Kan vagy szuka?

A Kiskutya.hu portálon publikált cikkekkel kapcsolatos hozzászólások vélemények kerülnek ebbe a témakörbe.

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: Maja » hétf. feb. 27, 2006 7:31 pm

Nekem szuka kutyusom van.Mindkét nemnek vannak hátrányai és elõnyei!Pl.a kan megjelöl mindednt,viszont a szukának meg kölykei lesznek.Nekünk mindig is lány kutyusunk volt!Nem tudom,de jobban vonzódok ehhez.A szukák szerintem valamivel csendesebbek,de ez is egyéni.Amúgy meg szerintem mindedki a maga kutyájának a nemjét tartja jobbnak.:)

A szüleim még azt se engedik meg,hogy felmásszon mellém a fotelba.És hát igazuk van!Ha az ember kiskorában megengedi,felnõttkorában is megkell,hogy engedje!Nincs olyan,hogy most megengedem,holnap meg nem!Szerintem a kutyának meg van amaga fekhyelye,hát aludjon is ott.


Emese&Molly
Avatar
Maja
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: barikitti » kedd feb. 28, 2006 5:34 pm

Sziasztok!nekem a kan kutyák vhogy jobban \"bejönnek2 mint a szukák, persze ez lehet attól is h 15 évig egy kan snacim volt és az új kiskutyom is airdale kan lesz. Bár aszondják ah a kan sokkal nehezebben kezelhetõ és erõsebb kéz kell hozzá mint egy szukához. A szukáról meg asztmondják h alkalmaszkodóbb és könnyen kezelhetõbb. Hát én akkor is a kan fele huzodom. :)
Kitti
Avatar
barikitti
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: DogD » kedd feb. 28, 2006 5:39 pm

Én is a kanok mellett vagyok... Mert álltalában a szukák méretben is kisebbek, és azokhoz jönnek a kanok... Meg kölyökkutya... Ha nem ivartalanítjuk... De az meg nem hinném hogy jó érzés neki... Kép
Avatar
DogD
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: Maja » kedd feb. 28, 2006 6:13 pm

Hát igen.Sokan döntenek a kannál,mert annak nem lesznek kölykei.Mi is gondolkoztunk a kanról,de szuka lett.Egyrészt mert kanunk még nem volt,másrészt,meg lehet,hogy nem tudnánk nagyon megnevellni egy ilyen szeleburdit.:)
Avatar
Maja
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: mercicica07 » vas. márc. 12, 2006 11:51 am

Hy!Nekem három kutyám van 1 kan leonbergi Beri és két szuka az egyik colli a neve Dolli a másik pedig egy westie Mili. Mint minden kutyatartónak nekem is vannak tapasztalataim.Én a szuka nemre szavazok. Véleményem szerint a Kanok: édesek, aranyosak, kedvesek, odaadóan viselkednek, ha játszok vele és véletlenül a maci helyett belémharap(finoman) rögtön jön bocsánatot kérni, sokkal temperamentumosabbak a kanok, de egy a baj hogy nem lehet nyugodtan sétálni mert szinte minden kan kutya támad, ha gyereknek szeretnénk kutyát akkor ne válasszunk kant, mert sokkal nagyobb az esély hogy rátámad a kutyára ( rosszabb esetbe a gyereket is megharapja) egy kankutya.A szuka:aranyos, kedves,( stb.), szerintem a szuka kutyák kicsit lustábbak, bennük még az is jobb hogy nem pisilnek le minden egyes fát, általában több a kan kutya mikor sétálni viszem és azok (sajnos vannak kivételek)nem szoktak megtámadni. igaz ha találkozok szuka kutyával általában nem szoktam hagyni hogy megszagolják egymást, mert könnyen összeveszhetnek. Történt már velem olyan is hogy egy kan kutya kirontott a kerítés mögött és rögtön megharapta az akkor még fiatal westimet én persze ütöttem azt a hatalmas kutyát de nehezen eresztette el.A gazdája nem jött volna segíteni csak ott kiabált a kerítáésnél!!! szóval mindkettõ nemnél vannak ellenérvek. Mindenki döntsön ízlése szerint Kép
Avatar
mercicica07
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: wolf03 » vas. nov. 26, 2006 4:21 pm

Nekem kan kutyám van. Hogy melyik jobb ez a gazdától függ. A kan kutya erõs embernek való mert egy kan mindegy, hogy milyen fajta kutyánál de minding dominánsabb, erõsebb jellemû. Valamennyire nehezebben kezelhetõ. Nagyobb termetû erõsebb felépítésû. A szuka kutya simulékonyabb könnyebben kezelhetõ puhább. Bár ez a munkályán nem látszik meg. A szuka és a kan kutya is ugyan olyan kemény a munkában bár a kant erõsebben kell fegyelmezni. Ha vaalki kezdõ kutyás annak jobb a szuka de egy már rutinosnak vagy egy erõsebb kezû embernek a kan is teljesen megfelel. Természetesen figyelni kell rájuk a szuka elcsavaroghat tüzeléskor a kan pedig ha megérzi ennek illatát. Szóval igazából minde a kettõ ugyan olyan jó. Én személy szerint azért választottam kant mert én jobban szeretem a keményebb kissé akaratosabb kutyát. Plussz én a nagy testes erõs kutyát szeretem. Így én kant választottam nekem a kan kutya az ideális és én nem is vennék szukát. De mindenki más. Valakinek a szuka jobban illik a kezébe!
Avatar
wolf03
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: wolf03 » vas. nov. 26, 2006 4:24 pm

Hozzáteszem egy kan kutya nyugodtabb! Ha jó vérmérsékletû kutya és jól van nevelve nagyon sokszor megesik, hogy egy kan lusta. A szuka állítólag jobb házörzõ mert éberebb. Egy kan meg csak akkor használja erejét ha tényleg szükséges. De tény, hogy nehezebb kezelni bár nem sokkal. De akinek sikerül egy szukát kiképezni munkavizsga szintre az belevághat egy kanba is nyugodtan mert annyira nem nehéz õket kezelni. Csak keményebben.
Avatar
wolf03
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: kisfaludyviki » kedd júl. 08, 2008 2:05 pm

Hát nem tudom nekem lesz majd egy törpepincserem meg most a bátyámnak van egy tacsi keverékje aki kan.Nekem a kan jobban bejön mert a szuka tüzel meg szül és sok gond van vele és sztem nem függ attól hogy kan vagy szuka mert mind a kettõugyan olyan és sztem a kan nem agresszívabb sztem a szuka kicsit agresszívabb pl. engem megharapott egy szuka vizsla és általában a szukák szoktak harapni!nekem a törpepincserem is kan lesz!
Avatar
kisfaludyviki
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: kisfaludyviki » kedd júl. 08, 2008 2:06 pm

Én a kant ajánlom de kinek melyik tetszik!
Avatar
kisfaludyviki
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:Kan vagy szuka?

HozzászólásSzerző: Rattler » kedd júl. 08, 2008 2:35 pm

A kan kutyák általában a nõi gazdához vonzódnak a szukák pedig a férfiakhoz.
Nem akarnálak bántani, de az hogy a szuka tüzel, egyáltalán nem okoz gondot /lehet ivartalanítani/, hogy szülhet az a gazda hibája. A kutyára mindenképpen vigyázni kell, bármilyen nemû!!!!
Az a kutya agresszív, akit rosszul nevelnek.
Mellesleg ha innen nézzük akkor a kannal ugyanannyi a gond, mert az meg hajlamos a szökésre, ha érzi valahol a tüzelõ szuka szagát, akár több 100 méterrõl is. Így õ meg állandó életveszélyben lehet.
Tehát én azt ajánlom mindenkinek, hogy ha bármit GOND-nak érez a kutyákkal kapcsolatban, az ne tartson semmilyen nemût.

Éva
Avatar
Rattler
 
Hozzászólások: 24
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: Hozzászólás írásainkhoz

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron