kutyanevelés

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: martifarkas » csüt. ápr. 30, 2009 5:35 pm

Nem akarok vitatkozni, de a sokéves tapasztalat mondatja velem is: hajlamos a szökésre a retriever.
Magyarázatok nincsenek miért, leginkább brahiból, meg mert meg tudom csinálni, vagy tudomisén...
Az én legnagyobb szerelmem, 2.2 m-ig hitelesített mászó, tovább még nem próbáltuk.
..és egyik igen, másik nem.
Ezt meg kell tanulni kezelni, és pont.
Avatar
martifarkas
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Enix » hétf. máj. 04, 2009 8:29 am

Évi sziaaaa!
Olvasgatok én, csak bizonyos okok miatt nem szoktam írkálni... Jól vagyunk, dolgozunk, fejlõdünk... Remélem Ti is jól vagytok. Igen, ez bennem is felmerült, amit írtál, de ezt amit írtál én nem tudtam volna ilyen disztingváltan megfogalmazni, így inkább nem reagáltam le.
Avatar
Enix
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Enix » hétf. máj. 04, 2009 8:36 am

Márti szintén nem vitatkozásból... DE! Annyiból igaz, hogy mivel lévén vadászkutyáról beszélünk, sokkal intenzívebben érdeklik a szagok történések mint más kutyafajtát, na ezt el tudom fogadni. Ez kell is, illetve hozzátartozik a retriever jelleméhez, hiszen ezeknek hiányában nem tudnád végigküldeni vonszalékon mondjuk... Azonban maga a szökés az unatkozási jelenség. Ha egy retriever le van terhelve feladatokkal (igen, nem csak a testét, de az agyát is le kell terhelni...), akkor az nem fog szökni. Kérdem én... Carlos erdei sétánál (nincs ebben az esetben munka) 30-40 méterenként visszanéz... Mi ez, ha nem kötõdés a gazdához. Az már más kérdés, hogy ha szólok, visszajön. Ez már képzés. Hajlamosnak tehát hajlamos, azonban több kutyás ismerõsöm van, akiknek más típusú kutyája van, ugyanúgy szöknek ha nincs terhelés... Szóval azt kell mondjam, nem hajlamos jobban a szökésre mint más fajták, csak érdeklõdöbb.
Avatar
Enix
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Kingu84 » hétf. máj. 04, 2009 5:46 pm

Sziasztok!
Újra hozzátok fordulok egy kis segítségért :) Asszem sikerült kissé elkényeztetni a kutyámat :) Bár elvégeztük az emelt szintű engedelmességit is, de ha új terepen vagyunk, ahol más kutyák is vannak, akkor képtelenség behívni. Ő mindenáron elindul felderítő körútra, és se lát,se hall (főleg ha még jutifalat sincs nálam) Mit tegyek, hogy helyrehozzam, amit elrontottam? Mert tudom, hogy érti, mit akarok, és amikor olyan kutyával vagyok, akit jól ismer, akkor nincs probléma.
Amúgy most múlt 1 éves!

Szemi és a szülinapi torta
Kép
Avatar
Kingu84
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Sandan » kedd máj. 05, 2009 12:04 pm

Egyetértek Enixékkel, ha nem foglalod le a kutyádat, talál magának más elfoglaltságot, és ez vagy a kártevés (rágás, rombolás, ásás az udvaron), vagy megtalálja a módját, hogy kijusson egy kis csavargásra. Fajtától függetlenül. Ha viszont meg tud lépni a gazda feladata ezt megakadályozni, olyan kerítéssel ellátni az udvart, amin nem tud átmenni a kutya (vasháló alulra, villanypásztor stb.). Azt ne felejtsétek el, hogy a kutyáért mindig a gazda a felelõs!
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: fruzsika » kedd máj. 05, 2009 4:10 pm

én akkor se értek egyet ezzel. de kinek mi a véleménye.
és nagyon jo ötlet az uj kutyus. épp elég fájdalom volt a másik kutyust elvesziteni.4 évig volt velünk a kutya.nagyonis kötödött hozzánk.bujt.szeretett.rendesen ölelgetett.de kiment mindig.kinyitotta a lábával az ajtot.
3 honapig kerestük kb. rendörséggel hirdetéssel mindennel. nem lett meg.
Avatar
fruzsika
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: martifarkas » kedd máj. 05, 2009 10:45 pm

Oké, mindenkinek igaza van! Valóban kell a terhelés a kutyának, és a fiam rendkívül bájos teremtés. Azonban sok éves tapasztalat mondatja velem azt, hogy bizony eb és eb között is különbség van. Tökkirálynak nincs az a terhelés, amitõl kipilledne a vágya. Kipróbáltuk ezt már sokszor...de õ egy külön sztori, külön egyéniség. Õt nem lehet semmi mellett és semmi ellen említeni, hiszen teljesen egyedi eset. Sok kiképzõ látta már, és ritka keményfejû kutyának van nyilvánítva...haha.Egyébként Õ is stabilan behívható, szép lábmunkája van, ügyesen dolgozik...de a brahizász ki nem hagyná.
Tudjátok mennyi a \"nagy szõkés\"? Kiugrik, és 20 másodpercen belül ott csücsül elõttem, miután megkerülte az udvart. Ennyi!
A másik 4-nek esze ágában sincs szökni!!!
..azért írtam, hogy a mi Fiunk az naaaagyoon más.
De bizony igaz, hogy a retrievernek foglalkozás kell, sok-sok játék és mindenféle jó dolog. Kép
Avatar
martifarkas
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Enix » szer. máj. 06, 2009 9:14 am

Fruzsina látom már nem tudunk meggyõzni, de azt hiszem Te az az ember vagy, akit talán már nem is akarok. Sajnálom hogy eltûnt a labid, és sok sikert kívánok az új családtagodhoz, remélem egy ilyen társasági kutyával hamarabb megtalálod a hangot mint egy vadászkutyával. Egyébként ha még érdekel, akkor meg lehet keresni a Retriever rescue-t, ahol õk szívesen felteszik az eltûnt kutyádat a honlapjukra, képpel, leírással és infóval, valamint remélhetõleg chip számmal (ugye volt benne?!), valamint körbenézhetsz náluk is, háthta náluk kötött ki... vagy ezt az utat már megjártad?
És mégvalami. vélemény ide vagy oda, megkérlek rá, hogy ne terjessz valótlan dolgokat semelyik fajtákról sem. Tépem a hajam a sztereotípiáktól, fõleg ha az az imádott fajtám. Köszönöm megértésedet.
Avatar
Enix
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Re: kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Killa73 » kedd feb. 07, 2012 5:47 pm

Sziasztok!
Nekem beaglem volt. Ha valamelyik fajtában abban benne van a szökés hajlam. Rengeteget szenvedtünk kerítésjavítással és neveléssel. Végül új gazdit kerestünk neki, ahol már volt egy beagle így reméltük nem fog unatkozni.
Ezek a tapasztalatok miatt választottuk a golden retrievert. Imádom. Annyira okos, szót fogad elsőre, mintha imádna tanulni, buszon is kiválóan lehet utaztatni pedig még csak 6 hónapos. A mamáméknál van egy vizsla és gyakran átvittem, hogy barátkozzon. Nagyon jól eljátszanak, teljesen kimerül olyankor. Ma viszont megszökött. Nagyon szomorú vagyok :( Mikor hazaértem a kapubán várt mint minden nap, mintha érezne mikor jövök haza. El kellett mennem a mamámhoz ebédelni, előtte játszottam vele fél órát, hogy lássa Ő az első. Aztán biciklire ültem, mondtam neki ,hogy marad-mint minden alkalommal ha itthon hagyom- és átmentem ebédelni. Mikor végeztem és kijöttem ott ült a mamámnál a kapuban és várt. Tudom, hogy ilyenkor nem szabad leszidni, szó nélkül hazajött velem. Megkerestem hol jutott ki...szétszedte a kerítést. Bejöttem szó nélkül. Azóta ül a teraszajtóban és nyüszít. Nem tudom mit csináljak, ezért kérnék tanácsot..még csak hat hónapos..nem élném túl ha elszökdösne és történne vele valami.
Avatar
Killa73
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd feb. 07, 2012 5:31 pm

Re: kutyanevelés

HozzászólásSzerző: prorokizabella2001 » szomb. márc. 10, 2012 7:48 pm

Szia!
Nekem az lenne a problémám hogy a kutyusomat a lakásban tartom és amikor látom hogy ki kell mennie akkor mindig szaglászik és körbe-körbe járkál a szobába. Akkor természetesen kiengedem az udvarra de ott nem végzi el a dolgát.Beengedem akkor az az első dolga hogy bepiszkít :( és egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele.
Ebben kérném a segítségedet és addig is nagyon szépen köszönöm.
Avatar
prorokizabella2001
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szomb. márc. 10, 2012 7:39 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron