kutyanevelés

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: livelygolden » szomb. nov. 22, 2008 12:39 pm

SZia Linda!

Nem ajánlanék kutyasulit semmiképp, ott nem tudnak ilyen eseteket kezelni a legtöbb helyen...
Én inkább egy magánkiképzõ/viselkedészavarokban jártas trénert javasolnék, hogy nézze meg, õ \"belelát\" a kutyába, tud tanácsot adni.
Sajnos a fajtát nagyon nem ismerem, így érdemlegesen nem tudok segíteni:-(
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » szomb. nov. 22, 2008 12:57 pm

Köszönöm a választ,bár egy kicsit megijedtem...Lehet,hogy viselkedés zavara van?Ha igen,akkor nem tudom mitõl lehet,mert sosem vertem a kutyámat,nem neveltem idegenek ellen,idegen sem bántotta soha.Mindíg emberek közelében van,otthon is nyugodt a környezet,tehát tényleg nem értem a dolgot.
A kutyasuliban tudok érdeklõdni efféle magán trénel felõl?
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: livelygolden » szomb. nov. 22, 2008 1:06 pm

Hú, ezt most nem biztos, hogy jól el tudom majd magyarázni...
(szobatársam ebbõl írta a szakdogáját, õ nagyon profi ebben:-P)
Szóval viselkedészavarnak mondható lényegében minden olyan dolog, ami a gazdát zavarja.
Tehát akár egy folyamatos ugatás, akár a kert szétásása, akár ahogy mondtad a túlzottan védeni akarása a kutyának.

Ez nem feltétlen a te hibád, de semmiképpen nem úgy, hogy bántva volt a kutya!
Különbözõ indegekre különbözõféleképpen reagál. Lehet, hogy benne volt már egy ilyen védõ hajlam, ami mondjuk vmilyen hatásra elõjött. Namost ha az ember ezt felismeri az elején és jól reagálja le, akkor valószínûleg másként alakul a kutya. Amikor már kialakult a \"rossz szokás\" már nehezebb. És lényegében az ilyenekkel foglalkozó emberek ezt látják és megpróbálják a legjobb módszerrel ezt a magatartásformát átalakítani.

Remélem le tudtam írni picit, amit szerettem volna:-)
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » szomb. nov. 22, 2008 1:35 pm

Azt hiszem,értem mit szeretnél mondani.Most már csak annyi van hátra,hogy találjak erre a problémára egy profit(mert a kutyusomnak a leghozzáértõbb személyt szeretném megtalálni),aki megnézi.Kutyasuliknál tudok ilyen szakképzettségû embereket találni?Vagy nem ott keresni õket?
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Jassal » hétf. nov. 24, 2008 9:23 am

Juhász Györgyné írta::
Nagyon hosszú az egyedül töltött idõ, még felnõttnek is.
A napirenden én annyit változtatnék,hogy reggel ébredés után azonnal pisilni kellene menni, csak 5 percre. A másik 2 alkalom mellett gondolom. Amikor hazaérsz az rendben de a kaja után itt is beraknék még egy pár perces utat.
Nagyon pici, be kell hogy vésõdjön az hogy lent kellene mindent elintészi. Az egyedül töltött 8 óra, illetve az utazást is számítva több, csak pelussal lehet megoldani, de akor most inkább erre kellene csak szoktatni és majd nagyobb korában a lejárást.


Köszönöm a tippet. Változtatok a helyzeten, ahogy leírtad. A csak pelenkahasználat nem mûködik, mivel kiköveteli, hogy menjünk le idõközönként, amikor otthon vagyok. Valójában nem rombol, míg nem vagyok otthon. Az egész napot végig szokta aludni. Ásítozva, nyújtózva jön elém, mikor hazaérek. Sírás még soha nem volt, sem miután elmentem, sem mikor hazaértem.
Avatar
Jassal
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: eni.smart@freemail.hu » vas. nov. 30, 2008 7:14 pm

Én is hasonló cipõben járok ,anyosomék ma vitték haza Ginát a kisfrancia bulldinkat.Évek óta vágyom kis kutyira 5-6éve biztos!,tudtam nem lehet, mert én bizony dolgozom párommal együtt teljes munkaidõben.De a múlt hónapban megnéztünk egy gyönyörû almot ,és nem tudtunk ellenállni.Mint a gyerekek.Pedig már rég nem vagyunk azok.Mi is a kutyapelus használatára fogunk hagyatkozni remélem rátudjuk szoktatni ,mert itt a tenyésztõ újságot használt kis elkerített helyen.Míg nedvszívósága végett én elõnybe részesíteném a pelust.
Kérlek írjátok meg a tapasztalataitokat ,ha ti is teljes munka idõben dolgozó ,lakásban élõ emberek vagytok! Köszönöm! Kép
Avatar
eni.smart@freemail.hu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » vas. nov. 30, 2008 8:06 pm

Encsi!
Nekem papírra pisilt és kakált.Mikor bevittem a kutyusomat a lakásba,azonnal felavatta,kakált,pisilt.Lenejlonoztam egy helyen,ahol nem volt útban a \"dolog\",tettem rá bõven újságpapírt,és amikor pisilt,leszidtam kicsit,hogy \"nem szabad\",és a kijelölt helyére tettem,ott megdícsértem.Meg is tanulta szinte rögtön.Reggel,mielõtt elindultam dolgozni tisztát tettem le,mikor hazaértem,szintén azonnal kicseréltem.Nekem 4 hónapos korára nem kakált be,a pisirõl is 5 hónapos korára teljesen leszokott úgy,hogy addigra kibírta a 10-11 órát.A levitelt úgy szoktattam,hogy hiába volt kicsi,nem vittem le csak 3x,mert eredetileg is ennyi levitelt akartam.Ezt hamar megszokta,legalábbis sokan mondták,hogy hamar lett szobatiszta.
Sok sikert!
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: gretikis » kedd jan. 20, 2009 5:01 pm

sziasztok !!!
nekem van egy puli németh juhász kutyám.Most 9 hónapos és nagyon hisztis!!!Nem minden hall meg szelektív a hallása válogat a kajában és hogy ha a fenekére akarok csapni mert rosszat csinált akkor vissza kap(sõtt már 2 szer meg is kapott)
Segítségeteket szeretném kérni hogy mit tegyek hogy szófogadóbb legyen???
Elõre is köszönöm. Kép
Avatar
gretikis
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Enix » szer. jan. 21, 2009 9:39 am

Szia Gérti!

Nem hisztis az a kutya, hanem neveletlen. A puli amúgy sem könnyû jellem, ezekszerint az dominál benne. Nálatok nincsen lejátszva a falkavezér szerep, azt gondolom õ magát tartja annak. Kajaválogatást egy módon tudja elérni, ha hagyod. Nekem egyik sem válogatott soha, de nem is adtam rá lehetõséget. Mit eszik?
A fenékrecsapás szerintem nem jó fegyelmezés. Ennél sokkal jobb ha hangosan mondod a nemkívánt cselekvésnél a NEM! szót, és megrázod a kutyust a marjánál.Egy-két ilyen után már elég lesz csak a tiltószó, és akkor abbahagyja a nemkívánt cselekvést. Visszakapás... Ha enyém kapna oda, kb akkora pofont lenyomnék neki hogy a kert végéig repülne. Ez megengedhetetlen. Ez dominanciális viselkedés. Azonnal meg kell torolni. Marnál elkapni, és keményen megrázni, ha erre sem reagál akkor pedig én biztosan lenyomnám a földre amíg le nem higgad. A szelektív hallás szintén engedetlenség. Részesült õ már képzésben egyáltalán? Mesélj róla.
Avatar
Enix
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: gretikis » szer. jan. 21, 2009 7:17 pm

Szia Enix !!!
Köszönöm szépen a válaszod!Hát mit eszik...Első sorban száraz kölyök kutya tápot kap(pedigree vagy darling...mert ezt a két félét szereti csak-vagy lehet hogy csak azért ezt a 2 félét mert kicsi kora óta ezt kapta...nem tudom)meg kap konzervet reggel-este kap abbol a kajából amit mi eszünk,néha csokit is eszik,babapiskótát nagyon szereti,tejet,narancsot,banán,alma-hát almából meg tud enni 2 egészet is,jah meg kap denta stikset(a fogára)meg mikor jó kislány akkor meg juti falit:)
Az lehet ám,hogy okot adtam a válogatásra mert ha nem ette meg és ott volt már egész nap a tányérjába és nem nyult hozzá persze hogy kidobom mert melegen volt és megromlott.
A sokkal hangosabban-nal meg az a baj hogy már szinte olyan hangosan mondom hogy már a földszinten is hallják de ő csak a 5-6 ikra megy a helyére vagy fejezi be épp azt amit nem szabadna.
Képzés...hát annnyi képzésben részesült amit itthol, kap...már letud ülni,fekszik,pacsit ad,hízeleg,...amit eddig megtanult.
Lehet hogy velem is gond van mert én nagyon kuytás vagyok és nagyon eltudom kényeztetni.pl.ha megyek vásárolni akkor neki is mindig veszek valami jatékot vagy valami ujdonságot.juti falit amilyet még eddig nem kapott.Meg ha a páromtol kikapott akkor meg mindig hozzám bújt és tudta hogy ott velem biztonságba van mert én akkor engedtem hogy oda bujjon hozzám,....és ő ekkor élt a lehetőséggel.
Kép
Avatar
gretikis
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 6 vendég