat újra emberközelbe hozza.
Anyagi erõforrásaink mostanára azonban sajnos elapadtak, jelenleg a kutyák élelmezése is gondot jelent, de a kutyáink állatorvosi ellátása (oltás, ivartalanítás, gyógykezelés) jelenti igazából a legnagyobb anyagi terhet. Kérjük támogassa munkánkat anyagi hozzájárulással (bankszámlaszámunk: 11710002-20084606), vagy adója 1 %-ával, adószámunk: 18169696-1-42
Kérjük, jöjjön el hozzánk, és gyõzõdjön meg arról, hogy támogatása jó helyre kerül.


Köszönettel: a Noé Állatotthon Alapítvány /
Minimenhely részlegének önkéntes csapata
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:33 pm

Licsi és Áfonya története:

Pár hónapja bejelentés érkezett a Noé Állatotthon Alapítvány telefonügyeletére 4 kiéhezett kutya ügyében. Azonnal kimentünk a helyszínre, egy isaszegi családi házhoz, ahol a bejelentő szomszéd elmondása alapján, a tulajdonos a 2 saját kutyája mellett tartotta az őt elhagyó élettársának kutyáit. Mivel a kutyáktól nem tudott másképpen megszabadulni kijelentette, hogy a kutyákat nem eteti meg többet, majd éhen döglenek maguktól. Ez a kijelentés nem tudjuk mikor hangzott el, de a kutyák tényleg nem kaptak enni, ahogy a képek is mutatják. A szomszédok néha-néha egy kis kenyeret, halfejet bedobáltak nekik, ezért vannak még életben, azonban a bullmasztiff kan hátul volt általában elzárva, így ő még ennyi élelemhez se jutott.
Önkéntesünk mikor a megadott címre érkezett teljesen kiborult és megpróbálta lemondatni a kutyákról a tulajdonost. A négy kutyából hármat elhozhattunk- a MiniMenhely gondozásába kerültek.
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:36 pm

Áfonya így nézett ki mikor hozzánk került :o(( Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:37 pm

Most pedig rá sem lehet ismerni :o))

3-4 éves nj jellegû ivartalanított keverék szuka, akit testvérével és az anyjával együtt rettenetes körülmények közül mentettünk. Múltja ellenére Áfonya kedves, barátságos, emberszeretõ kutya. Pórázon szépen sétál, autóba magától beszáll és gyönyörûen utazik. Kanokkal gond nélkül el van Szobatiszta.Habár hzörzõnek se utolsó, de kizárólag családi kutyának adjuk Õt,ahol hajlandók foglalkozni vele és képesek elfeledtetni vele a szörnyû múltját.
Érdeklõdni róla Annánál a 06-30-444-75-79-es számon vagy az orokbefogadas@minimenhely.hu email
Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:38 pm

Licsi sem volt sokkal jobb állapotban Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:42 pm

De mostmár Õ is egy vidám, emberszeretõ, pacsi-és pusziosztogatós óriás :DD

kb 2-3 éves. Leginkább az látszik rajta, hogy nõtt, mint a fû és kész. Pórázt nem ismeri és elég keményen nyomja a verbális házörzést. Testvérével egymást nagyon védik, de az emberrel nem igazán tudnak mit kezdeni.Azóta, hogy hozzánk kerültek szépen visszaszedték az elvesztett kilóikat és rendíthetetlen maradt a bizalmuk az emberekben is. Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:49 pm

Bagdad 6 hónap körüli keverék kan kiskutya, akir rossz körülmények közül mentettünk.
Élénk, mozgékony. Igazi kis rosszcsont kutyakölyök, egészen addig, amíg ember nem kerül a közelébe! Akkor fülét-farkát behúzva menekül az ember elõl, aki biztosan Õt akarja megenni vacsorára :o)) Testvére, aki szintén ilyen félõs volt, szerencsére már szeretõ családban van, ahol sikerült feloldódnia. Bagdadnak is egy türelmes, szeretõ családra lenne szüksége, ahol megtanulhatná, hogy az emberi kéz nem csak bántani tud!
Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:Minimenhely fórum

HozzászólásSzerző: M.Éva » szer. jan. 02, 2008 1:52 pm

Béla egy tacsifiú, akinek mindkét mellsõ lába sérült, gyakorlatilag hason tud csak csúszni, ennek ellenére törleszkedik, bújik, és ÉLNI AKAR. A veszprémi állatvédõk védence volt.
Megröntgenezték Veszprémben, és kiderült, hogy régi, rosszul összeforrt törés az oka a dolognak.
Õk nem tudták vállalni a kezelését, ezért a NOÉ Állatotthon MiniMenhely részlege vette gondozásába.
Az állatorvosunk szakvéleményére várunk, és reméljük, hogy egy rehabilitációs mûtéttel (eltörés és újrafixálás) lehet Bélán segíteni. Addig is Ari barátnõjének gondoskodását élvezi, és készül neki a speciális kocsi, amivel könnyedén tud majd közlekedni akkor is, ha esetleg a mûtét nem vezet eredményre.
Na, de legyünk inkább optimisták orokbefogadas@minimenhely.hu
Sajnos azóta Béla eredeti gazdája is elõkerült, aki azonban nem tart igényt a kutyára, így gazdit keres! Kép
Avatar
M.Éva
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Következő

Vissza: MiniMenhely, ahol az ebcsont beforr ...

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron