ivartalanítás után

Minden a kutyakölykök neveléséhez, egészségéhez tartozó kérdést és választ várunk ebben a fórumban.

ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: Diana23 » szomb. aug. 09, 2008 8:15 am

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mennyire nagy gond, ha ivartalanítás után nyalogatja a kutya a sebet? Ma van a második nap a mûtét után és sajnos eléri a sebet a kutyusom. Nagyon aggódom érte. Minden tapsztalat érdekel, hogy mire kell figyelni a mûtét után, mit mikor lehet pl. sétáltatás stb. ?
Avatar
Diana23
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: nawaihnohu » szomb. aug. 09, 2008 9:02 am

Szia!

Ha szakszerûen kap egy ilyent a buksijára, ahogy minden kutya a megfelelõ méretben, akkor nem érheti el azt a sebet!! Ha nem lenne neki ilyen, szerezzetek be egyet, ha kicsi, nem jo méret, reklamáljatok az állatorvosnál 1000-1200-ért adnak egy ilyet.
Egyébként a varratot kiszedheti, tépheti a fogával, amit nagyon nem kéne.. a nyalogatás ösztön, hogy gyogyuljon, de 1-2 hétig nagyon nem kéne hozzányulnia!! Kép
Avatar
nawaihnohu
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:42 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: Timy és Boby » szomb. aug. 09, 2008 10:18 am

szia a miénk is ivartalanítva lett, és kan. mikor hazahoztuk nem hagytuk neki 3 napon át hogy hozzányúljon, legegyszerûbb ha nem látja, tegyek rá 1 vékony takarót ugy hogy ne lássa és akkor nem piszkálja. séta ne legyen, csak pisi, a kaki nehezen fog menni, és ritkán. a varrat felszívódik nála ugye? kan vagy szuka? ha kan, akkor kitépték neki? ha igen akkor a herezacskója be fog duzzadni, és olyan lesz mintha vérrel lenne tele.
Avatar
Timy és Boby
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: szöszike » szomb. aug. 09, 2008 10:31 am

Szia!
8 hónapos labi fiú ebemből hétfőn szedték ki a varratokat ivartalanitás után. Mi rögtön gallért tettünk rá, ahogy Aplena is írta. Nem jó, ha piszkálja vagy nyalja a sebet. Az enyém varratszedés előtt kiszedte a varratok felét és a csövet is..:(, mert addig ügyeskedett, mig a gallért eltörte...:S
Az ugrálással és a megerőltetőp mozgással még vigyázzatok, hogy nehogy szétnyiljon a seb. Ő kinti kutyus, de arra a tiz napra beköltözött a házba és csak felügyelettel engedtük ki az udvarra.Reggel és este betadinos oldattal permeteztem neki, mert hozzányulni nem lehetett, annyira fájt neki.
Remélem tudtam segiteni.
Avatar
szöszike
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:44 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: livelygolden » szomb. aug. 09, 2008 12:34 pm

Szia Diána!

Kan vagy szuka kutyusod van?
Semmiképp nem szabad hagyni, hogy piszkálja, nyalja. Kanoknál galléros megoldáson kívül nincs más, szukáknál lehet, hogy pólót raktok rá és megkötitek kellõen szorosra. Így nem tudja piszkálni. Illetve lehet hálós \"ruhákat, bodykat\" kapni, amit rájuk rakhatsz, és nem kell gallérozni.
Avatar
livelygolden
 
Hozzászólások: 106
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: Diana23 » szomb. aug. 09, 2008 2:14 pm

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat. fiú kutyusról van szó. Kapott gallért, de nem jó a méret és sajnos hétvégén nem tudok nagyobbat beszerezni. Szerencsére ha rászólok akkor abbahagyja a nyalogatást, de sajnos minden pillanatban nem vagyok mellette. Felszívódó varratot kapott. Mennyi idõ míg rendbe jön?
Avatar
Diana23
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:45 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: mary94 » szomb. aug. 09, 2008 3:25 pm

szia! én vok baráth tímea csak anyának a izéjérõl :P 1 héten belül felszívódik, max 2 de gyorsan gyógyul, kapkodni fog mikor megy, mert viszketni fog neki.

Ui: Boby nem kapott gallért, ugy vigyáztunk rá 3 napon át. de mondom a takaró miatt, nem kellett mindig õrizni.

szia
Avatar
mary94
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:43 pm

Válasz/Re:ivartalanítás után

HozzászólásSzerző: Sandan » kedd nov. 04, 2008 9:14 pm

Sziasztok!
Az én kutyusom is most lett ivartalanítva, és õ is kapott egy tölcsért, amivel úgy néz ki, mintha egy lokátort szereltek volna a fejére... :-) Szegény nagyon szenved miatta, kézbõl etetem, mert nem éri el a tálját, és mindennek nekimegy. Neki nem is a mûtét helye fáj, hanem a gallér idegesíti... Holnap megyünk kötözésre, a doki azt mondta, hogy kb. 1 hétig rajta kell hagyni a gallért. Szerintem sétálni nyugodtan lehet a kutyusokkal, úgyis jelzi, ha elfáradt, vagy fáj neki a seb.
Avatar
Sandan
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:46 pm


Vissza: "Kutyabaj" kérdések-válaszok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron