Melyik kutya illik hozzám?

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Melyik kutya illik hozzám?

HozzászólásSzerző: csoki » csüt. márc. 16, 2006 11:50 am

Sziasztok!

Azt szeretném eldönteni.melyik kutya illik hozzám!Nem tudom valahogy úgy képzelem nem illenek hozzám a hosszúszőrű kutyusok.Valaki tudna olyan kutyát mondani ami rövidszőrű és szófogadó?Előre is köszönöm:Mogyi Kép
csoki

Válasz/Re:Melyik kutya illik hozzám???

HozzászólásSzerző: Maja » csüt. márc. 16, 2006 12:09 pm

Szia Mogyi!

Hát igen,a hosszúszörû kutyák gondozása mindig több idõ,pénz.Milyen nagy legyen a kutyus?Mert ezt nem írtad.Ajánlanám a nekeda labradort,az még házõrzésre is jó!Persze annnak is kelll fésûlni a szõrét!de ha nagyon nagy kutya eza számodra,akkkor ott van például a Beagle,bár néha kicsit makacs,de nagyszerû társ!De ajánlom még nagyon nagyon a foxterriert is!Annnak csak akkor kell trimmeltetni a szõrét,ha nam sima szõrût veszel.Még aranyos kutyus és szófogadó a Jack russel terriermeg a basset hound!Nézz körül könyvekben!Sok fajta kutya van!Biztos találsz magadnak!Szerintem amúgy a kutyatrtásnak eza legnehezebb része!Hogy milyen kutyám legyen?Sok sikert!
Maja

HozzászólásSzerző: csoki » csüt. márc. 16, 2006 12:17 pm

Emese!

Van egy Nagy Kutyaenciklopédiám!És Láttam benne egy elbûvölõ kutyust!A terriereket nam nagyon szeretem,De a Labradorok igazi angyalok!A beagle az a kis elbûvölõ jószág!Lehet hogy Szafi mellé választok egy kiscsajt:D:D
Szerintem örülne neki ha lenne társasága!De nem tudom talán még keresek!Nem nagyon ismerem a Labradort ezért valaki tudna nekem segíteni?

Várok még fajtákat!És leírásokat róluk! [img]http://kiskutya.hu/components/com_simpleboard/uploaded/images/lányka.jpg[/img]
csoki

HozzászólásSzerző: csoki » csüt. márc. 16, 2006 1:38 pm

Sziasztok!
Ebben a Szent percban tudtam meg:Szafi nagybácsi!!!
Ez úgy történt hogy kutattam a családjáról és találtam egy igazi tesót!Galántai-Vadász Freddy of Wales Õ Szafi bátyya!És neki vannak kölykei !Ezeket a képeket már mutattam Katának és igen Kata õk szafi rokonai!Szafi a Beagle of Wels kennelbõl van!!:D:D Kép
csoki

HozzászólásSzerző: Maja » csüt. márc. 16, 2006 2:19 pm

Nagyon aranyosak így egy kupacon!:)

Itt egy fajta leírás;A beagle

A népszerű Beagle kicsi vadászkutya. Bár a vadászat természetes ösztöne, könnyen alkalmazkodó és boldogan elfogadja a külvárosi életet, amennyiben eleget mozoghat és változatos környezetben lehet.

Barátságos, játékos, tetszeni vágyik, de néha akaratos is tud lenni. Nagyon ellenálló, határozott és eltökélt, hajlamos a kóborlásra. Jól körülkerített udvaron és határozott, türelmes gondozással tartható.
A Beagle élénk, aktív és nagyon intelligens, ragaszkodó barát és társ. Erős és ellenálló, házban, vagy kutyaólban egyaránt tartható. Rövid, tömött, időjárásnak ellenálló szőrzete számos színben pompázhat és csak minimális gondozást igényel, mivel a Beagle szereti magát tisztán tartani.
Jó természetű és következetes, ragaszkodó viselkedésével gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt megszeretteti magát. Mérete gyakorlatilag bármilyen háztartásban tarthatóvá teszi, kellemes megjelenése és hangja miatt pedig bárkinek ajánlható.
Átlagos magassága 33-40 centiméter, súlya 12-14 kilogramm.

Remélem segítettem.A beaglenál csupán arra kell vigyázni,hogy nehogy ő legyen a főnök.A leírás is említi,hogy akaratos tud lenni.Megfelelő neveléssel viszont mindednt el lehet érni!
Maja

HozzászólásSzerző: csoki » csüt. márc. 16, 2006 2:30 pm

Emese!

Köszi de nekem is beagle-m van !A nagyiméktól fogok kapni kutyust náluk lesz!Húsvétig elkéne döntetnem milyet válasszak!
Várom válaszotokat [img]
csoki

HozzászólásSzerző: Maja » csüt. márc. 16, 2006 2:35 pm

Aha.Hát szerintem nagyon jó a Labrador meg a Golden!Lehet,hogy például a Goldennek hosszú a szőre,de nem vészes.Viszont ha szeretnél egy lenyűgöző társat,akkot válassz szerintem a kettő közül!De te tudod!Itt van egy Leírás Labradorol;

A labradorokat először arra használták, hogy az észak-atlanti jeges vizekben elfogják a hálóból kiszökő nagyobb halakat. Emellett jól használhatóak voltak a szárnyasok visszahozatalára is. Az elmúlt században, amikor a halászhajók az angol kikötőkbe vitték zsákmányukat, a fajta erejét és bátorságát hamar felismerték a helyi vadászok, akik azonnal tenyésztetni kezdték őket. Ennek eredményeképp a ma ismert labrador retriever elsősorban angol tenyésztésű fajta.
Mivel vadászkutya, és ezért ideje legnagyobb részét gazdájával tölti, a labrador retriever nagyon szereti az emberi társaságot. Ezért a gyerekek ideális játszótársa, családi kedvenc és védelmező. A fajta szelídségét és megbízhatóságát legjobban az jellemzi, hogy Ausztráliában gyakorlatilag valamennyi vakvezető kutya labrador retriever. A fajta rendszeres mozgást, többek között szabad futást igényel, mivel hajlik a lustaságra és a hízásra - különösen, ha nem táplálják megfelelően.
A fajta átlagos magassága 54-57 centiméter,
súlyuk 27-32 kg. A labradorokat először arra használták, hogy az észak-atlanti jeges vizekben elfogják a hálóból kiszökő nagyobb halakat. Emellett jól használhatóak voltak a szárnyasok visszahozatalára is. Az elmúlt században, amikor a halászhajók az angol kikötőkbe vitték zsákmányukat, a fajta erejét és bátorságát hamar felismerték a helyi vadászok, akik azonnal tenyésztetni kezdték őket. Ennek eredményeképp a ma ismert labrador retriever elsősorban angol tenyésztésű fajta.
Mivel vadászkutya, és ezért ideje legnagyobb részét gazdájával tölti, a labrador retriever nagyon szereti az emberi társaságot. Ezért a gyerekek ideális játszótársa, családi kedvenc és védelmező. A fajta szelídségét és megbízhatóságát legjobban az jellemzi, hogy Ausztráliában gyakorlatilag valamennyi vakvezető kutya labrador retriever. A fajta rendszeres mozgást, többek között szabad futást igényel, mivel hajlik a lustaságra és a hízásra - különösen, ha nem táplálják megfelelően.
súlyuk 27-32 kg. [img] A labradorokat először arra használták, hogy az észak-atlanti jeges vizekben elfogják a hálóból kiszökő nagyobb halakat. Emellett jól használhatóak voltak a szárnyasok visszahozatalára is. Az elmúlt században, amikor a halászhajók az angol kikötőkbe vitték zsákmányukat, a fajta erejét és bátorságát hamar felismerték a helyi vadászok, akik azonnal tenyésztetni kezdték őket. Ennek eredményeképp a ma ismert labrador retriever elsősorban angol tenyésztésű fajta.
súlyuk 27-32 kg.
Maja

HozzászólásSzerző: Maja » csüt. márc. 16, 2006 2:44 pm

Azt is tarzs akkor szem előtt,hogy neked van már egy Beagled!Tehát a kutyaválsztásban ez is fontos!Én akkor inkább egy súllycsoportban lévő kutyákat tartnék együtt,épp ezért lehet,hogy a labrador nagy.Persze nem muszály nagyjából ugyan akkorának lenniük.Viszont arra vigyázz,hogyha lány a Beagled,akkor ez ne legyen fiú!mert az húzós!:)

Ez egy újabb leírás,csak a Goldenről.Szólj,hogyha már nem akarsz leírásokat.Amúgy te magd is megnézhetes őket a www.hazikedvencek.hu -n!De nálam ez az oldal csak a Mozilla Firefox-szal jön be,úgyhogy ha nem olyanos van,akkor sajna szerintem nem tudod megnézni.

A golden retriever ideális családi kutya, szelíd, türelmes

Az arany retrievert a különböző vadászkutyák hozzáértő keresztezéséből tenyésztették ki, azért, hogy megjelenjen egy erőteljes testfelépítésű, agilis vadászkutya, mely szélsőséges körülmények között (esős és hideg idő) is képes a szárnyas vadat a vadászhoz vinni.
Napjainkban az arany retriever nem csak kiváló vadászkutya, hanem elsőrendű társállat és ideális családi kedvenc. Bármikor és bármilyen célra ideális, különleges a stílusa és az egyénisége, barátságos, vidám állat, aki a végletekig kiélvezi az életet. Szelíd, odaadó és nagyon türelmes, kiváló játszótárs a gyerekeknek, jól kijön egyéb állatokkal.
Nagyon intelligens, érzékeny, könnyen nevelhető, engedelmessége pedig utolérhetetlen. Nagyon szeret segíteni és részt venni a családi élet minden területén. Az arany retriever mindig úriemberként, jó modorúan és szeretetre-méltóan viselkedik.
Krémszínű szőrzete a fajta védjegye, csakúgy, mint kedves, sötét szemei és \"mosolygó\" arckifejezése.
Aktív fajta, sok mozgásra vágyik, leginkább jól körülkerített udvaron érzi jól magát.
Átlagos magassága 51-61 centiméter, átlagos súlya a szukák esetében 30,4 kilogramm, a kanoknál 35,6 kilogramm.
Maja

HozzászólásSzerző: csoki » csüt. márc. 16, 2006 3:49 pm

Köszönöm!Igen a golden érdekel!Nagyon kedves kutyának tûnik!Remálem tudsz róluk képet mióutatni! Kép
a képen látható kutyus Szafi tesója és Szafit õ tette boldog nagybácsivá!!:D
csoki

HozzászólásSzerző: Maja » csüt. márc. 16, 2006 4:49 pm

Örülök,hogy a golden érdekel.Természetesen tuok róla mutatni képeket,hiszen nekem is goldenem van.:)Minden gazda dícséri a kutyusát,de én még jobban.Ugyanis a golden általában jó választás.nem csavargós,szert a gazdi a közelében lenni.Rendkívül sok szeretetet tud adni.Persze van,hogy õ rá is haragszok,mert valamikor nagyon rossz.:)
A macskákat nem bántja,csak folyton kergeti õket.de nem vészes!:)Nagyon csöndes,egyáltalán nem házörzõ típus.Õ az a tökéletes társ,amirõl mindednki álmodik.Vagyis szerintem nagyon nagyon okos,szófogadó és édi kutyus!

Itt van egy kép Mollyról:

Kép
Maja

Következő

Vissza: Kiskutya portál