Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: b-gabi » szomb. júl. 23, 2011 8:13 pm

Van egy két éves keverék kan kutyán, és két napja befogadtunk egy kb. másfél éve kan spánielt. Nem nagyon jönnek ki egymással. Vagyis nagyon nem. Az új kutyus akarja uralni a helyzetet. A régi kutyánk nagyon félős, így általában menekülőre fogja, de igazán nem hódol be. Egyre komolyabban veszekszenek. Az új kutya mindenre féltékeny, de ha kettesben vannak akkor semmi gond. Csak ha mi is ott vagyunk és kaja van, vagy játék. De pl már házat őrizni sem hagyja az jövevény a régi kutyánkat. Valaha is összeszoknak? Mit tegyünk?Egyébként elég népes családunk van, különböző korosztályokkal, szóval nagyon nehéz nevelni.
Avatar
b-gabi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szomb. júl. 23, 2011 8:07 pm

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: macoka98 » szer. júl. 27, 2011 8:03 am

Sziasztok!
Van egy 4 éves szuka keverékem!Kicsit félénk rossz előélete miatt de nálunk békére talált az idős palotapincsink mellett!Nincs is velük semmi baj de kaptunk egy harmadik kiskutyát!Aki kan a másik 2 szuka mellett!Kijön a keverék az új kutyussal csak akkor van baj mikor valameikhez hozzányúlok féltékenyek egymásra! de az idős kiskutyával nem hiszem hogy kijönne a kiskutya!
hogyan szoktathatnám össze őket??
A választ előre is köszönöm!
Adri!
Avatar
macoka98
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szer. júl. 27, 2011 7:53 am

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: kata1963 » szer. aug. 03, 2011 11:30 am

Sziasztok! én szívesen segítek, 5 kutyám van, mint a képen is látható:)! Mind szukák, és semmi gond nem volt nálunk, nincs is! Még nem ismerem ezt az oldalt, nem rég regiztem, de e-mailt remélem látjátok, oda írhattok! Felveszlek msn, v skype, beszélhetünk!:) Üdv: KATA
Avatar
kata1963
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: kedd aug. 02, 2011 2:38 pm

Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: Chabox » szer. aug. 03, 2011 2:36 pm

Hello! Van a családban egy 13 éves német juhász. 1 napja érkezett egy 6 hetes amerikai staffordshire terrier kan. Nem tudom kijönnek e majd egymással. Mikor bemutattam neki letettem a lábamhoz a kicsit, a nagy szagolgatja és mindig ment vizet inni, izgatott volt. A kicsi buzerálni akarja állandóan nem fél tőle. A nagy hátrál tőle és olyan mint ha meg akarná kapni, mikor hozzá ér a kicsi, de nem vicsorog és nem is morog. Ott voltam mindig fél méterre tőlük ha lenne valami gond. néha félre löktem kicsit a nagyot meg rászóltam. Ez amúgy normális hogy így reagál a nagy? Am volt 5 évig egy nőstény puli társa a nagynak. Pár évvel volt fiatalabb a nagynál, csak elpusztult. Hogy bírnám őket össze szoktatni, hogy ne legyen köztük majd vita? A kajánál nem hiszem hogy lenne vita mert az öreg nem kaja féltő!! Vannak pipik de azokat se bántja :D, pedig sose látott még pipiket!
Avatar
Chabox
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szer. aug. 03, 2011 2:13 pm

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: jvercsi » szer. aug. 17, 2011 12:55 pm

Nekem két felnőtt kan kutyussal van problémám. Összeköltöztünk a szüleimmel (újra), és nekünk van két kutyánk egy kicsi és egy colli szerű keverék menhelyről van. Neki is van egy kutyusa, az meg tacskó szerű, kis köpcös.Ő nem menhelyről van, de az első gazdája nem bánt vele szépen, kicsi korában elhoztuk onnan. Mikor először próbáltuk összeismertetni őket, pórázon, már akkor látszott, hogy a kicsi köpcös nem örül az új jövevénynek. A másik kutyánkkal ismerték egymást vele semmi gond. Most teljesen külön vannak rekesztve egymástól. Ha külön engedem ki őket a kennelből akkor semmi gond nincs. De ha együtt akarom, hogy szabadok legyenek a kicsi a szagolgatáskor rámordul és odakap, amiből verekedés lesz. Szeretnénk őket szabadon tartani és a kennelt csak alkalmanként bezárni, de addig míg ő így reagál nem lehet. Egyáltalán nem hunyászkodik meg, nem látja be, hogy ő a kisebb. Most arra gondoltam, hogy veszek nekik szájkosarat (bár a méretüket el kell még találnom), és úgy engedem össze őket, akkor kárt nem tehetnek egymásban. Jó lenne, ha együtt tudnánk velük játszani és nem kellene sírva nézniük ahogy a másikkal játszunk. Mit tehetek? Vannak tanácsaitok, hogy megszoktassam a két kutyát? Én azt gondolom nem reménytelen a helyzet, mert ha külön szabadok akkor odamennek a másik kenneléhez. Kérlek, ha tudtok segítsetek! Köszönöm.
Avatar
jvercsi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: szer. aug. 17, 2011 12:40 pm

Kutya

HozzászólásSzerző: DomcsikA98 » szer. szept. 14, 2011 9:07 am

Lenne egy kérdésem:
Van egy 1 éves shi-czu fiunk otthon. Egy ismerősünk mesélte hogy az ő kutyusa is fiú, és néha jelölget a panelban, de csak néhány csöppöt, és szinte észre se lehet venni.Azt hogy tudnánk kideríteni hogy ő is jelölget-e?? ( mert mi nem vettük észre )
Avatar
DomcsikA98
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: szer. okt. 06, 2010 5:54 pm

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: DomcsikA98 » szer. szept. 14, 2011 9:15 am

Sziasztok!
A barátnőmnek van egy 3 éves tacsi-foxi keverék kutyusa, és szeretnénk együtt sétáltatni az én kutyusommal aki 1 éves múlt. De a másik kutyus folyton morog, ugat, és ha közelebbb megy hozzá az én kutyusom, odakap.Többször találkoztak már, de ugyanaz történt mondig. Mit tudnánk tenni??
Avatar
DomcsikA98
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: szer. okt. 06, 2010 5:54 pm

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: Minike » kedd okt. 11, 2011 4:37 pm

Sziasztok!
Szerintetek mennyire tűr el egy nagy testű kutyus egy picit a közelében? Mert nekünk van egy viszonylag nagy testű keverék kutyusunk. Menhelyről hoztuk még pici korában. És most tervezgetjük,hogy egy pici bolognese kutyi is kéne. Vajon gond lesz ebből?
Avatar
Minike
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: hétf. okt. 10, 2011 5:13 pm

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: Mimike85 » kedd nov. 29, 2011 5:58 pm

Sziasztok!!
!Segitségeteket kérném!!Van egy 3éves Yorki kisfiú kutyusom(akit nagyon szeretek)
Szeretnék mellé egy kis pajtást,csak azt nem tudom milyet lehet kisfiút vagy kislányt??
Olvastam pár kérdést és ott láttam,hogy nem jönnek ki egymással a kutyusok!!!Változot ez már jó irányba??Leginkább kislány kutyust szeretnék,csak attól félek,hogy nehogy legyen kiskutyánk!!A műtétet meg nem tartom jó ötletnek,annyi rosszat lehet róla hallani!!Remélem azért érthető,hogy mit szeretnék!!!Elöre is köszönöm a segitségeteket!!
Avatar
Mimike85
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: kedd nov. 29, 2011 5:47 pm

Re: Kutyák összeszoktatása. Segítsetek!

HozzászólásSzerző: Ild888 » hétf. dec. 12, 2011 9:00 am

Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni,két kan kutyát hogy lehet összeszoktatni! Mert most nagyon morognak egymásra. Az egyik egy keverék kutya pici kora óta egy doggal nött fel,de a dog tavasszal betegség miatt örökre elaludt. Most örökbe fogadtunk egy 1.5 éves dogot menhelyről.
Azt hittem elfogadja a kutyus de mérgesen fogadta.Mit tegyek mert szeretném mind a két kutyát megtartani. Segitséget előre is köszönöm!
Avatar
Ild888
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. dec. 12, 2011 8:44 am

ElőzőKövetkező

Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron