kérdés

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

kérdés

HozzászólásSzerző: szaffi12 » hétf. nov. 22, 2010 3:03 am

:roll: sziasztok. uj vizsla tulajdonos lettem,. de még soha nem volt. ő döme 1 9 hetes kisvizsla röviszörü, és szeretnék, tőletek tanácsot kérni, hogy mivel most pénteken hoztuk el, sajnos a legelején hasmenése volt , gondolom mással etettheték, mi száraz tápot adunk, nekji. n most ettöl nem lett hasmenése , de 1 nap legalább 6 szor sajnos bekakil, és nem tudom, mit tegyek, hogy szoktassam, ki hogy ott végezze ell a dolgát , és még 1 hogy mit ajánlotok, 1 nap, hányszor kell őt etettni ?, és tutok e tippet adni mivel érdemes . ,? ja és még 1 kérdés . sajnos nagyon sokszor nyüszit , sir , betudható ez, annak hogy 2 napja hoztuk ell,? és ha nem hagyja abba , mit tegyünk ?,, fegyelmezésre gondoltam . köszönöm előre is a válaszokat.
Avatar
szaffi12
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: hétf. nov. 22, 2010 2:53 am

Re: kérdés

HozzászólásSzerző: peva » kedd nov. 23, 2010 4:32 pm

szaffi12 írta::roll: sziasztok. uj vizsla tulajdonos lettem,. de még soha nem volt. ő döme 1 9 hetes kisvizsla röviszörü, és szeretnék, tőletek tanácsot kérni, hogy mivel most pénteken hoztuk el, sajnos a legelején hasmenése volt , gondolom mással etettheték, mi száraz tápot adunk, nekji. n most ettöl nem lett hasmenése , de 1 nap legalább 6 szor sajnos bekakil, és nem tudom, mit tegyek, hogy szoktassam, ki hogy ott végezze ell a dolgát , és még 1 hogy mit ajánlotok, 1 nap, hányszor kell őt etettni ?, és tutok e tippet adni mivel érdemes . ,? ja és még 1 kérdés . sajnos nagyon sokszor nyüszit , sir , betudható ez, annak hogy 2 napja hoztuk ell,? és ha nem hagyja abba , mit tegyünk ?,, fegyelmezésre gondoltam . köszönöm előre is a válaszokat.


Kedves Szaffi12,

egy 9 hetes kutyust meg legalabb 3x kell etetni napkozben de lehet 4x is. A legjobb amit adhatsz neki azok a premium minosegu szaraztapok ,amiket allateledel boltokban lehet kapni, nem a szupermarketben. Ezek kozul en szemely szerint a Hills-t es az Eukanubat ajanlom, de peldaul a happy dog,acana mar a megfizethetobb kategoriahoz tartoznak es meg jo minoseguek. Mindenkeppen valami ilyesmivel etesd a kutyadat 1-1.5 eves koraig, mert ezekbe minden benne van ami az egeszseges fejlodesehez kell.

Meg kell figyelni milyenek mozdulatokat tesz kakalas elott es ha ezt latod akkor rogton kivinni es megvarni amig kakal. Ez lehet hogy lesz felora is amig ujra jon neki az inger. De ilynekor az elejen kell nehanyszor kivarni, jol megjutalmazni es akkor hamarosan minden megy majd mint a karikacsapas. Ezenkivul pisi es kaka varhato minden eves elott es utan minde ebredes utan es jatek kozben utan is. A szobatisztasagrol sokat olvashatsz itt ezen a forumon ha egy kicsit keresgelsz.

Amikor nyuszit ne simogassatok, ne foglalkozzatok vele, mert konnyen raszokik hogy igy magara vonhatja a figyelmet es ez nem helyes. Azert remelem miota hazahoztatok volt mar allatorvosnal , aki ilyenkor megvizsgalja hogy minden rendeben van-e nala es nem-e oka van szerencsetlennek a nyuszitesre. De ez legtobbzor csak a hirtelen kornyezetvaltasnak tudhato be. Szoval ha egeszseges es megis sokat nyuszit akkor felallsz es elfordulsz, otthagyod stb. Szerintem egy 9 hetes kutyat meg nyuszites miatt nem kell ennel jobban fegyelmezni.

Udv

P.Eva
Avatar
peva
 
Hozzászólások: 39
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm


Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron