Gondoltam le írom! :)

Itt oszthatjuk meg kedvenceinkkel kapcsolatos élményeinket, fényképeinket. A legjobb írásokat, képeket a „Hét kutyusa” rovatban külön is publikáljuk.

Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: *Mirandella* » vas. feb. 18, 2007 3:49 pm

Sziasztok!


Gondoltam megosztom veletek az elmúlt napokban szerzett nem túl pozitív tapasztalataimat egyes emberek viselkedésérõl.Elsõként kezdem azzal,hogy én egy kisvárosban lakok ahol egyetlen kutyakiképzõ pálya van ami természetesen magán kézben van és megszabott idõben lehet kivinni a kutyákat az adott helyre (szerda-vasárnap du.).Így, ha valaki más napokban akarja a kutyusát tanítani keresnije kell egy úgymond elhagyatott helyet erre a célra.Én évek óta egy vízparthoz vittem ki a kutyáimat tréningezni és egész tegnapig nem volt olyan ember akit ez zavart volna.Mivel most egy elég közismert harcikutyám (staffordshire) van amirõl sajnos az átlag embereknek téveszmélyi vannak,hogy ez a fajta kifejezetten agresszív viselkedést tanúsít minden élõlénnyel szemben és olykor még a gazdáját sem kímélve támad, így egy kissebb szóbeli vitába keveredtem a környéken lakókkal.Hozáteszem tudom, hogy a veszélyes illetve veszélyesnek minõsített kutyákat tilos bármely körülmények közt szabadon engedni így csináltattam egy kb. 5-6 méter hosszú pórázat amivel a visszahívást tudom gyakorolni a kutyámmal.A kutya ezen a pórázon volt mikor egy idõsebb úriember megjegyezte, hogy ez nem kutyakiképzõ hely és menjek el vagy különben feljelent.Én jogosnak érezve tettem fel a kérdést, hogy milyen jogon jelentene fel?!Mire azt a választ kaptam,hogy veszélyeztetem az embereket a kutyámmal!Ekkor 2 szintén idõsebb hölgy és úriember jött oda helyeselvén ezt a tényt,hogy az én kutyám veszélyes és vigyem el onnan.Én sértõnek érzvén a kijelentésüket és ismét feltettem a kérdést, hogy mért is ítélik el ilyen egyhangúan a kutyámat mikor nem is ismerik!Erre természetesen jött a válasz, hogy minden Pit Bull egy gyilkos!Ekkor már kicsit ingerülten feleltem, hogy az én kutyám NEM Pitt Bull mivel ezt a fajtát már réges rég betiltották és hozzátettem, hogy a fajtája Amerikai Staffordshire terrier.Mire ismét egyhangúlag válaszolták, hogy ez egy Pit Bull!
Mivel a két kutya közti különbséget még egy küllem bíró is elég nehezen tudja megállapítani, így megkérdeztem,hogy honnan is tudják ennyire biztosan,hogy az én kutyusom mely fajtához tartozi?!Válasz: Mert a Staffi csíkos!
Hát igen ennyit a csodálatos szennylapokról melyek közremûködésével ennyire félrevezetik az embereket és csak a rossz oldalukról láttatják ezeket a kutyákat,de persze mi sem érdekesebb egy vérfagyasztó sztorinál, amivel mégjobban korlátok közé lehet szorítani valamit.Persze azt már kevésbé lenne érdekes közölni, hogy ezeknek a kutyáknak a tartására van már törvény is és ha be van tartva nem fordulhatna elõ baleset.A másik;sajnos nem én voltam a városban akinek ilyen rosszindulatú megjegyzéseket tettek a kutyájára.Szerintem inkább örülni kellene,hogy ha már ilyen a kutyája valakinek akkor tanítja a balesetek elkerülése érdekében .Persze mielõtt elmentem volna feltettem 2 kérdést, hogy mi a véleményük arról, hogy a héten egy németjuhász megtépett egy kislányt?A válasz: Nem hallottak róla.A másik kérdésem:És arról, hogy amerikában halálra tépett egy 5 éves kislányt egy Pit Bull?Válasz: Pont a héten olvastak róla és ezért is félnek a kutyámtól és kérnek, hogy menjek el onnan.
Természetesen elmentem,de azért még most is felkapom a vizet ha vissza hondolok ezekre az emberekre,hogy ennyire korlátolt jellemek.Elnézést ha ezzel valakit megbántok,de én így gondolom!

Ui.:Azért írtam le hátha elolvassa legalább egy olyan ember akinek téveszmélye van errõl a fajtáról és ha már egy is elolvassa akkor egyel talán kevesebb lesz az aki gyilkosnak nevezi ezeket a kutyákat.Másik a Staffi minden színben megtalálható nem csak csíkosban!:DD




Puszi minden kutyabarátnak!!

Üdv.:Mirandella
Avatar
*Mirandella*
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: *Mirandella* » vas. feb. 18, 2007 3:51 pm

Gyilkos lenne????
Kép
Avatar
*Mirandella*
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: Klauszka » vas. feb. 18, 2007 4:11 pm

hát ezekre az emberekre inkább nem is mondok véleményt! Hogy tudja megmondani egy kutyáról,hogy vérengzõ fenevad-e ha nem is ismeri? és ahogy így elnézem ezt a képet biztos,hogy tündéri kutyus aki nem bántana senkit!
Avatar
Klauszka
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: Menyus » vas. feb. 18, 2007 4:40 pm

Szia!
Egyetértek veletek! Sajnos a Shar-pei eket sem kerülte el ez a történet a múltja miatt! Ezért sokan félnek tõllük!
Pedig ezzel ellenkezõleg szerintem a shar-pei igenis nagyon béketûrõ kutyus én még Staffit sem láttam vérengzõ álatként! Szerintem minden azon múlik,hogy a gazdi,hogy neveli! Egy jámbor kutyusból is lehet vérengzõ vadállatot nevelni és ezzel ellenkezõleg egy vadállatból is lehet szelíd családcentrikus kutyust nevelni!Persze ez csak egyéni véleményem errõl a helyzetrõl! Régen a shar-pei is harci kutya volt! Hát ez az enyémre biztos nem igaz! Sõtt én még shar-peit se láttam vadállatként!Ha a gazdi szereti,törõdik a kutyusával az biztos,hogy nemfog senkire rátámadni persze ha nem bántja azaz illetõ!
Pusz minden állatbarátnak!
Avatar
Menyus
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: LizaBaba » vas. feb. 18, 2007 6:35 pm

Én is csak azt tudom mondani hogy nevelés kérdése! Én ilyen kutyusok között nöttem fel,mivel anyum szinte szerelmes volt beléjük... És soha sem bántottak,pedig az öcsém egyszer véletlenül még a kapát is belevágta a fejébe az egyiknek.. De egy tacskó is lehet \"gyilkos\" ha olyan körülmények között nõ fel! SZERINTEM!!! Nincs gyilkos kutya csak neveletlen!!!
Avatar
LizaBaba
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: Dodó001 » vas. feb. 18, 2007 6:43 pm

Sziasztok!

Van egy ismerõsöm, stafija van (és nem tigriscsíkos :-D, viszotn stafi), hihetetlen jámbor, aranyos, bújos kislány, mondta a srác, hogy gyerek mellé családba csak is ilyen kutyát ajánlana.
Úgyhogy igaz a mondás, olyan a kutya, mint a gazdája.
Láttam mrá idegbeteg spánielt is, pedig rájuk mondják, hogy milyen gyerekcentrikusak, aranyosak. Ééééés, egy stafi is lehet ugyanolyan, ha olyan környezetben nõ fel.
Az õsi ösztön mindegyik kutyában megvan, de az nem azt jelenti, hogy elõ is fog törni belõle valaha is.
Én minden kutyát imádok, soha nem voltak elõítéleteim, nem a kutyát kell bántani, ha az vadállatá válik, hanem a gazdának kéne megmagyarázni, hogy nem így kellene nevelnie, és akkor nem lenne probléma.
Mirandella, ahogy elnézem a te kutyádat a képen, biztos éppen akkor készült felfalni a picúrt:-)
NAGYON ARANYOSAK.
Sok boldogságot hozzájuk és remélem nem találkozol több ilyen tájékozatlanul ítélkezõ emberekkel.

Nekem spánielem van. Aranyos, bújós kutyus, imádják a pici gyerekek, és õ is minden gyereket, bár van egy csíkos stafi itt a környéken vele nincs jóban, de kölcsönösen, megbeszélés nélkül elintéztük a gazdival, hogy ha látjuk, hogy jön, én pórázra rakom Morty-t, õ meg egyébként is pórázon van és szájkosár is van rajta.
Nagyon jól megvagyunk így is, soha nem csináltam belõle balhét, még az elején sem, mikor még nem találkoztunk elõtte velük és Morty odafutott, stafi hölgyeménynek ez nem tetszett, de szájkosára volt rajta, elnézést kértünk egymástól és odébbálltunk mindketten. Azóta sem volt semmi probléma.
Avatar
Dodó001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: Susuke » vas. feb. 18, 2007 7:27 pm

Sziasztok!
Tény, hogy a stafi nem egy bizalomgerjesztõ kutya, és igaz, hogy nagyon a rosszhírét kelti a média. Nem tagadom, nem az a fajta, aki felé rohanok, hogy ölelgessem, mert nem gondolom, hogy ennek örülne. Voltak bennem félelmek, beismerem. Aztán a minap történt valami. Éppen az állatorvosnál voltunk, és behoztak egy fekete stafi lányzót, 6 éveset. Már az elsõ pillanatban barátságos volt, a kezünket nyalogatta, és édesen tolta a fencijét, hogy azt kell simizni. Nagyon megnyerõ kis dög volt, az igaz! Õk következtek utánunk a dokinál, és amikor be kellett volna mennie, akkor rükvercben közelítette meg a váró ajtaját. Ha akkor kinyitjuk, nem hiszem, hogy sikerült volna egyhamar beterelni. Ijedtében nem támadott, pedig ezt vártam volna! Szóval ennyit az elõítéletekrõl!
Ja, és még annyit, hogy a kutya keményen edzve volt, a bõre alatt színizom!
Avatar
Susuke
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: agi112 » hétf. feb. 19, 2007 12:28 am

Szia!
Nekem is volt pittem és staffim is és nem kölyök korbann kerültek hozzám sõt a pittet az elõtt uszitgatták és volt hogy macskával etették szörnyü helyröl került hozzám tiszta sebekkel és nállam is volt kis gyerek eyzébe sem jutott volna hogy bántsa és annak ellenére hogy \"milyen jo kaját kapott néha-macska hust- volt cicám is és képzeljétek a kis cica a kutyushoz járt szopni szoval csak ennyit és mégsem ette meg az ilyen emberek semmit sem tudnak gyepesek és nem ismerik a kutyákat csak azt felejtik el hogy az ember a saját
formájára alakitja a kutyát egy tacskobol is lehet veszélyes kutya és erre is tudnék példát irni
az ember a hibás mindenbenn mert a kutya olyan lesz amilyennek nevelik és formálják.
az tény hogy 1-2 kutya olyan kezekbe kerül ahol épp nincs jo helyen de ugye ezt sem a kutya válsztja.
Avatar
agi112
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:41 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: Dodó001 » hétf. feb. 19, 2007 7:44 am

Furcsáltam elõször a képet, amit beraktál, mert úgy rémlett mintha már láttam volna máshol (netboard fórum)...így már biztosan tudom.. :-)
Avatar
Dodó001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Gondoltam le írom! :)

HozzászólásSzerző: barikitti » hétf. feb. 19, 2007 8:25 am

Szija Mirandella!

énteljesen egyetértek veled h milyen korlátolt emberek ezek.

Viszont sokan naon sokan nem ismerik nem is ismerhetik a fjtát és az amugyis rossz \"reklám\" miatt meg a kutyaharcok miatt van ilyen rossz közvélemény. És tény h törvény szabályozza a tartásukat.. de sajnos ezt el kell fogadni.. sokmindent nem lehet ellene tenni. Mindig lesznek ilyen emeberek ég a kutyabarátok között is.

Ugyebár van a kutyástársadalom és a nem kutyás.. ez olyan mint a biciglis meg a nem biciglis.. szal..

egy kisebb testû kutyát jobban elfogadnak az emberek mint egy 5 kg nál sulyosabb ebet...

Hiába az emberek általánosítanak és ráhuzzák az összes olyan tipusu eebekre ezt az elõítéletet.

Egyébként a behívást én i 2xszer 5 méteres hosszúvezetõvel tanítottam a kutyámnak :D.

Üdv
Avatar
barikitti
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:39 pm

Következő

Vissza: Büszke gazdik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron