Lehet e szabadban tartani?

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Lehet e szabadban tartani?

HozzászólásSzerző: Ery » hétf. nov. 02, 2009 1:42 pm

tavasszal meglepem magam egy kutyával...gondolkoztam azon hogy dobermannt tartsak de olyan sok vélemény van hogy szabad e tartani a szabadban a rövid bundája miatt...valaki tanácsoljon valamit ez ügyben...
Ery

Válasz/Re:Lehet e szabadban tartani?

HozzászólásSzerző: Fancsámpancs » kedd nov. 03, 2009 3:37 pm

nyugodtan tarthatod a szabadban
Nekem egy labradorom van és télen hoztuk el és õ is rendkívül rövid szõrû
De legyen meleg háza ahová fagyos napokon bebújhat.
Fancsámpancs

HozzászólásSzerző: Rattler » kedd nov. 03, 2009 6:03 pm

Azért a labi és a dobi szõrét és egész tipusát nem lehet összehasonlítani!

A dobi rosszul tûri a hideget, csak akkor tartsd télen a szabadban ha van legalább valami fedett helység az udvaron, mosókonyha, kamra, bármi és ott tudsz berendezni neki egy dupla falú és nagyon jól kibélelt házat és etetõhelyet.
Amint elkezd esni a havasesõ, hiába van háza a szabadban, rossz nézni ahogy reszket. Így nagyon könnyen lesz izületes, és megfázik a veséje.
Rattler

HozzászólásSzerző: Ery » hétf. nov. 09, 2009 5:04 pm

csak azért kérdeztem mert oszlanak a vélemények és hát a dobihoz hasonló a vizsla is és nagyon sok ember a vizslát is szabadban tartja...a hõszigetelt kutyaház alap lenne sztem...
Ery

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. nov. 09, 2009 6:19 pm

Attól hogy nagyon sok ember csinál valamit, lehet az nagyon rossz.
A közvetlen szomszédom 10 éves vizslája éppen most haldoklik. Egy éve vesebeteg azóta a ma kapható legjobb diétás tápot rendelte az orvos. Fél éve már egyszer 2 hétig naponta infúziózták. Most mielõtt elvitték az orvoshoz úgy nézett ki mint aki egy haláltáborból szabadult és egy egész napig a hasán csúszott mert nem tudott lábraállni. Nem tudom él-e még.
Rattler

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. nov. 09, 2009 6:22 pm

De egyszerû a dolog. Ha mindenképpen a szabadban akarsz kutyát tartani akkor olyat válassz, amelyik azt jól bírja. Hosszúszõrût. Ne a saját igényeidet helyezd elõtérbe, hanem az általad biztosítható tartási körülményeket.
Rattler

HozzászólásSzerző: Éca » hétf. nov. 09, 2009 7:33 pm

Sziasztok!

szerintem olyan megoldással amit Éva javasolt a mosókonyháról, nem lehet baj, de inkább tavaszon kéne kölyköt venni, hogy megerõsödjön kicsit a tél elõtt. megfelelõ táplálékkal és kellõ izomzattal rendelkezõ dobival nem lenne gond, szerintem.
de Éva második gondolata talán még jobb, ha mindenképp ilyen típusú munkakutyára vágysz, akkor ott a rotti(õ gond nélkül el van kinn), vagy német juhász, schnauzer....
Éca

HozzászólásSzerző: agi112 » hétf. nov. 09, 2009 9:01 pm

Csatlakozom Évihez mig a labi röhögve be megy a hideg vizbe még télen is ugy a dobi már nem vigyorog rajta ezer küll a 2 fajta azért ha lehet ne kutyuljuk õket mert csak kutyák mielõtt fajtát választasz nézz a neten utánna ill a tenyésztõknél is érdeklõdhetsz
agi112

HozzászólásSzerző: Ery » kedd nov. 10, 2009 9:50 am

mindenképpen tavasszal akartam venni kutyát...a dobin kívül pedíg a másik gondolatom a németjuhász lett volna...
megfogadom a tanácsotokat...próbálok tavaszra kialakítani egy megfelelõ helyet neki ha nem megy akkor másik fajtát választok
Ery

HozzászólásSzerző: Rattler » kedd nov. 10, 2009 12:33 pm

Így már mindjárt más lesz a helyzet, örülök ha segítettünk.
Gondolj mindig az én szegény Ancsa szomszédomra. Nem tudom hogy él-e még.
Rattler

Következő

Vissza: Kiskutya portál