kiskutya és az utazás

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

kiskutya és az utazás

HozzászólásSzerző: Krisz79 » szer. máj. 03, 2006 8:55 pm

sziasztok!

most vagyok itt elõször. és ebben a témában nem találtam topikot, így gondoltam nyitok egyet.
2 hét múlva hozom el akkor 7,5 hetes tacskó kiskutyámat. Sajnos a környékünkön nem találtam eladó kölyköt, így 180 km-t kell neki autókáznia. Mivel még nem utaztattam kutyát ilyen hosszú távon kocsiban, pláne nem kiskutyát, szívesen vennék minden hasznos tanácsot, mivel tehetném kellemesebbé a kutyim elsõ hosszabb útját.
Krisz79

Válasz/Re:kiskutya és az utazás

HozzászólásSzerző: Nóra » szer. máj. 03, 2006 9:06 pm

Szia :)
MI hasonló helyzetben voltunk Szegedrõl Pestig kellett mennünk Bogyóért. Nos, 3-an mentünk, én ültem hátul. Az ölembe raktam egy rongyot, oda fektettem. Vagyis hát szerettem volna, mert nem igazán akart egy helyben maradni :) Mocorgott, eleinte nyüszögött, nem tudta hol van, hova viszik. Aztán idõvel elaludt. Egyszer csak fölébredt, és egy olyat nyomott az ölembe a rongyra, hogy az vmi hihetetlen. Jó ideig kellett szellõztetni utána :D
Lényeg, hogy szerintem nem kell nagy felhajtás, elég egy kis rongy az öledbe, vagy egy kisebb dobozba, bár szerintem nagyobb biztonságban érzi magát, ha valaki fogja, simogatja, vigasztalja :)
Nóra

HozzászólásSzerző: edina » csüt. máj. 04, 2006 9:31 am

A mi tenyésztônk már reggel nem adott enni a kiskutyinknak, hogy ne legyen útközben ajándékcsomag :-).
Mindenképpen tedd az öledbe, legjobb, ha kérsz egy rongydarabot a tenyésztôtôl, így még érzi a többiek szagát és egy ideig kicsit nyugodtabb lehet. Közben símogasd, beszélj hozzá csendesen.
edina

HozzászólásSzerző: barikitti » csüt. máj. 04, 2006 9:38 am

Szija Kriszti :)
én is nemrég jártam ebben a cipõben és már topic a utazás kutyával c.
ott megtalálsz mindent :)
Üdv Kriszti
barikitti

HozzászólásSzerző: Kicsi Nyuszi » csüt. máj. 04, 2006 10:41 am

Ha ilyen hosszú lesz az út, akkor esetleg ha van nálatok póráz, próbáld meg egy benzinkútnál, hogy kell-e pisilnie, persze lehet nem fog...
Mi Szolnokra mentünk a kutyusért, a kertben nem pisilt, házban annál inkább :)

A rongy jó ötlet, az nekünk is volt, egy kis türülközõ darab amit mindannyian rágtak :)
Kicsi Nyuszi

HozzászólásSzerző: nelli » hétf. máj. 08, 2006 12:42 am

Mi is nagyon messzrõl hoztuk haza a kutyusunkat.Egy dobozba téve a csomagtartóban utazott. A tenyésztõ nem adott neki ételt az indulás elött. A 5 órás út elején volt csak némi sírás. Minden gond nélkül hazaértünk. Persze az én gyomrom is gombócban volt, hogy hátha valami baja esik. féluton megáltunk, és megnéztem, aludt.
Azóta sincs baj vele, ha kocsiban utazik.
nelli

HozzászólásSzerző: simonrebcsike » hétf. máj. 08, 2006 7:25 am

sya mi 1 órás utat tetünk meg be is hányt a kocsiba :(
mi 1 papir dobozba hoztuk haza csak 10percet aludt semmi töbet álitolag ha a kutya kilát nem hányik mi az anyos ülé raktuk be a dobozt és aba volt kicsit nyûszögött fel akart jönni az ölembe deasztán elnyugodot nem tom tudod -e ha a kutya az autóba sokat ásít akor fog hányni szerintem valami játékot is rakjatok be amit rágcsálhat de a sendynek is volt játék de nem rágta mert meg volt lepõdve meg kicsit félt is mi vizet is raktunk be meg paoirtörlött is a kocsiba 1 hétel ezelõtt mentünk megin szentgrotra és most nemhányt oda felle se meg visza felese de mind 2 szer megáltunk zalaegerszegen sok jot a kutyihoz!!!!!
simonrebcsike

HozzászólásSzerző: Dodó001 » szer. jún. 07, 2006 12:45 pm

Cya!

Mi 2 hónapja hoztuk el a mi kutyánkat, bár csak 25 km-rõl! Mi egy kis dobozba raktuk így volt az ölemben, tetszett neki, nézelõdött, eleinte kicsit nyüsszögött, de aztán megszokta, én inkább a dobozt javaslom, mert abból a pici kutya nem ugrik ki egy könnyen! Ha esetleg érzed, hogy hányni készül(megfogod oldalt a gyomrát, érzed ha liftezik neki), akkor ha tudtok álljatok meg valahol, had könnyítsen ott magán, ne a kocsiban! Az is elõfordulhat, hogy utána is hányni fog otthon. A minek csak otthon hányt, de csak a gyomorsavat, mert elõtte pár órával nem evett! Kocsikázás elõtt legalább 6órával nem szabad ennie, akkor is elõfordul, hogy kijön belõle de csak a sav! Ennyit tudok tanácsolni, közben simogasd, beszélj hozzá, érezze, hogy nincs egyedül, hogy jó kezekben van, és meglátod nagyon-nagyon fog szeretni téged!

puszi: Dorina
Dodó001

Vissza: Kiskutya portál