Kiskutyavásárlás

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Kiskutyavásárlás

HozzászólásSzerző: ancsa_x09 » pén. máj. 22, 2009 3:21 pm

Sziasztok!
Egy új kérdéssel nyitnék egy témát. Labrador kiskutyát veszünk július elején. Elõjegyzésünk van, de az lenne a kérdésem, hogy hány hetes korában érdemes megnézni a kiskutyát?És mikor érdemes kiválasztani? Többszöri utazás nem nagyon kedvezõ, mert nincs éppen közel az adott hely.
ancsa_x09

Válasz/Re:Kiskutyavásárlás

HozzászólásSzerző: livelygolden » pén. máj. 22, 2009 3:31 pm

Szia Ancsa!

Olvasgasd végig az alábbi cikkeket:
http://www.retrieversport.hu/labikalauz/kolyok.htm
http://www.retrieversport.hu/labikalauz/kezdocsom.htm
http://www.retrieversport.hu/labikalauz/egeszseg.htm

Általánosságban 3 hetes kortól lehet látogatni õket, de kiválasztás elõtt sok értelme még nincs, \"csak aranyosak\":-)
4-6 hetes korban érdemes választani (amennyiben nem kifejezetten munka- vagy kiállítási célra lesz) és 8 hete korban pedig elhozni.
livelygolden

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. máj. 22, 2009 3:35 pm

Azt megmondták hogy az elõjegyzésben hányadikok vagytok?

Én úgy szoktam, hogy bármikor meg lehet látogatni az almot, de az elõjegyzés sorrendjében én hívom õket választani 7-8 hetes korban. Aztán megegyezés kérdése hogy akkor el is viszi, vagy még rövid ideig marad a kicsi.
Ha a tenyésztõ becsületes, akkor ennél elõbb ki sem adja a kölyköket és betartja a sorrendet.
Egyébként 7 hetes kor elõtt nem érdemes választani, és hazavinni meg semmi esetre sem!
Aztán persze ha nem korrekt a tenyésztõ akkor örül ha minél hamarabb elviszik õket, hogy ne legyen rá gondja és nem érdekli hogy neked mondjuk másodiknak kellene választani. Remélem hogy nem ilyen helyre keveredtél.
Rattler

HozzászólásSzerző: ancsa_x09 » vas. máj. 24, 2009 12:50 pm

Köszönöm a válaszokat, és bocsi a késõi reagálásért, de nem voltam itthon. Most már tudom, hogy mennyi idõsen kell a kutyust kiválasztani.
Az elõjegyzést illetõen sorrend nincs, ma születtek meg a kutyusok, és 3 hét múlva meygek megnézni õket. Nem hiszem, hogy nevesebb tenyésztõrõl van szó. De az biztos, hogy szereti a kutyáit, és nem a pénzkeresés hajtja. Rendezett a környezet és a kutyák helye is. Igazából a véleményem errõl a tenyésztõ, szaporító dologról két oldalú. Mert igaz, hogy a fajta sajátosságait fent kéne tartani, és kizárni a diszpláziás és egyéb negatív tulajdonságokkal rendelkezõ kutyákat a tenyésztésbõl. De másik oldalról pedig mi van akkor, ha valaki mindenképp egy adott fajtát szeretne, de neki nincs rá 60ezer vagy akár sokkal több pénze, hogy minõségi kiskutyát vegyen? Lemondani meg nem akar az adott fajtáról. Szerintem ha valaki rendesen tartja a kutyáját, rendszeres állatorvosi felügyelet, megfelelõ minõségû táplálék mellett, akkor gond nem lehet. Tudom a diszplázia ellen nem lehet így védekezni. De egy ismerõs nem minõségi helyrõl vett egy labradort. Most 6 éves a kutyus és teljesen jó egészségnek örvend. Reméljük így is marad.
Csak a véleményemet mondtam el, remélem nem ítéltek el érte.
ancsa_x09

HozzászólásSzerző: donáno » vas. máj. 24, 2009 1:34 pm

szeretném megvenni a kutyákat
donáno

HozzászólásSzerző: Vicky74 » kedd máj. 26, 2009 9:50 am

Szia Ancsa,

Amikor kutyust/kutyusokat választottunk párommal, nem mertük megkockáztatni, hogy olyan alomból válasszunk, amelyik mögött nincs szakértõ tenyésztõ, és bár még így is becsúszhat bármilyen probléma, de erre sokkal kisebb az esély. Természetesen lehet, hogy egészségesek lesznek két találomra pároztatott kutya utódai, de ez tisztán szerencse kérdése.
Tudom, hogy már nem egyszer beszéltünk errõl itt, de a kutyatartásban nem a vételár a legnagyobb kiadás. Az oltások, a minõségi táp, a felszerelések, a képzés mind-mind nagyon drágák, és ha még valamilyen öröklött betegsége is van a kutyusnak, akkor az állatorvos, esetleg a mûtét a kutya árának sokszorosa lehet, arról nem is beszélve, hogy a legjobb barátodat látod szenvedni, aminél rosszabb dolog nem nagyon van.
Sokan nem értik, de éppen ezért mondunk nemet akkor, amikor azt kéri valaki, hogy kan kutyánkat vigyük el az õ szukájához, mert milyen szép kutyusok születnének kettõjük párosításából. És persze õk is imádják a saját kutyájukat, minõségi táppal etetik, és suliba hordják, de nem gondolnak bele a lehetséges következményekbe, mert hiába szép, egészséges és törzskönyvezett a szuka és a kan is, kellõ hozzáértés és körültekintés nélkül szerintem felelõtlenség ilyet csinálni. Volt már sértõdés is ebbõl, de nem érdekel, mert nem szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy esetleg beteg kiskutyák szülessenek a nászból.
Na, nem ragozom ezt tovább így is elég hosszúra sikerült. Bárhogy is döntesz, minden jót kívánok Neked és sok-sok boldog együtt töltött évet a kutyusoddal.
Vicky74

HozzászólásSzerző: maja31 » szomb. aug. 22, 2009 6:21 pm

szegeden elado egy fajtiszta sharpei kutya a kutya alergiás volt és eléggé elhullot a szöre de már gyogyuloban van nagyon aranyos kutya szofogado barátságos gyerekeközöt van. 15000 ft Kép
maja31

HozzászólásSzerző: Rattler » vas. aug. 23, 2009 12:00 pm

Kedves Maja

biztosan láttad hogy van itt HIRDETÉSI oldal is: Tudod, az eladó kiskutyák.
Máskor oda tedd fel az ilyen beírást.
Nem tudom hogy Te kije vagy a kutyának, de csak tõled tudom megkérdezni: azért lett eladó mert beteg? Nem kellene elõbb meggyógyítani és utána megszabadulni tõle?
Kérdezem ezt akkor is ha gyerekek között van és féltik tõle õket. Nem tartom etikusnak elsõsorban a kutyával szemben, aztán a vevõvel szemben.
Rattler

Vissza: Kiskutya portál