első kutyus a háznál

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

első kutyus a háznál

HozzászólásSzerző: Krisztácska » csüt. jan. 13, 2011 1:58 pm

Sziasztok!

Nagyon régóta szeretnék kiskutyát, lassan beérik az elhatározásom (szerintem nyárra), de mindenképpen szeretnék körültekintően eljárni, hiszen egy kutya nagy felelősség.

Először a Beagle fajtára gondoltam, de kicsit meginogtam, mert panel lakásban lakom. Nem biztos, hogy ideális lenne számára. Egyáltalán van olyan kutyus, amelyik jól bírja a panelt?
A fajtával kapcsolatban nyitott vagyok, lényeg, hogy kis termetű legyen.
Tudnátok ötletet adni?

A másik kérdésem. Egészen pici kölyökként érdemesebb elhozni a jövevényt, vagy akár 3-4 hónaposan is?
Mindenképpen megbízható helyről szeretnék vásárolni.

Előre is köszönöm a segítséget.
Jól felkészült gazdi szeretnék lenni. :)
Krisztácska

Re: első kutyus a háznál

HozzászólásSzerző: Snaci » kedd jan. 18, 2011 1:34 pm

Szia!

Először szedd össze magadnak hogy mit vársz el a kutyától. íAddig jutottál hogy kistestű legyen. Ezen kívül még milyen tulajdonságai legyenek? Kis bújós zsebikutya legyen, vagy vidám tele életkedvvel, A vendég ölében landoljon, vagy legyen tartózkodó.... stb.
Ezután vedd számba a kistermetű kutyákat és olvass róluk a neten.
A beaglet nagyon sokan tartják lakásban, valahogyan biztos boldogulnak, nem tudom. Nyilván nagyon sokat kell vele szabadba járni.
Ajállhatom a törpe schnauzert, ő egy kedves, bújós, de eléggé ugatós /minden mozgást jelez a lépcsőház és a lift környékén.
Snaci

HozzászólásSzerző: Krisztácska » kedd jan. 25, 2011 9:20 am

Szia!

Köszönöm a választ, igyekszem kutakodni, de mindig változik a helyzet. Arra rájöttem, hogy az életvidám, nagy mozgásigényű kutyusok fognak meg. Ami nem feltétlenül jó, mert panelban lakom. Legújabb "hóbortom" az ír szetter. Nem adom fel, keresgélek. Megtalálom a hozzám illő kutyust. :)

Kriszta
Krisztácska

HozzászólásSzerző: tothnecsingi » kedd feb. 08, 2011 9:04 am

Szia. Én ha lakásba keresnék kutyát biztos rövid szőrűt vennék és kicsit vagy közepest. Szerintem is jó a törpesnaci, a húgomnak is bérházban volt (sajnos 13 évesen tavaly meghalt) és jól érezte magát. Én nem várnék nyárig, mert az első időkben amíg meg nem kapja a 3 oltását (6 hét) nem viheted ki, így mire kint játszhatnál vele már ősz lesz.
tothnecsingi

Vissza: Kiskutya portál