Faust, a süket francia

Itt oszthatjuk meg kedvenceinkkel kapcsolatos élményeinket, fényképeinket. A legjobb írásokat, képeket a „Hét kutyusa” rovatban külön is publikáljuk.

Válasz/Re:Faust séta után

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:28 am

Szia Dorina. Igen! Faustot a tenyeremen hordozom. Tegnap az is kiderült hogy az egyik hátsó lába sem szuperál jól, lehet mûteni kell majd. Valszeg el volt törve autó vagy bármi miatt, és nem jól forrt össze. Remélem megússza. Amúgy imádom a kicsit, aki nem is olyan kicsi, 16 kg :-) Kép
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Faust séta után

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:32 am

A puszi átadva-minden percben :-)Naponta vagy százszor puszilom mega kis fejét, olyan tündér és jó természetû drága. Sajnos arra nem figyel ha hívom, viszont jó hogy nem riad fel és nem hallja ha pl ugatnak a kutyák vagy jön megy valaki. Rengeteget alszik...Már teljesen szobatiszta pedig csak 5 egész napja van vele, és az elején bepisilt, de hozzászokott a rendszerhez. Egyetlen gond, hogy még nem marad el egyedül, és sír ha beteszem a helyére mert mennem kell valahova. Remélem ezt is megszokja, mert nagyon értelmes kutyi, meg fogja érteni, hogy visszajövök hozzá újra és újra. Köszi a támogatást, lehet szükség lesz rá, ha elkezdem a jogi dolgokat. Le a szaporítókkal! Kép
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Faust séta után

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:33 am

CSILLA! ELKAPJUK!
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Faust séta után

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:37 am

SZiasztok. Snaucert, csivavát, francia bullt biztosan tenyészt. A tesóját jó lenne megtalálni, vannak róla fent képek az új gazditól, gondolom neki is vannak bajai vele. Tettem egy felhívást az egyik nagy bulldogos fórumba, hogy aki bármi terhelõt tud errõl a gwendikérõl avgy Juditról, az keressen meg és eltávolítjuk a tenyésztõi társadalomból. A következõ hozzászólásomban megosztok veletek egy történetet. A másik fórumon találtam, biztosan nem gond ha itt is terjesztem. Remélem ti is tanultok belõle. Nekem egy életre feladta a leckét ez a szaporító... Kép
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Faust séta után

HozzászólásSzerző: Dodó001 » kedd szept. 05, 2006 8:37 am

Szia!

Nagyon remélem, hogy sikerül valamit tenni a \"tenyésztõ\" ellen, hogy ne lehessen még több ilyen beteg kutyus!
Sok erõt és kitartást kívánunk nektek, írj, hogy lett-e valami fejlemény, ha tudok segíteni vmiben csak szólj - ezzel most sokan vagyunk így szerintem.

Dorina és Morty
Avatar
Dodó001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Faust szaporítójának egyik ballépése

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:40 am

Egy hölgy, Andrea tette fel a következõt a fórumra:
Milka története...

Milka nevû 3 éves csoki szuka spánielem 2005. 11. havi örökbeadásának történetét osztom meg veletek annak reményében, hogy egy betegesen hazudozó és pénzéhes szaporító és mûkutyamentõ nem tud ilyen szörnyûséget mûvelni a jövõben;..

Gwendike abban a pillanatban jelentkezett P.Eszternél, ahogy meglátta Milka képét, mivel valóban gyönyörû volt. (lásd http://gportal.hu/portal/spanielmentes/ gazdára talált spánielek, 2005.11.10 22:32 utolsó oldal) Sürgõs volt neki, és bár Ren-nel már megbeszéltem, hogy ideiglenesbe viszem le hozzá Egerre, Gwendike azt állította, rajta keresztül már délután egy szeretõ 2 gyerekes családnál lehet a kutya, akiknek nemrég halt meg a 17 éves spancijuk és gyerekükként szeretnék. Kikötöttem, hogy csak leinformálható helyre és NEM tenyésztésre ajándékozom el. Ezt látszólag megígérte, én naiv meg hittem neki, sajnos….

Gwendike azt mondta, hogy a gazdijelölt reggel nem ér rá velünk találkozni (mi aznap reggel indultunk 1 hétre külföldre), de nyugodtan hagyjuk ott nála a lemondó-nyilatkozattal, törzskönyvvel és az oltási könyvvel, majd 2 hét múlva meglátogathatjuk. 2 hét múlva persze kiderült, hogy a Gwendikétõl kapott e-mailen (andromeda28@freemail.hu) válaszoló \"Kökényes Andrea\" hallani sem akar látogatásról, mivel a kutya orvosa nem javasolja, stb... ezeket a leveleket valószínûleg õ maga írta! Az új gazdinak mindeközben azt mondta, azért nem találkoznak velem, mert el akartam altatni Milkát és nem is vagyok kíváncsi arra, hogy hova került!
Azóta már tudom, hogy ez a név nem is létezik (bár kerestem mindenhol) és rettentõ messze jártam az új gazditól, aki valójában Kokány Tibor. Gwendike persze akkor még telefonszámot vagy címet sem tudott, hiszen sose járt ott (bár eddig 5 tanú van rá, hogy tavaly igenis ott volt) ugyanakkor állítása szerint közel 10 éve hordták hozzá kozmetikára a kutyájukat. Eszternek is ezt mondta, miközben alaposan összeugrasztott minket azzal a szöveggel, hogy én feljelentettem Esztert, és sajnos sikerült is teljesen egyedül maradnom a kétségeimmel. 1 db képet kaptam összesen, az is az átadást követõ héten készült.

Szerencsére Gwendike csúnya kamukákba keveredett más ügyben is, így Eszter végül megkeresett, hogy tényleg valami nem stimmel nálam se. Majd 2 hete elindultunk P.Eszterrel Milkát megkeresni, miközben Gwendike továbbra is zavaros infókat adott (elköltöztek Dabasról Miskolcra, Kökényes Anrea is írt errõl..., pedig Örkényen laktak/laknak), és már eltelt 9 hónap az ajándékozást követõen. Azt állította, hogy 1,5 havonta viszik hozzá Milkát kozmiba és legközelebb ott láthatom.. ja és hogy már sok e-mailt küldött nekem találkozási idõpontokkal és csodálkozott is, hogy nem jeleztem vissza, miközben havonta minimum 1-szer hívtam, vagy üzentem a mobiljára. Itt jött el a pont, hogy többet nem hittem neki! Tibor megerõsítette, hogy õk nem is vele kozmetikáztatják Milkát.
Szóval odamentünk öten (azonnal kaptam segítséget a spancimentõktõl! Köszönöm még egyszer!), és közöltük a vállát rántogató, remegõ Gwendikével, hogy eddig tartott a mese, adjon telefonszámot! Közben persze kért 30 percet, mikor is felhívta Tibort, hogy ne mondja meg hol laknak, mert VERÕEMBEREKKEL vagyunk! Órákon keresztül keringtünk, de hála Tibor jó szándékának, végül rátaláltunk a kislányra!

Tibortól tudom, hogy Gwendike 80.000 Ft-ra becsülte Milka értékét, és ezt a pénzt ki is szedte Tiborból, mivel idõközben a kisfia nagyon megszerette Milkát. Érzelmileg meg már könnyû volt megzsarolni!

Hát volt még jó néhány hazugság és ferdítés, de elhatároztam, hogy soha többet nem hiszem el azt sem, amit kérdez!
Azért választottam a fórumot, mert itt mindenki láthatja, beleszólhat, és õszintén remélem, hogy egy ilyen lélektelen hazudozót nem engedtek tovább „bûvészkedni”. Illetve várom bármilyen hasonló tényeket tapasztalók támogatását, hogy hivatalosan is kiutasíthassuk.
Tudom, hogy már többen mellettünk állnak és sajnos azt is tudom, hogy futó ügyei is vannak. Továbbá ezúton követelem Gwendikétõl, hogy az összes ilyen esetében elfogadott pénzt juttassa vissza az új gazdiknak, mert EZ CSALÁS és BÛNTETHETÕ!!!!! A tanuk száma meg napról napra gyarapodik

És azonnal fejezze be a kutyakereskedelmet!
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Szaporító a javából

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:41 am

Sziasztok, még egy történet a másik fórumról Évától. Egyre több károsult jelentkezik. Ha ez alapján nem kap semmit, kivándorlok Magyarországról....

Történetem, amit most leírok nekem tavaly szeptemberi....akkor született egy alom nálunk.
jelentkezett e-mail-en egy Kökényes Andrea nevû hölgy, az emilcím azonos az általad leírtakkal.
Elõadta, hogy most jött haza Németországból, megy is vissza, a kislányának keres black-and tan szukát kiállítási célból. akkor már volt 2 vagy 3 kutyira gazdi így jeleztem neki, hogy rendben, de akik elöbb érdeklõdtek, azok tudnak elõbb választani. és azt is írtam, hogy a spani, ahhoz hogy kiállításra mehessen a ringdresszúrán kívül megfelelõ kozmetika és felkészítés is kell. lehet ajánlottam is neki :(
Következõ levelében már arról érdeklõdött, hogy milyen garanciákat tudok adni a kutyához....azonnal \"futottam egy kört\" évtizedek óta tenyésztõ emberkéknél, hogy mit mondanak és õk milyen garit adnak.... válaszoltam is a hölgynek. méghozzá azt hogy garantálom, hogy a kutya Nálam a legjobb felnevelést kapja és egészséges kiskutyát visz el, leghamarabb 9 hetes korában 2 oltással.
na ezután ami jött azt nem kívánom senkinek se.... mocskolódás, hogy én hazudozok, utánanézett és a kutyám eredményeit pénzért vettem.... kiállításra nem is jártam... Na most aki egy kicsit is ismer, az tudja, hogy mindenféle \"protekció\" nélkül szedtük össze az eredményeinket. hiszen senkit, de senkit nem ismertem a kutyás világba, csak a legjobb kutyás barátnõmet Ritát, aki a kutyámat mindig úgy készítette fel, hogy az maga volt a csoda és aki a férjével együtt a ring szélén a \"tükör\" volt, hogy jól állítom-e be a kutyát vagy sem....
Mindenesetre a mocskolódás nagyon bántott 1-2 emberkének el is panaszkodtam - mellesleg ha jól emlékszemaz illetõvela fórumon elég jóba voltunk....:(
De az utolsó levelembe azt írtam neki, hogy remélem megtalálja kis-Hazánkba a neki megfelelõ kutyát az élete végéig szóló garanciával, vagy ha itt nem akkor németországba minden bizonnyal, de ugye ott nem 60 ezer, hanem 700-1000 EUR.
ezután a honlapomon a vendégkönyvembe is kaptam egy két keresetlen megjegyzést.
Szóval ennyi a kis történet. Köszönöm mégegyszer, hogy ezt megírtad, mert a mai napig bántott a dolog.
Milka meg remélem jól van és aki bûnös ebbe, az megkapja a méltó büntetését.
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Csalás, hazugság, szaporítás

HozzászólásSzerző: Faustgazdi » kedd szept. 05, 2006 8:43 am

Még egy történet Krisztától. Gyûlik a bizonyíték...

Sziasztok! Megdöbbenve és együttérzéssel olvastam a Gwendike csalásairól szóló történeteket és szeretném kiegészíteni az enyémmel. El szeretném mesélni, hogyan keresett pénzt Gwendike:
Gwendikével 2004-ben ismerkedtem meg, valaki ajánlotta, mint kozmetikust. Ennek révén kerültem vele kapcsolatba és látszólag barátkozott velem. 2004. decemberében panaszkodott, hogy feljelentette õt a szomszédja, mert a kutyái hangosan ugatnak és ezért egy hónapon belül el kell költöznie tanyára a kutyusokkal együtt. A tanya helyét nem tudta megmondani és zavarosan beszélt az ott lévõ fûtésrõl, vízellátásról is, látszott, hogy fogalma sincs a tanyáról valójában. Azt állította, hogy a bankok nem adnak neki kölcsön 100.000 Ft-ot sem, mert nincs bejelentett munkahelye, de neki csak átmenetileg kéne ez a pénz, mert az apukájával közös bankszámláról majd fel tud venni 5 millió Ft-ot, amelyet 2005. márciusában fog megkapni és majd abból visszaadja nekem a pénzt. A 100.000 Ft arra kellett, hogy a tanyát gyorsan le tudja foglalni mások elõl. Karácsony volt, éppen jutalmat kaptunk a munkahelyemen és nagyon szeretem a kutyusokat és nagyon megsajnáltam Gwendikét (akkoriban Nyonyóka és Judit néven is írt a fórumon kb. 945. oldal) és elhatároztam, hogy barátilag adok neki kölcsön 100.000 Ft-ot. Az utolsó pillanatban kezdett eltünedezni, állítólag elromlott az internet náluk és már alig-alig tudtam elérni õt, kicsit gyanússá vált tehát a viselkedése és kértem, hogy írjunk papírt a pénzrõl. Erre nem volt hajlandó, én pedig hülye voltam és segíteni akartam így is, gondoltam, hogy barátok vagyunk végül is és megbízom benne, bár féltem....
Ezért a pénz átadására elhívtam a férjemet tanúnak. A Duna Plazaban adtuk át a pénzt a 2. szinten a korlátnál. Judit eltette a pénzt és onnantól kezdve eltûnt. A telefonszámát megváltoztatta és nem tudtam elérni (A hívott számon elõfizetõ nem kapcsolható! - ezt hallgattam állandóan) és másoknak azt mondta, amikor ezt a történetet elmeséltem, hogy õ nem is ismer engem és a kutyámat soha sem kozmetikázta. Szó szerint azt állította, hogy sosem kozmetikázott arany színû kutyát (erre bizonyíték a Netboard kb. 943. oldalán van, ahol õ maga tette fel az arany kutyám fotóit, amik az õ kozmetikájában készültek). A papírok hiánya miatt nem tudtam õt sehol feljelenteni, de hallom, hogy másoknál is nagyon figyelt arra, hogy papírt sose írjon alá. Aki így járt még, az kérem, hogy jelentkezzen.
Avatar
Faustgazdi
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Csalás, hazugság, szaporítás

HozzászólásSzerző: Dodó001 » kedd szept. 05, 2006 12:03 pm

Szia!

Utólagos engedelmeddel felraktam a fórumra a linket, hogy mindenki olvashasson Gwendikérõl, akik esetleg még nem ismernék...
Remélem nem nagy gond!
Avatar
Dodó001
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

Válasz/Re:Csalás, hazugság, szaporítás

HozzászólásSzerző: desther » kedd szept. 05, 2006 12:11 pm

Én akkor is azt mondom, ki kellene tenned a kennel nevét is...vagy ha te nem akarod, kiteszem én.Ez egy viszonylag ismert kennel és nem szabad hagyni, hogy más is innen vegyen kutyát...
Avatar
desther
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: csüt. ápr. 15, 2010 6:40 pm

ElőzőKövetkező

Vissza: Büszke gazdik

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég

cron