kérdés

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

kérdés

HozzászólásSzerző: Urbán Zoltán » hétf. jún. 08, 2009 7:57 am

Szép napot!
Segítséget szeretnék kérni. Pár napja kaptunk egy beagle kutyust, másfél éves ivartalanított kan. Lakásban nagyon jól viselkedik vele semmi gond. Viszont van egy 3 éves macsekunk. A kutyus érdeklõdve közelít a macsekhoz az viszont csak fujtat és morog, nem támad inkább elszalad. Van valamilyen megoldás arra, hogy a macsek elfogadja a kutyust? Minden tippet szívesen fogadok, mert én már kifogytam. Elõre is köszönöm! Kép
Avatar
Urbán Zoltán
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » hétf. jún. 08, 2009 8:39 am

Sztem nem kell semmilyen fortélyhoz folyamodnod,a cica magától meg foglya szokni,de ehhez nem elég pár nap.Szóval csak türelem.Tapasztalatból beszélek.
Viszont az is elõfordulhat,hogy nem fog rá fújni,morogni,eltûri majd,hogy veletek van,de nem fogja szívélyesen fogadni,ha közeledik hozzá,és mindig kitér majd elõle.
Nekem 2 cica van a kutyi mellett.Az egyik teljesen megszokta,és õ is nagyon ellenséges volt,ma pedig nagyokat játszanak,a másik elfogadta h van,de nem hagyja magát \"háborgatni\",ez esetben ott hagyja a kutyát,meghagyja a tisztes távolságot::)))
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Urbán Zoltán » hétf. jún. 08, 2009 8:45 am

Köszönöm! Csak attól tartok, hogy kárt tesznek egymásban. Azt nem szeretném.
Avatar
Urbán Zoltán
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » hétf. jún. 08, 2009 9:02 am

Hát ha a cica elszalad,akkor õ nem hiszem,h kárt fog benne tenni,esetleg akkor,ha elkapja a kutyus,és megszeretné szeretgetni,és ezt nem veszi jó néven.Bár én is féltem,mikor az összeszokás volt,elõfordultak \"harcok\",de nem volt sosem komoly.A lényeg,h figyeljetek oda rájuk,ha a kutyus elszántan próbálkozik az ismerkedéssel,szóljatok rá,hogy \"szépen\",\"hagyjad\",és megszokja,h ne szekálja a cicust,így könnyebb lesz a macseknak,és a kutya is tudja majd,h ne erõszakoskodjon.Próbálj meg olyan játékot kitalálni,ami a kutyust is érdekli és a cicát is,ezzel egyszerre kelted fel a figyelmüket,és hátha.Szerencsére nekem könnyû volt,mert a kutyusom olyan mint egy macska ezen a téren,és egy himbálódzó madzagocska is épp annyira érdekli,mint a cicusaimat.
Mikor a kutya elkezdte volna piszkálni a macskát,én mikor láttam,mindig rászóltam,hogy \"nem\",és elhúztam,ha nem akarta abbahagyni.Megszokta a kutya is,és jól érezte magát a cicám.Így hamar összebarátkoztak,tudták,hogy mit szabad egymással,és mit nem.Ritkán elcsattant pár pofon a cica részérõl,de így megtanulta a kutya,hogy finoman kell közeledni.
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Urbán Zoltán » hétf. jún. 08, 2009 11:14 am

Szerinted mennyi idõ míg annyira megszokják egymást, hogy felügyelet nélkül lehet hagyni õket. Sajnos csak másfél hetem van a beszoktatásra, nem kaptam több szabit. A macseknak csináltam menekülõ helyeket ahol a kutyus nem éri el. Habár a kutyus nem üldözi, inkább csak kíváncsi.
Avatar
Urbán Zoltán
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Linduka és Hachi » hétf. jún. 08, 2009 12:07 pm

Hát....amennyi állat,annyi féle.Szó szerint.Ezt nem lehet megmondani.Ne aggódj.Az a lényeg,hogy a kutyus nem agresszívan közeledik felé.Nem hiszem,hogy baj lesz.Például az én lány cicám már másfél éve van a kutyussal,nincs semmi gond,el megy mellette,ilyenek,de ha a kutya megmoccan,mikor a cicc mellette van,abban a pillanatban elhúz elõle,mert nem szereti,ha a kutya érdeklõdik iránta.A másik cica teljesen kb. 1 hónap alatt szokta meg annyira,hogy már játszadoztak.De ez egyéne válogatja.
Ha csináltál olyan helyet,ahová a cicád el tud húzódni,akkor nem lesz gond.Csak idõ kérdése.A lényeg,h tanítsd meg a kutyádnak,hogy ne szekálja a cicát,ha nem akarja.Különben órákig képes lesz a pihenõhelyénél várni,míg újra kimerészkedik.Bár nem tudom,mennyire türelmes a kutyád,de az enyém birka türelemmel rendelkezik ilyen téren.Állandóan azt kellett figyelnem,hogy ne rohangáljon utánuk:)
Avatar
Linduka és Hachi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Rattler » hétf. jún. 08, 2009 9:02 pm

Sziasztok.

Az a veszélyes ebben, ha a kutya egyszer rájön, hogy megkergesse a menekülõ macsekot.
Vegyél a kezedre vastag melós kesztût, vedd ölbe a cicust, tartsd szorosan hogy ne tudjon a kezedbõl kimenekülni és szagoltasd össze õket. Ezt bróbáld többször is. Azt gondolom az írásaidból hogy a kutya nem fog felé kapni, tényleg csak szagolja, viszont a macskát szorosan kell tartani hogy ne tudjon karmolni se és menekülni se. Nem éppen kíméletes a módszer, a macska szempontjából, de így érti meg a leghamarabb hogy a kutya nem veszélyes rá.
Ezt néhány napig többször is meg lehet csinálni. Nekem mindig volt macskám a kutyáim mellett és mind így lett meggyõzve. Ma 2 macskám együtt alszik bármelyik kutyámmal a harmadik is jól alkalmazkodott. Õ az a tipikusan menekülõ macska, de mégis tud uralkodni a reflexein és nem futkos a kutya orra elõtt.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Urbán Zoltán » kedd jún. 09, 2009 2:13 pm

Szia!
Sajnos ez az összeszagoltatás nem jött össze, már próbálkoztunk vele. Inkább még nagyobb ellenszenvet váltott ki a macsekban. Nehéz eset a kis drága.
Viszont ma azt vette észre, hogy mikor a kutyus alszik oda somfordál a macsek és szaglássza. Ilyenkor nem fujtat és nem is morog, szerintem kíváncsi. Ja és ha úgy találkoznak össze, hogy nem látnak engem akkor csendben elvonulnak , de ha meglátja a macsek, hogy ott vagyok egybõl fujtat és morog. Ma megpróbáljuk elvinni õket sétálni, hátha egy semleges helyen nyugisabb lesz a macsek.
Avatar
Urbán Zoltán
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Rattler » szer. jún. 10, 2009 10:01 am

Tegnap az irodánkban az egyik kutyám, akinek még nincs erõs kontaktusa az itthoni macskákkal, váratlanul összetalálkozott a teljesen idegen irodai macskával. A macska 2 lépés távolságból fújt és nyujtotta pofonra a mancsát, Zolya ettõl sikítófrászt kapott. (szó szerint)
Nem avatkoztunk közbe, a 2 lépés távolság még megvolt mikor elhoztam a kutyát, de már nem volt fújás és sikoly.
Ez kb. 6-8 perc alatt. Mindkettõ elég kiváncsi volt a másikra ahhoz, hogy abbahagyják a cirkuszt.
Errõl az jutott eszembe hogy talán Ti foglalkoztok ezzel túl sokat. Bróbáljatok nem közbelépni.
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:kérdés

HozzászólásSzerző: Urbán Zoltán » szer. jún. 10, 2009 10:22 am

Valószínû igazad van egy kicsit túl lihegjük a dolgot, de még nincs ilyen irányú tapasztalatunk. Ma már megfigyeltem, hogy jobb ha nem vagyok ott amikor találkoznak, mert akkor csendben szemlélik egymást. VIszont ha látják, hogy ott vagyok egybõl kabaréznak. Remélem most már megoldódik ez a problémánk. Köszönöm a segítséget!
Avatar
Urbán Zoltán
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:48 pm

Következő

Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron