első kutya

Bármilyen technikai kérdésed van az oldal használatával kapcsolatban, vagy csak egyszer?en véleményt, kritikát szeretnél velünk megosztani, akkor ide írj.

Válasz/Re:első kutya

HozzászólásSzerző: Detty16 » szer. jan. 27, 2010 7:10 pm

van egy 2.5 éves sárga szuka egy 22hónapos csíkos szuka és 5 db 3 hetes kölyök:D

Tenyésztõtõl veszel kölyköt?Törzskönyvvel?
Detty16

HozzászólásSzerző: hajnalka » csüt. jan. 28, 2010 1:56 pm

nos tenyésztőtől szeretnék, és törzskönyvvel, de még nem most, mert sajnos még nem lehet, de addig is érdeklődök, hogy jól felkészüljek:)
amúgy nem tudod hogy kb. mennyibe kerülhet egy berni kölyök?és mi garantálja hogy nincs örökletes betegsége?vagy ezt honnan tudhatom?
hajnalka

HozzászólásSzerző: Rattler » csüt. jan. 28, 2010 2:47 pm

Én schnauzer tenyésztõ vagyok, tehát most éppen 9 kutyám van és 8 pici.

Keress a neten Bernis tenyészeteket, a fajtával foglalkozó oldalakat.
Úgy emlékszem hogy itt senkinek nincs, tehát gyakorlati tanácsokat a fajtával kapcsolatban nem tudunk adni.
www.bernipasztor.lap.hu
Rattler

HozzászólásSzerző: Detty16 » csüt. jan. 28, 2010 3:17 pm

Szia Hajni!!
Végre valaki,ritkaságok egyike,aki tenyésztõtõl,és már elõtte érdeklõdsz,nagy piros pont és nagyon örülök és szerintem nem csak én!!

Mindenképp hívj fel telefonon pár szimpi kennelt,lassan kiállítások kezdõdnek menj el párra,ha csak a honlapokat nézed onnan is informálódhatsz!!
Hát sajnos nem vagyok otthona Berniknél ár kategóriába,de véleményem szerint olyan 80-150ezer körül lehetnek,de Isten ments,hogy hülyeséget mondjak érdeklõdni kell!!
Örökletes betegségek mentességét kizárhatja,de nem garantálja ha a szülõk mondjuk szûrve vannak,ezt a tenyésztõ orvosi papírokkal tudja igazolni.

Mikorra tervezed a kölyök vásárlását?
Komoly szándék is van vele kapcsolatban,vagy csak a biztos hely érdekében szeretnél tenyésztõtõl?
Detty16

HozzászólásSzerző: Detty16 » csüt. jan. 28, 2010 3:20 pm

www.bernipasztor.hu
kattints erre az oldalra ez egy Berni kennel....
ha a kutyákat megnézed ott van az adatai pl: HD-A/A
ez a csípõ vizsgálat eredménye
Detty16

HozzászólásSzerző: peva » csüt. jan. 28, 2010 8:53 pm

Szia Hajni!

Mesélnél egy kicsit arról hogy miért éppen most szeretnél kutyát venni? Hogyan/hol tartanád? Milyen az életstílusotok, mennyit lenne a kutya egyedül..stb. ÉS akkor tudunk segíteni a megfelelõ társ választásában.
Nekem volt/illetve anyukáméknál van egy félig bernipásztor kutyánk és nekem jónéhány ismerõsömnek van ilyen kutyája. Amit saját tapasztalatból el tudok mondani hogy a berni pásztorok akiket ismerek (mind az 5) nyugodt barátságos kutyák, méretükhöz képest viszonylag kevés mozgásigénnyel. Könnyen taníthatóak, gyerekekkel kifejezetten türelmesek (egy barátnõm kisfia úgy tanult meg felállni hogy a kutya szõrébe kapaszkodott). Az idegennekkel szemben megvédik a családot,a területüket, de nem agresszívak. Nem túl ugatósak, csak ha arra tényleg szükség van. Hajlamosak a diszplázián kívül még egyes bõrbetegségekre/allergiákra. A szõrük ápolása nem túl nehéz, de szõrváltáskor bizony komoly próbára tehet. Amit viszont komolyan fontólóra kell venni ennél a fajátánál, hogy nagyon ragaszkodnak a gazdájukhoz és rosszul tûrik az egyedüllétet. Igazából az lenne z ideális ha mindig lenne vele valaki, nem az a telepõrzõ fajta. Fontólóra kell még venni, hogy mivel munkakutya szüksége van arra hogy ingerelve legyen mentálisan!!!

Üdv

Éva&Csoki
peva

HozzászólásSzerző: hajnalka » csüt. feb. 04, 2010 6:30 pm

sziasztok
nos azért vennék tenyésztõtöl hogy biztosra menjek mivel ez a dolog nem néhány hetes vállalkozás hanem sok-sok évre szól.Komolyabb terveim nincsenek a bernivel kapcsoltaban pl:kiállítás vagy ilyenek, én igazán hobbikutyát szeretnék, de természetesen járna kutyaiskolába így mentálisan is le lenne terhelve.kb nyárra tervezem mert akkor nem vagyok suliban, és ekkor meg tudnám oldani hogy ne legyen egyedül de sajnos iskolaidõben ezt nehéz megoldani, sõt néha lehetetlen, úgyhogy ezért sem vagyok biztos abban hogy ez lenne a legjobb fajta nekem, bár nagyon nagyon szeretném.
hajnalka

HozzászólásSzerző: Rattler » pén. feb. 05, 2010 2:02 pm

Tetszik ahogy a kutyavásárlásról gondolkodsz!

Attól hogy iskolába jársz, még lehet bernid, valamennyi idõre ma minden kutya egyedül marad. De ha egyik nap nem tudtál vele foglalkozni, azt másnap bepótolod. Ez tényleg fontos, én is ismertem itt a közelemben olyan bernit, aki depressziós lett attól, hogy sokszor egész héten nem szóltak hozzá, sõt még el is volt kerítve a családtól.
Rattler

HozzászólásSzerző: Atis76 » pén. feb. 05, 2010 3:47 pm

Szia Hajnalka!

Én is csak örömömet tudom kifejezni, hogy ismét olyan leendõ kutyatartóról hallunk aki már a vásárlás elõtt körültekintõ, hiszen egy egészséges, jó idegrendszerû kutyus nagyobb öröm lesz, mint egy vásárláskor olcsó és ki tudja milyen örökletes betegségeket hordozó, kutyagyárból kikerült egyed.

Valóban a legtöbb kutya sokat van napközben egyedül, és az emberközelség iránti vágyuk nem fajta függõ - bár valóban van egy két ragaszkodóbb típus - de alapvetõen mindegyik azt szeretné ha mindig a gazdájával lehetne.
A lényeg, hogy suli után ha hazaérsz minden képen foglalkozz vele, és olyankor tényleg csak vele, akkor nem is kell olyan sok idõt fordítanod a dologra és még másra is marad idõd. A foglalkozásban pedig mindig legyen kis feladat és kis játék is, ill. a rendszeres szõrápolás is erõsíti a kapcsolatotokat. Ha tehát felmérted, hogy egy kutya napi teendõt jelent, és tõled függ, de még mindig vágysz rá, és tényleg szeretettel akarsz bánni vele, csak azt mondhatom: üdvölünk a kutyások táborában, a segítségünkre pedig nyugodtan számíthatsz.

Amit mindig tartsatok be - Cesar Millan hármas formulája: \"testmozgás, fegyelem, szeretet\"
Atis76

HozzászólásSzerző: hajnalka » szer. feb. 10, 2010 10:21 am

nagyon köszönöm a tanácsokat és hogy számíthatok a segítségetekre!amint elõrébb jutok a dologgal majd írok, de sajnos most ez a dolog jó ideig függõben lesz.addig is mindenkinek sok sikert a kutyák terén, és persze sok vidámságot:)
üdvözlettel:Hajni
hajnalka

ElőzőKövetkező

Vissza: Kiskutya portál