kutyanevelés

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: livelygolden » hétf. nov. 17, 2008 2:34 pm

Szia Ildikó!

Örülök, hogy végre lekerült a gallér, remélhetõleg tovább fog javulni a srác és kiküszöbölghetõk a szökések:-)
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Nettique » hétf. nov. 17, 2008 3:41 pm

Szia!
Nekem lenne egy ötletem. Mivel a kutyák többnyire akkor isznak sokat, miután ettek, így minden evés után ki kell vinni egy kicsit az udvarra és akkor biztos,hogy fog pisilni. Mivel még csak két és fél hónapos,még most kellene a rendszerességre rászokatnod, és majd õ is tudni fogja, hogy kaja után levegõzés van. Minél többször viszed ki az udvarra a kutyust,annál jobban megszokja, és utána nem is lesz hajlandó máshol pisilni, csak kinnt az udvaron.
Ha lehet még egy tanácsom: szerintem a pelenka nem jó ötlet, mert ha véletlenül bele is pisil, akkor is csak \"nyûgösebb\" lesz, és macerás lesz akár az udvarra is kivinned. Nem érezheti magát túl jól benne, pontosan ezért mondom, hogy mindennek a lényege a RENDSZERESSÉG és a SZOKTATÁS kérdése.
Bízom benne,hogy segítettem ezzel neked.
Üdv:Netti
Avatar
Nettique
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:47 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. nov. 17, 2008 3:47 pm

Marianna, akkor most 10 hetes a kutyád és 6 hetesen vitted haza.
Még ne várd tõle, hogy megértse, de ha érti is esetleg, annyira fiatalon vettétek el az anyja mellõl és még mindig annyira fiatal. Minden evés és alvás után, és minden nagy játék közben is rá kell tenni a pelusra. Mindig figyelni kell õt és ha már éppen csorog akkor is felkapni és rátenni. Részben nem tudja visszatartani, részben pisilni kell izgalomtól, mozgástól, jókedvtõl stb.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Sandan » hétf. nov. 17, 2008 6:43 pm

Szia Marianna!
Nálunk ez úgy mûködött, hogy bár az eb kinti kutya, rendszeresen be szoktuk vinni az irodába. Ha ott becsurrant, akkor csak egy szidást kapott, hogy \"rossz kutya\", amúgy meg minden evés, és alvás után mentünk le vele az udvarra. Ha sikerült neki az udvaron, jó nagy dicséretet kapott. Aztán így szépen kialakult benne a tudat, hogy a wc kint van. Most már egész éjszaka bent alszik az elõszobában (hát hideg van már kint :-)...), és gond nélkül jelzi, ha ki kell menni, de az az általános, hogy végigalussza az éjszakát. Pont, mint egy jó gyerek... :-)
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Sandan » hétf. nov. 17, 2008 6:53 pm

Köszi Dóra! Mi is örülünk a pozitív változásnak.
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Jassal » szer. nov. 19, 2008 11:48 am

Köszönöm szépen a sok jó ötletet. Ha jól értettem a választ, egyelõre nincs nagy gond. Vagyis, ha vissza tudná tartani, akkor menne is. Valójában én is ebben bíztam, de megnyugtató nálam tapasztaltabb emberek véleménye. Sajnos az anyukájától nem akarattal vettem el ilyen hamar, s.o.s. helyzet alakult ki, így ha pár hétnél hosszabb életet akartam neki biztosítani, ez a nem túl jó lépés maradt. Két rossz közül a kisebb rosszat választottam.
Avatar
Jassal
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. nov. 19, 2008 12:59 pm

Ok, nem írtad hogy mennyi idõt tölt egyedül a picur, mindenesetre amikor vele vagytok akkor szinte állandóan az egyik szemnek rajta kell lenni. Hamarosan fel fogod ismerni a mozgását, amikor készül pisilni, akkor már felvenni, a megfelelõ helyre rakni, ott is tartani mindaddig amig visszajön az inger és jó helyre pisil. Ez sokszor jópár percig is eltarthat. Ha mégis elkolbászol, akkor pár perc múlva ujra visszatenni.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Jassal » pén. nov. 21, 2008 10:37 am

Valójában egész jól beállt napirendünk van. 6-kor kelünk, reggeli és utána le. Általában 8-ra vagy 9-re megyek dolgozni. Tehát reggel játék és 2-szer lemegyünk kaki-timera. 8 óra a munkaidõm, tehát ennyit van egyedül. Ahogy hazaérek, rögtön indulunk le, majd kaja. Játék, este 8-kor megint le, játék és este 10-kor utoljára a nap folyamán megint le. Azután szundi. Ez így megy minden nap. Persze vannak pisigondok akkor is, ha otthon vagyok, de még soha nem kakilt be. Jelzi, ha le kell vinnem.
Avatar
Jassal
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. nov. 21, 2008 1:42 pm

Nagyon hosszú az egyedül töltött idõ, még felnõttnek is.
A napirenden én annyit változtatnék,hogy reggel ébredés után azonnal pisilni kellene menni, csak 5 percre. A másik 2 alkalom mellett gondolom. Amikor hazaérsz az rendben de a kaja után itt is beraknék még egy pár perces utat.
Nagyon pici, be kell hogy vésõdjön az hogy lent kellene mindent elintészi. Az egyedül töltött 8 óra, illetve az utazást is számítva több, csak pelussal lehet megoldani, de akor most inkább erre kellene csak szoktatni és majd nagyobb korában a lejárást.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:kutyanevelés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » pén. nov. 21, 2008 3:58 pm

Sziasztok!Lenne egy komoly kérdésem!A kutyám nagyon vad!Lakásban nõtt fel,mindíg érintkezett idegenekkel,de ennek ellenére,már nem tudom szabadon sétáltatni,mert ha egy lelket is meglátok,azonnal meg kell fognom.Az rendben van,hogy észreveszi az idegent a környéken,de felspanolja magát,és sokáig \"puffog\",méltatlankodig,hogy mit keres õ ott.Ez csak a sétáltatásnál van.Ha buszon,vagy a sétálón megyek vele,akkor normális.De!Ha hozzászól valaki,vagy ha velem mer szóba állni valaki(idegen),akkor mindegy neki,hogy hol van,ugat,és ha nem fejezi be az illetõ személy,támadna is,ha 3 szónál több,amit beszél.Bár a parancs szóra fegyelmezi magát,de az ugatást nem hagyja abba.Elmondhatom,hogy minden helyzetben hallgat rám,csak ebben az egy esetben nem.Hogyan tudnám rávenni,hogy ha ráparancsolok,akkor a száját is fogja be?Nagyraértékelném a válaszokat!Egyébként akita kanom van,és a fajta jellemzõje,hogy védelmezi a gazdit,na de ennyire???
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég