Kutyák összeszoktatása

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Kutyák összeszoktatása

HozzászólásSzerző: Brigi20 » vas. aug. 21, 2011 7:23 am

Helló!

Egy problémám lenne. Van egy egy éves keverék kutyusunk, és úgy gondoltuk, mivel mindig annyira szeretne játszani a szomszéd kutyákkal, néha át is szökik hozzájuk (oda is most hoztak egy kiskutyát) ezért hozunk neki egy társat.
Egy Golden Retriever kiskutyát hoztunk, először kapun keresztül ismerkedtek, aztán bevittük a picit az udvarba. Megszaglászták egymást, az egy éves kutyus (Bodza) elég jól fogadta szerintem a kicsit. Csóválta a farkát, szaglászta, aztán egy vizes tálkából is ittak, sőt, két külön edénybe szépen nyugodtan ettek is. Nem volt különösebb probléma.
Aztán Bodza rákezdett arra, hogy az orrával böködi a picit, vagy néha néha a bundáját harapdálja. Nem fájt a kicsinek, mert nem sírt, csak taszigálta őt Bodza. Aztán apukám szokás szerint húst akart adni Bodzának, de a kicsi ezt a helyzetet ugye nem ismerte, és ő is odafutott, a húsért. Bodza ekkor váltott át (anya szerint túl) agresszív viselkedésbe. Én magam nem láttam őket, csak anya és a bátyám, de a zűrzavart hallottam. Bodza morgott, és kergette a kicsit, állítólag oda is kapott neki, a kicsi meg keservesen sírt. Anya ijedt meg a legjobban, felkapta a kicsit ölbe, és lenyugtatták Bodzát, aki ez után megszaglászta újra a picit, de nem bántotta, és megint csóválta a farkát. Szerintem nem lenne különösebb baj velük, csak összevesztek az ételen, anya viszont félti a kicsit ezek után. Ezért éjszakára külön választotta őket.
Megint semleges területen próbáljuk összebarátkoztatni őket, mert a kicsi egyre bátrabb, ő odavan Bodzáért, de ő fut előle, és csak szaglászgatja vagy böködi az orrával, a kicsi viszont már úgy akar játszani vele mint az anyjával, egyszer hallottam, hogy farokcsóválás közben rámorgott a nagyra játék közben. Anya fél, hogy Bodza ezért megint nekimegy, és esetleg komolyabb kárt tesz a piciben.
Mit tanácsoltok? Mert anya egy napot adott a kiskutyának, ha az alatt nem szokja meg Bodza, akkor azt mondta elviszi, mert fél.
Szerintem csak kis időre lenne Bodzának is szüksége, hiszen eddig egyedül volt, de láttuk, hogy minden kutyával barátságos, akkor is, ha beszöknek az udvarba és itt töltenek egy kis időt. Pedig egész nap vele foglalkoztunk a pici helyett, szóval azóta is féltékeny lenne a hús miatt?
Kérlek, segítsetek! Megszokják egymást idővel?
Avatar
Brigi20
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: vas. aug. 21, 2011 7:13 am

Re: Kutyák összeszoktatása

HozzászólásSzerző: Szotyiskata » hétf. aug. 22, 2011 10:33 am

Szia,

ezt a könyvet ajánlom neked: Fennel, Jan:
Tanuljunk meg kutyául - Harminc nap, hogy egy életen át megértse a kutyáját
A bookline-on most csak 1600 forint, és minden de minden úgy működik ahogy ott le van írva! Sokat ír a kutyák összeszoktatásáról! Én ajánlom a szerző mind3 könyvét,brilliáns.
Egyébként az hogy kicsit harcolnak, normális,mert falkavezér csak 1 lehet egy csapatban. Ti, a gazdik tudtok ezen változtatni a viselkedésetekkel (etetés kulcspont), hidd el, ha mindannyian odafigyeltek,semmi gond nem lesz.
Avatar
Szotyiskata
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: pén. aug. 19, 2011 9:57 am

Re: Kutyák összeszoktatása

HozzászólásSzerző: csicsimo » vas. szept. 11, 2011 8:53 pm

Sziasztok!


Van egy olyan apró problémám,hogy van egy 5éves Bernáthegyi kan kutyusom. nemrég 2napja hoztunk mellé egy 9hónapos Bernáthegyi szuka kutyát.Mi a kan kutyától féltünk de a kis csaj volt a mérgesebb.A miénk barátkozna de a szuka morog meg harabdálja lezavarja a teraszról meg ilyenek.A kanunk olyan édes ő úgy játszana mindig megy utánnamehunnyászkodik jóformán előtte.Kérdésem az lenne mikor lesz változás mikor lesznek puszi pajtások.
Válaszotokat előre is köszönöm.Tanácsot fogadok mit csináljak velük.
Avatar
csicsimo
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: vas. szept. 11, 2011 8:38 pm

Re: Kutyák összeszoktatása

HozzászólásSzerző: Bonivagyok » vas. szept. 18, 2011 12:46 pm

Sziasztok!Van egy kis problémám.van egy bichon havanese és egy mopsz kutyusom. és mikor eszik a havenesem akkor oda megy a mopsz és neki támad. mit tegyek? létszi segítsetek!!
Avatar
Bonivagyok
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: vas. szept. 18, 2011 12:42 pm


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég